|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poslušanje srčka
25.7.2005 9:13:51   
mala važička
Se trudm da bi se spomnila kako se reče tisti napravci k jih imajo zdravniki za poslušanje srca pa mi sploh ne potegne, mam na konc jezika.

Zdaj pa vprašanje. Danes peljem mami k zdravniku po recept in sem si rekla da bi tam prosila sestro če bi mi lahko na hitr poslušala kako otročku bije srček (da bom pol mal važna).
Saj ga bo lahko verjetno slišala a ne?
Ker imam pregled šele naslednji petek bi se rada mal potolažila da je vse ok.

Drugač bi si pa to kar sama kupila da bi lahko poslušala srčka kadar koli.

Saj vem da sem mal čudna samo mi je kar mal grozn 4 tedne čakat na nasledji pregled, sploh potem ko berem kakšne probleme imate nekatere.

lp, Katja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   poslušanje srčka
25.7.2005 9:29:38   
bevetko
poslusajo z doplerjevim Uz. V Maeriki in Angliji jih celo posojajo nosecnicam, prav posebne trgovine so, da si sposodis za prve tedne nosecnosti od osmega tedna dalje se slisi in potem dokler ne cutis brcik, potem pa tako ali tako ne rabiš več. Če pa hočeš kupiti pa stanejo okoli 60000,00 sit, malo so dragi, pa poštnina pride potem skoraj 20000,00 sit, sem milsila kupit, samo zdaj sem že v 14 tednu in počasi bom tako ali tako čutila brcike. Drugače pa sem že skoraj naročila, sem imela namreč težave - krvavitve in lansko leto slepo jajce in me je razumljivo vsak dan zanimalo ali še srček bije ali ne.
Malo bova še že potrpele in počakale na najine brcike!
:sloncek:

(odgovor članu mala važička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   poslušanje srčka
25.7.2005 9:43:04   
mala važička
saj jaz tud samo zarad krvavitev delam paniko. Enkrat sem imela rdeče-prozoren izcedek in sem letela na urgenco (bilo je vse ok), drugič pa samo rjavkast gost izcedek. Takrat pa nisem šla nič na pregled, ker mi je že ta prvič na urgenci rekla da naj drugič ne hodim če mi res kri ne bo curila ven. Tko da me je vse minil.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   poslušanje srčka
25.7.2005 11:38:34   
devička
Na urgenci so včasih res katastrofa. A se kej spomniš, kako se piše tisti/tista G, ki je bil/a tako prikazen/a?
Lp, DS.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   poslušanje srčka
25.7.2005 11:44:36   
mala važička
Nataša Til- ... (nekaj podobnega, vem da je imela dva priimka, nataša ji je pa sigurno ime). Saj drugač mi je čist lepo povedala da me bo ona pregledala samo da pa če bi naletela na katero drugo da bi me poslala domov. Jaz sem pa že tko k en dojenček tam skoz jokala in sploh nisem mogla povedat kaj je narobe. Tko da je bil moj tolk priseben da je on govoril.

Tko da mislim da se glih ne spodobi da prideš ves bogi tja pol ti pa najprej da dvominutno lekcijo, da naj ne hodim za brezvezne stvari,...

Neposredna povezava do sporočila: 5
   poslušanje srčka
25.7.2005 11:48:51   
bevetko
pri meni pa so bili na urgenci obakrat ful prijazni. Prvic sem celo ostala cez noc notri pa je rekla, da ce me bo ponoci skrbelo, da ne bi blo vse v redu, naj jo pokličem in boma še enkrat pogledale dojenčka. Pa rekla mi je naj kr pridem kdarkoli, ker če si živčen in ne veš pri čem si je najslabše za dojenčka. Ko pa vidiš kako lepo se premika in da mu srček bije, pa se jaz takoj pomirim in je dobro. No drugič, ko sem šla na urgenco sem jim povedla, da bi rada samo videla, če je vse v redu in me je pogledala, se lepo pogovarjala z mano, vse razložila in ni nič komplicirala. Ful prijazni sta bili obe G.
lp

Neposredna povezava do sporočila: 6
   poslušanje srčka
25.7.2005 12:12:10   
Nannn
bevetko iz kje pa si da so pri vas na urgenci tako prijazni grem prec tja na en UZ ;)Jest sem imela tud rjave pa svetlo rdece izdecke in sem sla dvakrat na urgenco pa sta mi dali obe lekcijo da naj ne hodim k njim za brezveze...mislimmmm :grrr: sem jim lepo razlozila da sem imela ze enkrat prazno jajce in da me vsaka krvavitev skrbi in kot da me ne bi poslusali...

Hudo res...

LP Nannn :nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   poslušanje srčka
25.7.2005 12:18:03   
Anonimen
Katja, osebni zdravniki imajo ponavadi samo navaden stetoskop, s katerim pa se tako kmalu še ne sliši srčka. Če se ga sploh kdaj. Ojačevalce imajo samo g.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   poslušanje srčka
25.7.2005 12:22:40   
mala važička
No besedo stateskop sem iskala. A misliš da ne more slišat. Če pravjo da lahko :love: po ne vem katerem tednu sliši utrip če prisloni glavo na trebuh.

Zdaj si me pa kar malo razočarala, jaz pa že komaj čakam da grem iz službe.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   poslušanje srčka
25.7.2005 13:14:37   
Anonimen
Žal mi je, če sem te razočarala. Sem pa skoraj prepričana, da se v 15t še ne sliši s stetoskopom.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   poslušanje srčka
25.7.2005 13:29:44   
devička
Po mojem je odvisno od posameznice do posameznice, kdaj se sliši. Meni se v 16. in 20.tednu ni nič slišalo, tko da smo hitro laufal na UZ preverit, da je vse v redu.IN je blo:):bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   poslušanje srčka
25.7.2005 13:55:01   
Teya
ne se s poslušanjem prek stetoskopa matrat...jaz sem bila tako panična prav zaradi tega, ker sem vsak večer nestrpno iskala :duda: utrip:ups:, o katerm pa nikoli ni bilo ne duha ne sluha :ups::zmeden: pa srček še vedno bije :bravo::bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   poslušanje srčka
25.7.2005 14:06:37   
bevetko
meni je Pušenjak rekel, da srce lahko slisis s stetoskopom šele nekje v 20 tednu. Takrat pa večina mamic že itak čuti gibe. Tako da stetoskop ni uporaben pri nas nosečnicah.
Sem pa iz Mb-ja in res sem obakrat imela sreču na urgenci, res so ful prijazni, upam, da bo tako tudi pri porodu. da bo hitro minil in v veselem vzdušju . :)
lp

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?