|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   posledica odstavljanje
19.1.2006 19:36:42   
Rubin.
Začeli smo uvajati gosto hrano, sicer sem čisto na začetku, ampak me vseeno zanima za dalje. Prosim, da mi svetujete tiste, ki ste 6 mesecev polno dojile, nato pa ste začele z uvajanjem in posledično z odstavljanjem. V knjigi Nega matere in otroka je en načrt, kjer se prične z uvajanjem goste hrane namesto kosila, nato dopoldanske malice, zajtrka, popoldanske malice, na koncu nekje v razdobju 2 mesecev se otrok doji še samo zvečer, mlečne obroke pa nadomesti z adaptiranim mlekom, ki ga pije iz skodelice Zdaj me pa zanima, kako ste ve uvajale gosto hrano. In kako so se otroci odstavljali? Jaz sem namreč v precepu. Ne bi rada uvajala adaptiranega mleka. Kdaj naj torej dojimuser posted image ? Še vedno po vsakem obroku? Kako delate ve? Jaz sem jo namreč mislila dojiti, če se ne bo prej sama odstavila, nekje do enega leta, pa ne vem kateri obrok naj bo dojenje? Kako ve prakticirate, ki dojite še dlje, kdaj dojite? Kadar otrok hoče? Kako potem vzpostaviš nek red (5 obrokov dnevno)user posted image ? Kaj pa če se otrok odstavi pred enim letom, potem verjetno moraš dajati adaptirano mleko do enega leta, nato pa kravje. Hvala za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: posledica odstavljanje
19.1.2006 20:01:42   
katarina j.
Jaz sem zdaj točno na tem kot ti. Sem polno dojila do 6 meseca in zdaj sem mu začela dajat kosilo, pa večerjo. Za večerjo mlečni obrok-tiste kašice- zato da bi čim bolj prespal noč. No, pa se kljub temu ne more odvaditi ponoč dojit-in to 2x. Veš jaz nič tako striktno ne ukinjam dojenja. Včasih ga celo po kosilu podojim, če ne more zaspat brez. Pa zjutraj ga podojim za zajtrk, pa zvečer obvezno pred spanjem. Veš saj ne more biti vsak narejen tako da mu ustreza tisti načrt. Kar se tiče dojenja- do enega leta imajo možnost da te ima tudi večkrat čez dan, ko boš šla v službo te pa itak ne bo. user posted image  Jaz mu adaptiranega mleka ne bi dajala dokler se doji, zakaj le. Razen tisto mlečno kašico, ker se mi ne da stiskat mojega.
Torej jaz moram rečt, da dojim skor tolk kot prej, samo da zraven še kašice je. No sej včasih kakšno dojenje spustiva, če grem lih kam ven. Če bi se losala nočnih podojev bi bila že čist veselauser posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2006 20:10:17   
anckabancka
Moj fantek je star 6 mesecev in pol. Gosto hrano uvajava od doplnjenega 5 meseca. Najino hranjenje pa trenutno izgleda takole:

- zjutraj okrog 8h dojenje
- 11h sadni obrok
- 13h-14h dojenje
- 17h zelenjava... (kosilo)
- 20h riževa kašica od Hipp-a
- uspavanje na dojki med 22h in 23h

Včasih ga dojim tudi kdaj tekom dneva, če je potreba  ali za uspavat.

Sem se nekaj časa obremenjevala s tem, da otrok je kosilo šele pozno popoldne, toda očitno mu to čisto ustreza.  Mogoče bom dojenje ob 14 zamenjala s kosilom,  če bom imel premalo mleka za obrok, vendar zaenkrat se kar naje.

Jaz ga bom poskušala dojit tako dolgo, da mi ne bo treba dajat adaptiranega mleka, seveda če bom imela svojega dovolj. Ravno zato ga dojim enkrat v sredini dneva, da se lahko tvori novo mleko.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2006 20:26:29   
taška30
Na začetku uvajanja sem jo podojila še po vsakem gostem obroku. Včasih je spila več, drugič manj, odvisno od tega, koliko je bila sita od goste hrane. Počasi smo prišli do količine 2dcl goste hrane/obrok in takrat dojenje ni bilo več potrebno - enostavno nisem dala in se mala tudi ni pritoževala.

Po vrstnem redu sem dojenje nadomeščala z gosto hrano takole: dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica. Vse skupaj je trajalo kake 2 meseca. Potem se jo kar nekaj časa še dojila zjutraj (6-7-ih) in zvečer (zvečer je pred dojenjem pojedla še mlečno kašico). Potem sva nehali zvečer (ni bilo interesa iz njene strani), no, nazadnje pa še jutranje.

Kar se pa tiče adaptiranega: če imaš svoje mleko, ni nobenega razloga zakaj bi šla na adaptiranega. Dojke se ti počasi prilagajajo na manjšo proizvodnjo, ker otrok pač manj poje, ampak sploh ni nujno da zmanjka. Ženske dojijo po 2 leti, mleko še vedno teče, če le je povpraševanje. Pazit pa moraš, da otrok poje 500ml mleka ali mlečnih izdelkov na dan. Če je to dojenje bolj cartanje kot hranjenje, moraš poskrbet za mlečne obroke (kašice, jogurt, skute), ni pa potrebe po adaptiranem mleku.

Glej, mogoče se ti zdi zdajle vse ful komplicirano, tudi meni se je, sploh si nisem znala predstavljat, da bomo kdaj imeli redne obroke brez dojenja, pa se vse samo od sebe poštima. Sproti. Boš videla. Vsak otrok ima svoj ritem.

Lp, Taška

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2006 22:22:08   
lelaval
Jaz sem polno dojila 6 mesecev. Potem pa postopno začneš dodajat sokove oz sadje. Dodajaj zjutraj - da se čez dan prebavi, če boš zvečer, bo ga ponoči lahko črvičilo, ker se mora otrokov organizem privadit na novo hrano. Ker so začetki dodajanja mali (žlička ali dave, potem pa vsak dan več), je normalno, da se po tem obroku še dojita. Pri meni je trajalo skoraj mesec, da zjutraj poje za en obrok samo sadje (brez dojenja). Potem pa začni še s kosilom - kak obrok vmes se še doji, pa daš juhico oz zelenjavo, riž ali krompir.
Vsak teden daj eno novo vrsto hrane - tako boš videla, kako jo prenaša.
Pa dosti uspeha. Naj se vama nikamor ne mudi. Vsekakor pa poskusi še dojit, če imaš mleko. Ne vem, zakaj bi dajala adaptirano mleko, ko pa je materino dosti bolje, saj ga v tem času obvaruje tudi pred virusi.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2006 0:46:04   
Suzi*
So ti ostale že ful lepo napisale. Jaz bi ti samo povedala, da če imaš svojega mleka dovolj, ti kar nadaljuj z dojenjem in ne mešat adaptiranega. Ni potrebe.

Jaz našega user posted image , star je 10,5m, dojim še zjutraj (ker potem še eno odspi) in pred nočnim spanjem. Ne vem, koliko se naje, verjetno se bolj pocarta.

Gosto hrano (obroke) sem pa uvajala v naslednjem vrstnem redu:

*prva dva meseca postopno (6-8m), takoj po gosti hrani sem ga podojila, dokler ni pojedel cca 2 dcl na obrok: dopoldne --- sadje + občasno piškotek
          kosilo --- zelenjava, riž, krompir, testenine, polenta, meso, rumenjak

*popoldanska malica (v 8,9m brez uvajanja nadomestila eno dojenje) --- jogurti, skute, občasno mlečna kašica
*večerja (v 9,10m brez uvajanja) --- kruh + sir, namaz; zelo redko mlečna kašica

Meso, rumenjak sem začela dajat po 7m, gluten in mlečne izdelke po 8m. Kravje mleko bom začela dajat pri 11m, ker gre pred 1 letom že v vrtec. Z nočnim dojenjem je pa prenehal pri 7m.

Je pa vsak otrok drugačen. Naj ti sam pokaže kaj mu odgovarja. Ne se sekirat. Ti samo delaj po svojem občutku in bo samo steklo, boš videla. Mi smo tudi npr. z večerjo čakali ful dolgo da smo jo nadomestili, ker mu je enostavno bolj kot kašice odgovarjalo dojenje.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Na zimski sprehod obvezno brez dude!
Sprehodi na svežem zraku so pomembni za izgradnjo otrokovega imunskega sistema in nizke temperature niso razlog, da tiči...

mleko baby love BIO
tina202

Punčka ima probleme z prebavo, tudi po mleku ki je prav za odvajanje nekaka. Za to mleko pa slišim same pohvale. Zanima me vaše mnenje: (Res najlepša hvala za odgovor in vesela bom kakšnega komentarja)

že prej nismo imeli problemov z prebavo in tako je tudi ostalo po jemanju tega mleka (72%)

prebava se je izboljšala (11%)

prebava se je poslabšala (3%)

prebava je ostala ista- dobra (8%)

prebava je ostala ista- slaba (6%)

Število vseh glasov: 36

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!