barni
|
Sicer ne morem biti pametna, ker tudi sama ne vem ce delam prav, vendar... Ko je ravno primer kos za smeti; mi nismo nikoli na nic dajali varoval, vrvic ali cesarkoli, vse je tako, kot je bilo, preden smo dobili novega clana, edino na vogale klubske mizice sem nalepila silikonske vogalnike, da ne bi bilo nesrece. Parkrat mi je sla nagajat in je brskala po kosu za smeti. Pa bolj ko sem ji govorila ne, bolj je bilo zabavno. Potem pa sem jo ignorirala, sla v drugo sobo in na glas govorila, da moram pospraviti smeti in jih vrzt v kos. Je takoj pritekla za menoj in se sama pobirala, potem sem ji pokazala kako se vrze v kos in to je bilo to. Ni bilo vec problemov s tem, pac sama nosi v smeti, mi vcasih prav pride, ko sedim na kavcu, pa mi ona lepo vse pospravi z mize v kos. Drugace pa se zelo posluzujem preusmerjanja pozornosti. Pri nas to pali. Ko ji je zanimivo nekaj, kar ni ravno ok, ji ponudim kaj, kar je ravno tako zanimivo, pa ni prepovedano za otroke. Ne vem do kdaj bo to delovalo. Se ji pa da kar dosti dopovedat, veliko razume, me pa hoce v vsem posnemat. CE grem umivat roke, jih mora se ona. Vem da bo vsa mokra in bova po moznosti mogle iz preoblect vse, samo kaj naj? Ne morem ji za vsako stvar rect ne. Sem se pri sebi skulirala, da pac ne tezim za vsako stvar (prej sem bila izredno pedantna in redoljubna). Je bilo malo truda potrebnega, samo zdaj se pocutim dosti bolje, ker mi je prav vseeno ce hodi s copati po kavcu. Pa kaj potem, saj se tut jaz kdaj vlezem na kavc s copati. Lahko bi bila pa tezka in bi ji tezila, da mora dol. Morda to ni prav, da ji ne tezim, samo mi se imamo tako prav fino. Ni veliko joka in tecnobe, ker ji naceloma niso zanimive stvari, ki jih ne sme poceti, ker je toliko vsega, kar lahko pocne. Ce pa nekaj ne sme, pa je NE in konec. Priznam, nasi je veliko dovoljeno. Ji pa vedno povem, kaksne bodo posledice. CE skaces po kavcu, tvegas da pades in bo bolelo. Seveda poskrbim, da ne pade ravno na glavo, ce pa pade s kavca, ji pa potem povem, da sem ji razlozila in da je pac zdaj tako. In neha jokat? Zanimive stvari ugotavljam pri vzgoji, moram rect. Vprasajmo se, preden recemo NE, ali je res stvar tako nevarna in neprimerna za otroka, da mu jo moramo prepovedati ali pa bomo pac samo morali nekaj vec pocistiti in oprati? Vprasajmo se, je NEPRIMERNO ZA OTROKA ali je NEPRIMERNO ZA STARSE? Morda bomo potem hitro videli, kaj otrok lahko in kaj ne.
|