klarči
|
Julija grem za pričo sestri. Poroka bo v ožjem družinskem krogu (priče, sestre in brat z družinami in starši). Vabil ne bosta pošiljala, sporočila bosta le datum, čas in kraj poroke. Po civilnem obredu bo še cerkvena poroka. Po cerveni poroki bo nekaj malega za prigriznit- sama si predstavljam kako pecivo in pijača in potem gremo vsak na svojo stran. Še mesec nazaj sta ustno vabila na ohcet 65 ljudi, ko pa sta ugotovila, da ni kandidata, ki bi vse to plačal, sta se odločila zmanjšati stroške. Celo tako daleč, da tudi fotografa ne bo. Pa ne da ne bi imela denarja. Njemu sploh ni do poroke in je tudi v službi dal odpoved kljub zaposlitvi za nedoločen čas. Ona pa tudi očitno pričakuje, da bomo svatje plačali poroko. Ko sem obljubila, da grem za pričo, je vse štekalo, zdaj pa iz dneva v dan opažam, da sem bila vprašana le zaradi financ. Z družinico smo si na novo opremili stanovanje in zdej bi ...morali... tudi njej vse financirat. Mal me moti, da je vse logično. Sam nisva midva šparala za njeno poroko, ampak za najino družinico... Ko smo nekateri predlagali, da bi poroko prestavila za kako leto, da nabereta kaj, je predvsem on izjavil, da vprašanje, če bo imel takrat službo- ki pa je itak ne išče. Itak sem pred dilemo, ali ima smisel iti za pričo neki ljubezni, za katero vedno bolj opažam, da je iluzija, pa vendar se sprašujem ali je korektno, da odpovem malo pred poroko sestri... Predvsem me je razočaral njegov odnos do vsega kar je povezano s poroko in skupnim življenjem, odkar ni kandidata za finance. Ker se bom verjetno zelo težko odločila, da zavrnem sestro, me kljub vsemu zanima, koliko je primeren znesek za darilo, saj sta jasno povedala, da si želita le denarja in da bosta šla na potovanje. Z možem imava dohodke približno 300 eee na člana mesečno, če odštejem kredit s kateri m si plačujeva opremo stanovanja. In res je tudi, da je prišlo na moja ušesa, da pričakujeta od vsake priče nekje 1000-1500 eee. Hvala vsem, ki ste si vzeli čas, da ste prebrali ali celo podali svoje mnenje...
|