|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poroka in porodniška??
5.1.2010 15:20:00   
principessablu
Pozdravjene...vglavnem januarja se poročim,imam že enega otroka,pričakujem drugega z istim očetom,on je zaposlen pri svoji firmi d.o.o kot direktor in ima 750 evrovneto plače,jaz sem nezaposlena,prijavljena vsak na svojem naslova,sedaj greva skupaj v najem,vendar lastnik ne želi prijaviti..zanima me ali bom dobivala splih kaj porodniške in otroškega glede na njegocvo plačo,ki ni bajna in s tem da plačuje že 1 preživnino od prej,kredit in dva lizinga...kokr jaz vem to njuh nič ne briga?user posted image res nevem kaj naj nardim,blagor enim k mate visoke porodniške..jz bi tud...sam kaj k noben noče zaposlit...no prosim za pomoč,hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poroka in porodniška??
5.1.2010 16:11:10   
zmajaz
Dohodki tvojega partnerja nimajo nobene veze s tvojo porodniško. Če si nezaposlena in nimaš najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge, potem ti ne pripada porodniško nadomestilo, ampak samo starševski dodatek, ki trenutno znaša 193 evrov mesečno in se prejema 1 leto. Pa seveda otroški dodatek, paket, enkratna denarna pomoč od občine (če jo vaša občina ima). Za otroški dodatek se pa gleda dohodek na družinskeha člana - tu pa lahko zaradi nizke plače in tvoje brezposelnosti dobiš višji OD - samo to si ga itak že zdaj imela visokega, če si brezposelna.

Drugače pa, glede na to, da ima tvoj bodoči mož, kot praviš svoj d.o.o., te lahko on nekaj dni preden bi morala nastopiti porodniški dopust (nastopi se 28 dni pred PDP) zaposli za določen čas in v tem primeru bi dobila porodniško v višini 55% minimalne plače (cca. 250 evrov), pa tudi prispevke bi imela plačane in delovna doba bi ti tekla. Stroški so pa minimalni, če te zaposli samo nekaj dni pred nastopom porodniške, potem pa itak on nima več stroškov s tabo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 5.1.2010 16:15:47 >

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2010 18:32:11   
bubu10
Ja tud mi bi imel boljšo porodniško pa ne gre! user posted image Meni je žal,da sem se poročila bi zdej imela več dodatka manj vrtca itd.   user posted image   Veliko sreče!user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2010 18:52:58   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: bubu10
Meni je žal,da sem se poročila bi zdej imela več dodatka manj vrtca itd.    

Poročen ali ne pa res nima nobene veze - glede teh zadev se šteje zunajzakonska skupnost povsem isto kot pri poročenem paru, razen če oče ne bi priznal očetovstva oziroma bi se predstavljala kot da nista več par in bi urejala preživnino na sodišču - če se v te kolobocije ne spuščaš, pa je vseeno, če sta poročena ali ne.

(odgovor članu bubu10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 22:24:00   
principessablu
hmm,res nisem vedela...prav lepa hvala...a je vseen kako plačo mi da za tisti mesec,mislim ali mi da minimalca ali me naj zaposli za polovični delovni čas?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 22:41:51   
zmajaz
Če te bo zaposlil zadnji trenutek, se tista plača itak ne bo štela v izračun, ker je še ne boš dobila izplačane, zato je čisto vseeno, če je minimalna. Pa niti te ne rabi zaposliti cel mesec prej - dovolj je tudi 2-3 dni pred nastopom porodniškega dopusta (ta se pa, kot rečeno mora nastopiti 28 dni pred pdp). Tako bodo stroški samo za nekaj dni, jih je pa cca. 12 evrov na dan - evro gor ali dol. Potem pač zadnji trenutek odneseš vlogo za porodniški dopust.

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 22:44:17   
poli*
Principesa- če te bo zaposlil par dni prej, boš imela porodniško 257E/ mesec.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2010 12:20:21   
principessablu
ja super no,vsaj nekaj bom dobila...res ni veliko,ampak bolje kot nič...hvala punce....user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2010 17:55:59   
barbara_s
Pa še ko praviš, da gresta zdaj v najemniško stanovanje in da lastnik ne dovoli, da tam prijavita stalno bivališče - premislita, kako bo potem z mestom v vrtcu, pa s plačilom vrtca....

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......