|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   posoja denarja, iti ne iti???
15.10.2006 22:56:59   
Anonimen
Prosila, bi vas za mnenje. Kaj naj naredim, oz kaj bi ve narediče???

Živiva pri tastu in tašči (imajo svojo hišo, in midva imava svoje nadstropje). Kar se tiče stroškov, vedno popišem števce malo preračunam in dam denar za položnice. Ona dva vedno dajeta denar, njegovemu bratu, ki je zelo zadolžen. Ampak, briga me dokler ne iščejo od mene. Midva nisva razsipna, čeprav imava nizke osebne dohodke, normalno shajava in nekaj prišparava.
Njegovi straši pa so stari 51, in 53 let, brez kakeršnih koli prihrankov. Stanovanjskih stroškov nimata visokih, (maksimum 20.000 sit) in ne moreta nič prišparati.
Sedaj pa morata njegova starša plačati še en dolg glede par metrov zemlje tu pred hišo in morata plačati 300.000 sit. In to je njegov oče prišel iskat k nama danes da jutri potrebuje, oz najkasneje v torek. Brez vparašnaja ali imava, pa če lahko posodiva, da nima ampak da rabi. Meni se je snelo. Groza. Da sta tako stara pa da nimata, kaj za zlato rezervo. Jaz in mož sva se skregala, ker se mi ne zdi lepo od tasta. S tem, da to ve že najmanj 6 mesecev, pa da ni nikoli omenil, da mogoče ne bo imel dovolj denarja, in da ni prišparal nič v tem času, ker on mora plačati 300.000 sit, in toliko mu morava dati.
Sploh ne vem, kaj naj naredim. In potem ko sem svojega vprašala, kdaj bo vrnil, je rekel, ko bo imel. Nič, da nama ni treba, plačevati stroškov, pa da imava v dobrem, oz. karkoli.
Pred parimi leti sva se pogovarjala, pa je rekel, da on denarja že nebi posodil svojemu očetu, ker ni najbolj pošten. Sej bi posodila, če bi mu samo en del manjkal, ampak njemu manjka vse.
Sej vem, saj živiva pri njih brez najemnine, ampak, nenehno se vtikata v naju. še v garažo nič ne morem pospraviti, ker to je njihovo, pa v shrambo tudi, ne, pa ko se je menjla streha nisva imela pravice odločat (denar sva pa lahko dala), enako je bilo tudi, ko smo menjali peč za gretje (denar ja, mnenje ne). samo to me ni motilo, saj je vseeno, samo da imamo.
Njeovemu bratu pa sta obljubila, da mu bosta kupila otroško sobo, ker ima otroka starega 6 let, pa še nima otroške sobice. S tem da sta njegovemu otroku kupila vse (voziček, posteljico, oblekce, pri njih so jedli 2 leti zastonj, za 1. rojstni dan brilijantne uhane), midva nisva od njih dobila nič (ko je naša punčka imela 1. rojstni dan je dobila enega dojenčka na baterije).
Moj me sploh ne razume, pravi da sem nesramna, da tako govorim. Da on jim bo dal. Sploh me noče poslušati, melje eno zgodbo, ki mu jo je oče natvezil, zakaj ni mogel nič prej povedati, da potrebuje denar( češ da je ženska prej zahtevala 200.000sit sedaj pa 300.000, in ga je nategnila, in zdaj on rabi). Ja bi pa za 200.000 sit, kdaj prej omenil.

Sploh ne vem, kaj naj naredim. Denar imava skupni. Ali naj dava (če dam, ne bom nikoli nazaj dobila), ali ne. Oz. zdaj me kar drži, da si najdem stanovanje in da grem. Ker če me mož ne podpira, potem ne vidim razloga da sva sploh skupaj. On pač naj dela in daje denar svojemu očetu. Jaz bom pa že kako s svojim otročkom.

Joj kaj naj naredim??? Meša mi se. Z možem sploh nemorem govoriti, ker je on zdaj kao užaljen, in se noče z menoj pogovarjati. Sredi pogovora je odšel spati. Pa sem šla za njim, ampak se nisem mogla tam z njim pogovarjat, ker tam spi tudi najin otrok.

Prosim za mnenja.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: posoja denarja, iti ne iti???
15.10.2006 23:00:36   
Anonimen
Vzemi svoj delež skupnega denarja (predvidevam, da veš, koliko si prispevala), potem pa naj tvoj mož da od svojega deleža. Ni pošteno do tebe in vajinega otroka (in vaših skupnih planov, za kaj boste šparali), ampak vsaj tvoje ti bo ostalo. Za primer, če boš res spakirala in šla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2006 23:06:45   
BLAŽIKA
Tudi jaz sem takšnega mnenja kot kerensa, vsaj jaz bi tako naredila. Mislim da si ti oz. tvoje mnenje prva potem pa njegov oče. Če pa ni tako pa ga je lahko sram.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2006 23:07:33   
Marogica
Meni osebno se zdi "predlog"staršev tvojega moža predrzen in celo nesramen.  Ok, ni tvoja stvar o tem razglabljati, če imata kaj prišparano ali ne, ker je to njun problem. Enako pa je njun problem tudi sedaj, ko morata dati 300 jurjev.

VČsaih so takšne stvari res problematične, če se "relacije" ne uredijo prej, kar zadeva hiše v katerem živita dva rodova. Se mi zdi kar tipično za SLovence. Najbolje bi seveda bilo, da plačujeta najemnino in živita svoje življenje. Tako pa seveda sedaj nastopi problem, ker onadva pač pričakujeta, da bosta dala denar vidva.

PO svoje razumem tvojega moža, ker sta to pač njegova starša in razmišlja subjektivno in pač ni sposoben razmišljati objektvino, stvarno.

Ne vem, kako pa imate dogovorejno za kasneje. Dobita hiši vidva, ali kako?

Probaj se pogovriti z možem jutri, ko bo prespal celo zadevo in ga seveda vprašaj, od kod misli vzeti teh 300 jurjevuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2006 23:08:14   
Anonimen
Zaradi denarja se ne splača prepirati (če je samo to razlog za prepir).

Na tvojem mestu bi plačala vse in čimprej mirne vesti poskušala iti na svoje. Gre za relativno malo denarja, ki bi znal zakuhati dosmrtne zamere. Ne vem, če se splača.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2006 23:09:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Vzemi svoj delež skupnega denarja (predvidevam, da veš, koliko si prispevala), potem pa naj tvoj mož da od svojega deleža. Ni pošteno do tebe in vajinega otroka (in vaših skupnih planov, za kaj boste šparali), ampak vsaj tvoje ti bo ostalo. Za primer, če boš res spakirala in šla.

rali), ampak vsaj tvoje ti bo ostalo. Za primer, če boš res spakirala in š

Saj po eni strani bi tako naredila, samo če vzamem pol, in ostaneva skupaj bo tisto še vedno najin denar, in nisem nič finančno profitirala. Boli pa me, ko sem mu rekla, naj jim reče, da naj si začneta šprati za take stvari, pa da jima ne bom več posodila, se je začel dreti, da to pa ne, da on jim bo vedno dal.
Saj jaz bi tudi svojim strašem dala, samo moj oče je brezposelen, z minimalnim dohodkom, mama snažilka po poklicu(saj veste kakšne so plače), pa še dva otroka za vzdrževati, pa nista od mene nikoli nič prosila, da jima dam, niti da jima posodim. Nikoli, ker vedno nekako stisneta in si privoščita, da imata za dopust ali pa za karkoli vsaj nekaj prihrankov.
Tako, da ne vem, kaj naj. Ti dva pa sta sama, pa ne moreta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2006 23:11:29   
Maja0505
Vidim, da imaš podobnegatasta in taščo kot jaz. Najlažji odgovor od nas, ki smo na forumu, bi bil: Ne posojaj denarja, pa deca pust, če te ne podpre ......
Jaz ti pa tega ne bom svetovala, saj te ne poznam dovolj in ne vem, kaj vse je v ozadju.
Predvsem ti svetujem, da se z možem pogovoriš in mu razložiš, zakaj je takšno tvoje mnenje, kot je in v nobenem primeru ne šinfaj čez starše, saj bo to samo še bolj slabo. Ker sta pod njuno streho in bo verjetno hiša nekoč vajina (predvidevam), se probi zment, da dasta le del denarja ziroma ga posodita. Drugi del pa naj tasta kar kredit vzame, sej lahk dobi tudi 300 ali 200 jurjev.
Predvsem pa ne očitaj možu, ker če sta doma pri njemu ima tvoj sigurno določen odnos do svojih staršev in najslabše bi bilo v ta odnos posegat.

Mogoče je odgovor mal čuden, ampak imam podobne težave sam da midva nisva pri njemu doma, sva na svojem, pa vse dobi mlajši sin, ki je doma. Pa mi ni nič mar, nič ne šinfam čez strše, tako da se možu ni treba postavlat na mojo ali stran staršev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2006 23:12:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Saj po eni strani bi tako naredila, samo če vzamem pol, in ostaneva skupaj bo tisto še vedno najin denar, in nisem nič finančno profitirala.

Če vzameš, je tvoje. Razdelita finance, če je on tako neodgovoren. In če je pripravljen riskirati svojo družino za takšne banalnosti. S takšnim človekom jaz ne bi imela skupnega denarja, če bi že imela otroka z njim. Pa naj bo to mož ali pa ne.
Kako pa bo on ta tvoj delež dvignil s tvojega TRR, če ni pooblaščen? Ne more, pa če se na glavo postavi. In ko bi ti naredila kaj takega, bi verjetno šele spoznala, koliko si mu pomembna ti, koliko kdo drug in koliko denar.
Takrat se pa lahko odločiš, ali bi spakirala ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2006 23:16:28   
Anonimen
in nisem nič finančno profitirala.

Kaj bi pa rada profitirala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2006 23:18:29   
sato
Jaz pa po eni strani razumem tvojega partnerja. Tudi jaz bi pomagala svojim staršem. Po drugi strani pa 300.000 tudi ni malo, sploh če je tast imel šest mesecev časa, da bi zbral vsaj delček tega.
Naredi tako, kot sta ti predlagali Kerensa in Blažika.
Kakorkoli, upam da se bo vse dobro razpletlo in da s tvojim rešita zadevo tako, da boste vsi zadovoljni.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2006 23:19:23   
Anonimen
Marogica in Mič, denar imava, ker se mi je glih vezava sprostila v petek. Jaz imam namen, da bi šla na svoje, samo, ko vedno denar zapraviva. Moj mož ne more biti samostojen(29let), sem že dostikrat, govorila, da si kupiva kako parcelo, ali pa stanovanje. Vzela bi hipoteko, zaenkrat sva še lahko tukaj, potem pa bi že. Samo on se noče zadolžiti, toliko denarja nimava. In nekako denar zapraviva, pa je. Midva še vedno tukaj, pri njegovi mamici in očku. mamin sine. In koliko ga poznam, ne bova nikoli odšla od tukaj. Če že, bi to pomenilo, od se razhajava in jaz odhajam sama z otrokom.
Pa verjetno bo ta hiša ostala enkrat njemu in njegovemu bratu, samo, jaz ne maram na to mislit, in tudi ne mislim čakati do svojega 70leta, da se osamosvojim.
Njegov brat pa nenehno govori, da naj mu oče da njegovo nadstropje, pa da bo to on prodal, da gre lahko drugam. Ampak jaz pa ne bi mogla živeti v isti hiši z nekimi **** ljudmi. Že njegovi mi grejo na živce. Sploh ne vem, kaj bi se v tem primeru zgodilo.
Njegovi pa nočejo te hiše prodati, sebi kupiti stanovanje, pa nam dati polovico ostanka, pa da se lahko osamosvojimo mi in njegov brat. Ampak to tudi ni fer zahtevati od njih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2006 23:23:58   
Maja0505
zdej pa res ne vem al sem jaz čist preveč potrpežljiva v svojem zakonu al ste druge premal. Pa kaj se res za vsako pizd.......jo ločujete in pokate kufre al kaj.user posted image
Kolkrat mamo v življenju take in drugačne probleme, ki jih s partnerjem tako al drugač rešujemo. Potrebni so kompromisi in pogovor, ki naj bi bil brez žaljivk in podobnega. Mislim da se dostikrat (tudi jaz) srečamo pred problemom in sprašujemo druge, kaj nardit, sam drugi ne poznajo odgovorov......
Zakaj ne?  zato, ker sami najbolj vemo kakšni smo in kako na določene stvari reagiramo, tako da ti Anonimna svetujem, da se pomiriš in greš spat k možu, se stisneš k njem in mu poveš, da ga maš rada in da se bosta naslednji dan lepo brez krega pogovorila.
Jaz tako počnem in uspeva mi....za zdaj. Ne pokam kufrov tako kot nekatere.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2006 23:24:31   
Anonimen
Kerensa mislila sem, če tako naredim kot predlagaš bom glih tako dala denar, pa nič pametnega dosegla. In če dam enkrat bom od zdaj naprej banka za njiju, ker potem, grem stavit, da bosta imela še en kup dolgov.
Drugače pa imam odprto varčelano knjižico, gor višek denarja,on pa je pooblaščen.
Aha, dobra ideja, lahko ukinem pooblastilo. Kerensa hvala, na pravo smer si me napeljala. Pol pa naj dvigne, če lahko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2006 23:27:58   
Anonimen
Maja, jaz tudi upam, da se bova lahko pogovorila, ampak danes sploh ni šlo pa sem se trudila. Groza me je,ker sem mu želela dopovedati, da bi njegov oče v tem času vsaj en delež privarčeval, pa da ni nič, in da bi lahko že zdavnaj prosil, da potebuje denar, ne on pa danes, kot da imam doma fotokopirec in lahko tiskam denar. Sploh me ni hotel poslušati.
Zdaj sem pa preveč jezna, da bi se k njemu stisnila.

(odgovor članu Maja0505)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2006 23:31:24   
Anonimen
In če dam enkrat bom od zdaj naprej banka za njiju, ker potem, grem stavit, da bosta imela še en kup dolgov.

Ti nisi banka, oni pa niso dobrodelni stanovanjski sklad.
Vsi ste odrasle osebe, ki naj bi se bile sposobne dogovoriti, kako bodo skupaj živele pod skupno streho brez da bi eden od vas imel občutek, da je za drugega "banka".

Aha, dobra ideja, lahko ukinem pooblastilo.

Če si na poti takšnega razmišljanja, je bolje, da se začneš kregati kje drugje kot pri denarju. Resnične težave so povsem na drugem koncu, tale dolg je le izgovor za prepir. Tudi če se bosta o njem dogovorila, bodo težave ostale, samo pokazale se bodo na drugačen način.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2006 23:38:54   
Marogica
Ne, živa, jaz sploh nisem šla k otroku, ko je jokal. Sem pa šla do moža, da me je tolažil,da  nisem šlauser posted image . Priznam, res je grozno tistih nekaj dni, ker to ne bo jok, ampak drenje.

Naš ta mlajši je imel nekje okrog enega leta zopet to fazo, da se je začel zbujati, ker mu je padala duda ven. Kljub "veržici", ni nič pomagalo, je jokal, midva sva pa hodila skoraj vsako uro, dve gor(zgornje nadstropje) im mu dajala dudo. Tako enostavno ni šlo, saj sva hodila,kot dva zombija naokoli. Pa sva ga zopet pustila jokati. Trajalo je dve noči, pa je zopet spal.

Kaj ti naj rečem? Jaz temu pravim "zdravi" egoizem, druge, da sem mogoče kruta matiuser posted image . Sem pa vsaj naspana kruta mati, ki je čez dan aktivna in se mu prespana dosti boje posvetim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2006 23:39:55   
Anonimen
Malo zabluzila, Marogica, a? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.10.2006 23:41:38   
Marogica
user posted image user posted image

Ja, me je nekaj ven vrglo, pa sem na napačno temo prilepla........user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.10.2006 23:43:04   
Anonimen
Jaz ti svetujem DA ABSOLUTNO NE DAŠ SVOJEGA DENARJA!

Ni šans, potem pa raje daj svojim staršem, ki praviš, da bi denar tudi potrebovali, kot pa njegovim!

Naredi tako kot ti je svetovala Kerensa! Ne razumem kaj tukaj ne štima. Če boš ti vzela pol SVOJEGA DENARJA, ostane tvojemu partnerju polovica njegovega denarja.

No in od tega denarja naj on plača 300.000 svojim staršem,če res želi

Potem pa spet skupaj zbirajta denar in če bo on prispeval 100.000 v skupno blagajno, jih daj tudi ti. Vse pol pol. Tistih 300.000 sit je pa tvojih, ne razumem kako misli, da boš ti njegovim staršem posojala oz. plačevala

Midva z mojim dragijem se ful dobro štekava in se res nikoli ne kregava a če bi rekel naj dam njegovi mami 300.000 sit bi se samo smejat začela, ker bi mislila, da je to kaka fora. No, denarja pa zagotovo ne bi dala, hehe, se kar smejim že zdaj, če pomislim da bi mi kaj takega prijavil...

NI ŠANS DA DAŠ DENAR, TO JE VSEuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.10.2006 23:45:49   
Anonimen
Sicer bi rekla, da denar še zdaleč ni vse, ampak je pa edina stvar, ki ti omogoča samostojnost. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
16.10.2006 0:16:42   
Misek

Kerensa mislila sem, če tako naredim kot predlagaš bom glih tako dala denar, pa nič pametnega dosegla. In če dam enkrat bom od zdaj naprej banka za njiju, ker potem, grem stavit, da bosta imela še en kup dolgov.
Drugače pa imam odprto varčelano knjižico, gor višek denarja,on pa je pooblaščen.
Aha, dobra ideja, lahko ukinem pooblastilo. Kerensa hvala, na pravo smer si me napeljala. Pol pa naj dvigne, če lahko.

Sama ne bi mozu v taksnem primeru ukinjala pooblastilo, zdi se mi prehudo in sej kaj lahko obrne proti tebi. Na tvojem mestu bi takoj jutri zjutraj vezala denar na 1 mesec. En mesec  denarja prakticno ni in glede na rok, ki ga imata tast in tasca za placilo dolga resujes problem. Na ta nacin med tano in mozem situacija ostane ista - oba sta pooblascena in mu ne izkazes popolno nezaupanje z ukinitvijo pooblastila, a njegovim starsem in njemu tudi, naredis denar nedostopen.
Na tvojem mestu, kot naslednji korak bi zelela videti pogodbo za zemljisce in jasno in glasno, vsem skupaj na kupu povedala, da je njihov interes, da vidva dasta denar, vendar interes tvoje druzine ali tvoj in otrokov interes je, da denar obdrzite za druge namene, torej: sodelujem financno v projektih, ki se me ticejo, ki so zmenjeni in za katere se vsi strinjamo, da so nam v interesu. Za vsak drugi projekt (tipa : bilo bi fajn dokupiti se par kvadratov zemlje za dvorisce, da bo tasca imela zelenjavni vrt), denarja ne dam, razen v primeru, da s tem vlozkom povecam lastninski delez na objektu (hisi). Predlagaj odkup vasega stanovanja v hisi s tem in podobnimi vlozki.  Dolgorocno bo v vsakem primeru treba problem resiti. Ce se z nicemer ne strinjajo, lahko predlagas najemniski odnos, vi placujete najemnino, oni nosijo vse stroske glede hise, vendar ti to ne svetujem, razen v primeru, ce se ne poracuna vse kar ste v hiso in stanovanje vlozili. Ce ste urejali stanovanje je kompletna vsota ureditve ( centralna, beljenje, stene....) vas najemniski vlozek. Seveda se najmenina v tem primeru obracuna na toliko, koliko je najemnina za popolnoma neopremljeno stanovanje, ce ste sami kupili pohistvo brez njihovih financnih vlozkov.
Zal je tako, da premnogokrat na racun "zastonj" zivljenja v hisi starsev, se dejanska eventualna najemnina preplaca, pa se vedno si moralno dolzan. Z mozem se tudi zmeni, oz. ga obvesti kaj nameravas, ce se noce pogovarjati in dogovarjati in mu jasno povej, da njemu sta starsa, tebi pa ne, da ga imas rada, ampak ga nimas namena kupovat, ce njegov pogoj skupnosti s teboj, da moras placevati njegovim stasem koliko zahtevajo.

Pa se to: vse dogovore o financah z vsemi in najmanjsimi podrobnostmi urejaj preko notarja. Tudi npr. potrdila, da sta starsa prejela denar overite skupaj pri notarju. Skratka popolnoma vse!

< Sporočilo je popravil Misek -- 16.10.2006 0:21:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.10.2006 0:18:26   
Anonimen
Mišek ima že od nekdaj dobre ideje. user posted image  Daj še tamle poglej, Mišek, pri moji ljubi svakinji... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.10.2006 0:23:09   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Daj še tamle poglej, Mišek, pri moji ljubi svakinji... user posted image user posted image user posted image

Ti si pa hitra, se popravit nisem uspela post, ti pa ze v akcijo :) Ajdi grem pogledat pri svakinji, samo in samo tebi na ljubo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.10.2006 0:26:31   
Misek
Zapalite Vaše omiljeno stvorenje u našoj peči Gorenje Velenje.

Ce mi dovolis....  Pecite voljeno stvorenje u pecicama Gorenje Velenje...  user posted image
Tako je nekako bilo pred.. khm... **** let.... me ze emso base user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.10.2006 0:30:44   
Anonimen
Mišek, to je pa reku Bora Drljača... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?