|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pospravljanje,red...
19.1.2011 9:52:41   
kajalin*
In vse kar sodi zraven...Naša 6 letnica ima kaos v svoji sobici,sem glavna čistilka in vsak teden se lotim generalne,to je danes grrrrrrr....Problem je,ker je v teh letih,ko ima hrčkov sindrom,za igranje domov nanosi trgovinske račune in podobno kramo,da se igra trgovino,poleg vsega doma,pa drobnarije,konjički,...Za vsako stvar najdem prostro,škatlo,ločujem igrače,ji vbijam v glavo naj čuva,da se kaj ne izgubi,zaman!V škatli od čevljev je imala polno gumic in špangic,sedaj jih ima še 1/4,ne kupujem več popolnoma nič!Jezna sem,ker se je nič ne dotakne,če vzamem kakšno stvar se sploh ne bo sekirala,sama se zaigra in zamoti in to lahko po več ur kot da jo ni,je ustvarjalna,ampak v sobi ima kaos.Se zgodi,da riše na tleh,ker nima prostora na pisalni mizici,čeprav ko pride iz vrtca je vse "skockano".Ena karta tu,druga tam,tiste k imate podobno me verjetno razumete,kako se borite proti tem?naj povem še to,da sm že sama sebi tečna in kot stara lajna,oba jo učiva,da ko se neha igrati naj pospravi in šele potem vzame drugo idračo,2x je ratal naprej pa nič.Grrroooooozauser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pospravljanje,red...
19.1.2011 9:55:52   
Precious
Že od majhnega smo učili,da se igrače takoj pospravi ,ko se neha z njimi igrat. Nimamo nobenih težav,vse igrače so pospravljene. Nikoli ne pospravljam za njima,ker to otrok lahko naredi sam in tako tudi je!Mogoče je napaka ta,da prej ni rabila in tudi to da za njo pospravljaš ti user posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2011 10:20:51   
NinaŠ
Kajalin, kot bi opisovala mojo hči user posted image . Ma zgleda da je to nek "babji sindrom", ker njen bratec pa zna lepo za sabo pospravit in je veselje v njegovo sobo stopit user posted image . Pa isto vzgojo imata oba... user posted image

< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 19.1.2011 10:21:22 >

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2011 10:28:25   
melanija
Podobno je pri nas, samo da so v sobi 2 punci 5 in 7 let, ta mala ima ravno tak kaos kot tvoja. Ta velika, pa lepo pospravlja za sabo skoraj vedno.

Pri nas je tako da je sobota, dan za pospravljanje, jaz pospravim njihova oblačila ostalo morajo same, tudi če so cel dan na tem. Kazen je da nikamor ne gremo, dokler ni pospravljeno, čez teden jih tudi opomnim, naj kaj pospravijo včasih zaleže včasih ne.

Se pa stanje počasi izboljšuje. Sploh pri ta veliki. Nekaj časa smo se tudi posluževalii tehnike, da kar je na tleh gre v peč (seveda sem vse kar je bilo kaj vrednega pospravila) in potem so bile brez teh reči, kar nekaj časa.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2011 10:29:16   
kajalin*
Od kar se spomnim jo učim,da se pospravlja za sabo!Okoli 2-3 leta je bilo vse ok,začelo se je po tretjem letu.Pospravljam pa,ko nje ni doma,ka naj pustim vse skupaj?Ne vem koliko imaš stare otroke Precious?Rada imam red in mi ni vseeno,če so zmešano igrače v zaboju nametane( to ji brez problema rata,da izgleda soba pospravljena).

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2011 10:39:23   
Nika v službi
Tudi pri nas zna tako razmetat, da je joj, ampak ob spodbudi in ponavljanju (lajnanjuuser posted image ) dejansko pospravi. Občasno ji tudi pomagam, sploh če sva se igrali skupaj, potem se mi zdi fajn, da sem za družbo. Ji npr. podajam knjige, pisala, ona pa zlaga.

Sicer pa smo pri nas uvedli pri pospravljanju isti sistem kot ga imajo v vrtcu. Glasba - ko se ta konča, mora biti pospravljeno. Neverjetno, kako spodbudno to deluje in ta mala kar tekmuje, če ji bo uspelo.

Ta finta deluje občasno tudi na drugih področjih....user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2011 11:01:31   
Precious
user posted image Ninaš dvomim da imamo starši pri  2 ali več otrocih isto vzgojo .
kajalin kmalu bosta stara 4 in 6 let.Tvoja hči dobre ve,da si ti pospravila ko nje ni bilo. Ne,ne pustiš razmetano,ampak otroka spodbujaš,daješ ultimate ... da se igračke za sabo pospravi in ti da nehaš pospravljati za njo. otroka je pač treba učiti odgovornosti in tudi spodbujat da je odgovoren še naprej. Vsi otroci imajo faze,da nočejo pa da to pa ono.Ampak faze otrok preraste je pa pomembno kako je takrat starš reagiral,kaj je naredil.ker če otrok opazi da to pali dalje,bo pač še tako naprej. Po temi sodeč ( pa ne mi zamerit) se nisi nekako trudila da bi tvoja hči pospravljala,ampak si kar sama začela pospravljati za njo.In to se meni ne zdi prav.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2011 11:03:54   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Od kar se spomnim jo učim,da se pospravlja za sabo!Okoli 2-3 leta je bilo vse ok,začelo se je po tretjem letu.Pospravljam pa,ko nje ni doma,ka naj pustim vse skupaj?Ne vem koliko imaš stare otroke Precious?Rada imam red in mi ni vseeno,če so zmešano igrače v zaboju nametane( to ji brez problema rata,da izgleda soba pospravljena).

no, tudi pri nas mora pospraviti sama za sabo, stara je 2,5 let, in načeloma nam to kar uspeva, pa četudi z malo joka. sam ko vidi, da ne pali, takoj neha in pospravi in gre dalje.

no, sam nisem pa tako natančna, da morajo bit igrače strogo ločene in razporejene. ima eno škatlo za plišaste igrače, posebej ima kocke in karte (enko - in se tako zamoti pri prelaganju, da sem jih rade volje odstopila), dojenčki so v njihovi posteljici, kuhinja je zase, ostalo pa ima vse zmešano - žoge, blagajno, pripomočke za dojenčke, razne igre za sestavljat... pač glej, kakor boš dala v svoje zaboje, tako boš naslednjič sama iskala. in to ve, in tako tudi dela.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2011 11:17:55   
kristinaj
moji so sicer mlajši a če ne pospravita za sabo in nočeta igrače pospravim jaz in jih skrijem oz. jih jima ne dam... počasi počasi začenjata štekat :=))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2011 11:20:59   
kajalin*
Precious,če ne bi non stop lajnala in jo tako vgajala verjemi,da ne bi tu pisala in tarnalauser posted image Sej pravim,da ko je bila mlajša je šlo,zdaj pa ne več.
Vesna_b pri 2,5 l je imela tudi naša zaboj za pliškote,blagajno,kocke in dojenčke,zdaj ima pa še en kup drugih stvari in ne morjo bit zmetane skupaj,pa dovolj je že stara,da mora ločiti lego kocke od barbik,pliškotov.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2011 11:24:25   
vesna_b
ej, kocke že sedaj zase pospravi v škatlo. ker mora prej drugo pospravit, da sploh lahko kocke ven vzame user posted image  vem, sem tečna mama user posted image
ampak jih potem pospravi nazaj v škatlo za kocke.
o tem, kaj vse ima, pa ne bi. preveč vsega ima...

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2011 11:46:52   
kajalin*
Sej mislim,da je v tem problem k imajo vsega vsega hudo prevečuser posted image naša se ne sekira,če enga konjička ne najde,k jih še ima drugih 15 :(
To je to...

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
19.1.2011 21:07:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajalin*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.1.2011 21:12:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2011 9:39:09   
kajalin*
metulj 333,pr nas romajo vse take stvari v koš,plastelin,hama perlice,...Ko sesam sploh več ne pobiram in ne rešujem stvari,jih pa tudi ne kopujem več.Sej ji bo kapnilo,da se splača pospravljat.
No danes je sobica ostala takšna kot mora biti ampak čakam kako dolgo bo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2011 21:58:16   
niwaj
Jaz mislim da je pri teh stvareh potreben samo red in disciplina. Odkar vem da ve, kaj pomeni pospravi, more pospravit. Stara je 17 mesecev in vedno ko se neha igrat, da igračke "spat". Tako smo jo naučili, včasih tudi česa ne pospravi--logično, ampak upam da nam bo uspelo obdržati ta način.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?