|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poroka brez prstana?
22.8.2006 6:45:15   
Anonimen
Mene pa zanima, če moraš imeti na poroki prstan? Midva nisva neka prstanomana in že vnaprej vema, da ga nihče ne bo nosiluser posted image ..Pa se mi zdi čisto brezzveze metat ta denar skozi okno (no, razmišljala sva, da kupiva neke najbolj ta poceni, ampak...)
Vem, da prstan predstavlja kao večno zvestobo, neko simboliko, povezanost..Ampak meni je vse to bla, bla, bla...Če bom imela na roki prstan vreden 100 jurčkov mi zato moj dragi ne bo nič bolj in nič manj zvestuser posted image .
Da ne razpredam na dolgo in široko - res me zanima, če se je katera poročila brez prstanov in kao izgleda poroka v tem primeru. Mislila sem, da bi mi v cvetličarni naredili dve taki cvetni rinčki ali kaj podobnega samo za ta dan, zakasneje pa imava tako ali tako planirano nekaj drugega kar naju bo spominjalo na ta dan...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poroka brez prstana?
22.8.2006 7:05:01   
Anonimen
V besedilu protokola je zapisano, da naj si zakonca (ali kaj sta že v tej fazi) izmenjata prstana. Kaj potem naredita, je najbrž njuna stvar. Pojdita vprašat matičarja, če se vama bo prilagodil. Najbrž se bo, če se bo lahko, ker nekatere stvari so pa v predpisih. Sicer pa če bosta imela cvetlične prstane, to ravno tako šteje, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2006 7:12:02   
srki
Zanimivo vprašanje si postavila. Mene pa tudi to zanima, zato ti tudi odgovorit ne morem.

Naredi tako, kot ti je svetovala Splišni. Samo po mojem ta tle ni kakšnega posebej napisanega pravila o prstanih.

No, pa čestitke k poroki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 10:41:03   
tulip
Izmenjava prstana je samo del protokola, ni pa to nujno, za veljavno sklenitev zakonske zveze. ZZ je veljavno sklenjena, ko  moški in ženska pred matičarjem in pričama  izrečeta svojo voljo ( če so seveda prisotne vse ostale predpostavke, ki se jih zahteva za veljavnost ZZ) .

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2006 11:54:16   
bskrle
Za civilno poroko niso nujni.
Vem za par, ki se je poročil med 2. sv. vojno in sta jima prstana posodila prijatelja, ki sta se poročila isti dan. Poroka je bila cerkvena.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2006 12:12:51   
Anonimen
Pa vseeno, glede na tole, izgleda da morata biti tudi prstana:

"Za uradno dejanje sklenitve zakonske zveze izven uradnih prostorov bodoča zakonca zagotovita mizo in primerno število stolov za udeležence. Na mizi mora biti podstavek za prstane in okrasni cvetlični aranžma. Skladno s predpisi, ki urejajo njihovo uporabo mora biti v prostoru postavljen tudi državni simbol."

Še link:
http://www.mojaporoka.com/ponudnik.asp?idponudnik=2

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2006 12:45:56   
Anonimen
Menije ideja padla na pamet, ko sem bila zadnjič na eni poroki in je matičar pred poroko mladoporočenca vprašal ali bosta imela prstana ali ne....Tako da po moje gre. Bom pa vprašala, seveda...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2006 12:51:28   
Anonimen
Aja? Potem pa očitno ni treba imeti prstanov. Zdaj me pa prav zanima, čeprav se ne mislim poročiti, s prstani ali brez.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 12:52:35   
Anonimen
U, zdaj sem se spomnila, da imata Jure in Alenka Košir vtetovirana prstana. Ne vem pa, če sta imela za obred "zasilna".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2006 17:29:37   
LARIKA
Jaz poznam par, ki nima prstanov. Oziroma ima ga ona, on pa nosi uro. izmenjava je bila meni malo čudna,ampak važno je da je njima všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2006 12:14:12   
LUNA06
Sama mislim da prstani morjo bit!Je pa res, da niso nujno tak velik strošk.Naju prideta oba skupaj 60 čukcov, sta iz belega zlata, moj ima tri male briljantke.
Če ne drugače, ga lahko potem nosiš na verižici ali pa ga imaš samo za spomin.

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2006 18:44:46   
Anonimen
No, ja..Tudi 60 jurčkov ni mali denar za nekaj kar ti ne pomeni nič. Vsaj meni se tako zdi. Jaz sem se odločila. Prstanov ne bo. Bodo samo cvetličniuser posted image ..Pol jih bomo pa posušili pa bodo za spomin. Za minimalno denarjauser posted image

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2006 13:31:32   
Pi@
Ko se prijaviš za civilni obred te vprašajo ali bosta imela prstanauser posted image

12.4.2006 nas je osrečil mali Bor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2006 7:28:31   
Naja30
Naju ni nihče nič vprašal za prstana, ko sma se prijavljala. Sicer pa si jih lahko sposodiš za tisti dan od kakšnega poročenega para user posted image  Po drugi strani pa je še vedno možnost, da vama prstana nekdo podari za poročno darilo, ponavadi je to priča enega od mladoporočencev.

(odgovor članu Pi@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2006 12:57:09   
LUNA06
Naju niso nič prašali po prstanih.
Je pa ta ideja o izposoji kar zanimiva.
Lahko pa kupiš srebrne, zgledajo podobno kot iz belga zlata.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.8.2006 13:41:03   
koala

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Sicer pa si jih lahko sposodiš za tisti dan od kakšnega poročenega para user posted image  

Poročnih prstanov se ne posoja, ker to prinaša nesrečo paru, ki jih je posodil.

Sicer pa lahko par poročnih prstanov kupiš za 30.000.
Ali pa se poročiš brez njih.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2006 13:50:32   
LUNA06
A res?To pa še nism slišala.
Pol pa rajš ne izposoje...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......