|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poroka-izvenzakonska skupnost
23.11.2005 13:05:33   
morskadeklica
Evo ena tema za razmislek. Po zakonu naj bi bila izvenzakonska skupnost in poroka izenačeni. Pa poglejmo.
Ko sva se odločila za otroka, nisem niti pomislila na to, da bi postala kvazi samohranilka in na drugi strani niti ne na poroko. Odločila sva se za vmesno možnost. Živiva sicer skupaj, vendar stalno prijavljena še vedno vsak pri svojih starših. In tu se začnejo komplikacije (seveda takrat, ko bi rad od države kakšno pomoč). Naj povem še, da sem študentka, letos sem prvič vpisala absolventa, Zagovor diplome bo nekje septembra.
1. Hotela sem se zavarovati po fantu, pa so mi rekli, da to ne gre, saj nisva poročena, oziroma nimava skupnih stalnih prebivališč, torej naj me ne bi bil dolžan preživljati
2. Za tamalo ne more vzeti bolniške (kaj bo v primeru, če jaz resno zbolim, nimam pojma), ker nista na istem naslovu, torej tudi tu po mnenju države tudi ni tisti, ki za otroka skrbi
3. Hotela sva dati vlogo za neprofitno stanovanje tu v njegovi občini (jaz sem tu začasno prijavljena že več kot 2 leti), pa spet padeva ven, ker jaz in tamala nimava stalnega prebivališča v tej občini.

Po drugi strani pa sva kar nankrat priznana kot izvenzakonska skupnost, ko: zaprosiš za štipendijo in pri otroškem dodatku. Primer pri štipendiji. Lani sem jo imela 15000 sit več, letos pa sem komaj ujela cenzus (pa imam otroka, kr neki) za 500sit.

Zdaj me pa še zanima sledeče. Za koliko dinarčkov se da najceneje poročiti. S tem mislim le na civilno poroko z največ 10 ljudmi, brez ceremonijuser posted image .

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poroka-izvenzakonska skupnost
23.11.2005 13:17:01   
Jančika_
Za znesek ne bi vedela, se pa sigurno da poročiti za zelo malo denarja.

No, pa da še jaz pristavim lonček glede poroke itd: ko sva se poročila, ja bil mož še študent, ki je prejemal pokojnino po mami, jaz pa iskalka zaposlitve z minimalno denarno socialno pomočjo. Otrok še nisva imela in jih še nisva načrtovala.

Toraj, ko sva se poročila, so njemu ukinili pokojnino (čeprav je bil reden študent), ker bi ga morala preživljati jaz. OK. Ampak ker je bil stalno prijavljen v drugi občini kot jaz (lastnica stanovanja ni dovolila stalne prijave, začasno pa sva bila prijavljena skupaj), moj CSD ni imel pristojnosti, da bi lahko jaz dobila socialno še zanj. Super, neuser posted image .

No, saj kasneje so se zadeve uredile, ampak se mi je zdelo pa fejst trapasto.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2005 13:26:06   
morskadeklica
No evo, še en primer. Zadnjič se mi je skor zmešalo, ko me je zavrnila glede vloge za neprofitno stanovanje. Zdaj sva v najemu privat in o tem raje ne pišem (redno se drživa tistega v pogodbi, kar za najemodajalko ne morem reči, ampak to je druga zgodba). Itak imava namen, ko bom sama redno zaposlena vzeti puf in kupiti svoje stanovanje, čeprav bova zanj delala celo življenje, ampak vseeno. Zdaj to ni  možno (on ima pogodbo za 5 let, moji prihodki od ŠS pa itak ne štejejo, pa tudi taki so, da jih nima smisla vpisovat v vlogo za puf), čeprav oba poprimeva za vsako delo. Tudi jaz že dva meseca popoldan delam po 3 ure, ker drugače ni šlo (sem pač butelj, ki ne izkoristi lukenj v zakonu-beri kvazi samohranilstvo), kljub temu, da je tamala stara šele 9m. Me prav zanima, če ima še katera kakšno podobno izkušnjo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2005 13:39:01   
sazi
Z najino poroko sem bila zelo zadovoljna in tudi, če bi mi dali možnost, ne bi ničesar spreminjala. Tudi finančno ni bila velik zalogaj, čeprav organizacija v takem obsegu ni bila zaradi finančne stiske, ampak enostavno ne marava velikih ceremonij in raznih "obveznosti", ki sodijo zraven.
Poročila sva se na čudovito majsko sredino popoldne na LJ gradu - nikjer nobene gužve, ker med tednom ni velikih porok. Plačilo poroke: 7.500 sit. Vse ostalo pa stane, kolikor si zakompliciraš sama. Obleke niti skučajno nisem želela bele in sem si kupila nekaj malo lepšega, a vseeno uporabnega še za kakšno drugo priložnost (pa zagotovo je stalo manj kot stane samo izposoja kičaste (za moje pojme) poročne obleke). Prstanov ti niti ni treba imeti (poznam par, ki se je poročil brez njih), lahko pa odšteješ malo ali pa ogromno denarja (tako na pamet bi rekla, da je možno dobiti par zlatih prstanov za cca 15.000 sit). Moj strošek je bil še šopek (mali enostaven, rdeče vrtnice - tudi ne ravno bogastvo). Zdaj pa koliko ljudi imaš in na kašno žurko ali pojedino jih potem pelješ, pa je spet v mejah od "domačega piknika" do hudo drage zabave v kakšni hudi restavraciji...
Moje poroke ne bi zamenjala za nobeno drugo (pa sem bila kar na nekaj razkošnih porokah, samo mene ceremonije obremenjujejo).
No, pa lepo poroko ti želim.

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2005 14:33:40   
Anonimen
Sazi ti je že dobro odgovorila. Taksa ob prijavi na poroko stane 7.500 SIT, ostalo je pa odvisno od tebe - kakšno obleko boš imela, frizuro, ali se boš sama namazala ali boš šla k vizažistki, šopek, prstani, pogostitev... Da se precej poceni skozi pridet. V končni fazi, če se ti gre za nabolj poceni, plačaš samo 7.500, oblečeta, kar že imata doma, brez prstanov, šopka, pogostitve in ostalega.user posted image
Ampak ok, resno, če glih na vsemu ne šparaš, pa da imaš 10 svatov, lahko računaš okrog 100 jurčkov (za vse, ne samo pogostitev, da ne bo pomote). Aja, če bi vseeno hotla imet kake animatorje na ohceti (kak ansambel npr.), potem bi prišlo več, sier pa tam nekje. Odvisno, koliko se znajdeš. Če boš vprašala še kaj bolj konkretno, ti bom mogoče znala še več povedat.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2005 14:39:27   
baguSka
Minimalno 7.500,00 SIT. Oblečena si lahko v cote, ki jih imaš že doma, prstani pa tud niso več potrebni. Da prišparaš še na bencinu, greš na občino peš. ;) Edino amortizacija čevljev ni všteta v ceno haha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2005 16:23:10   
fricka
O prstanih za 15.000 SIT lahko samo sanjaš. Midva sva dala 60.000 SIT, pa sva jih komaj našla po tej ceni (v LJ). Misliš, da zlatarji ne vedo kje lahko služijo?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2005 16:39:05   
Jančika_
Sicer par let nazaj, a za prstane sva dala 20 jurjev. Seveda so prodajali tudi take za 200, ampak ko jih šljivi.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2005 17:23:53   
mcerar
midva sva se poročila letos in sva za prstane dala 39 tisoč. Moj je 3 mm, možev 4mm belo zlato in imata graviran vzorec na zunanji strani. Tudi porocila sva se poceni. Oba sva oblekla kar sva imela, k frizerju nisem šla, k komzetičarki še manj, vabila sem delala sama....čevlje sem kupila ob zaprtju planike za 1500 sit, še največ denarja je šlo za kosilo in potem potovanje, ko sva 3 tedne okol bluzila. ČE se želiš poročiti, se da tudi zelo poceni. Preverjeno.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2005 20:44:49   
borovnicka
Midva tud nisva komplicirala (prijava 6700), poroka pa je bila februarja; ampak se občasno zafrkava da bi bilo bolje živeti na koruzi, saj poznava nekaj parov, ki dobivajo denar, ker so one matere samohranilke (pa živita in sta prijavljena na istem naslovu), v vrtec vozita otroke, ker je skoraj zastonj, ali pa je ona kot brezposelna!! rajši na kofetkih in uživajo. Kam plujemo?  

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2005 2:52:03   
Anonimen
Mogoče malo mimo naslova teme, ampak...
Tole me je zbodlo, glede neprofitnega stanovanja. Jaz in moj dragi tudi nisva poročena. Jaz sem uradno še v postopku ločitve, tako, da nama tudi potrdilo o izvenzakonski skupnosti ni veljavno, čeprav je notarsko overjeno. Imava različni stalni bivališči. Jaz sem noseča.
In sva vlogo za neprofitno stanovanje oddala brez problema. Uveljavljala sva točke v rubriki "ločeno življenje staršev zaradi stanovanjskih razmer", pa točke, da "oba živiva pri starših" (tam imava še stalni bivališči", pa je. Nobenih komplikacij.
Zdaj pa ne razumem, zakaj ve niste mogle.
Po drugi strani mi pa dohodke mojega dragega ne štejejo v merila za pridobitev česarkoli od države, ker on uradno ni moj partner (po odločbi MDDSZ). Če ta svet ni kontra obrnjen, no!

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2005 11:42:50   
morskadeklica
Kerensa- nisva mogla dati vloge, ker imava midve s tamalo STALNO bivališče v drugi občini. On bi lahko dal, ampak samo zase, naju ne bi mogel uveljavljati. Če maš pa slučajno ti prav, da bi midva lahko dala vlogo, ti pa povem, da bom uni v pisarni dala tinto za pit, če me je zajeuser posted image  Se bom pozanimala. V razpisu res piše, da dajo vlogo tisti, ki imajo stalno preb., nič pa ne piše za ostale družinske člane (aja, saj res, v tem primeru nismo družina-ironično)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 12:04:58   
Anonimen
Ojla morskadeklica!

Imam vprašanje zate, ker imam podobno situacijo kot si jo imela ti, če pa še ostale date kakšen nasvet bom vesela. Junija pričakujemo prvega otroka, sem študentka absolventka zraven pa še vzporedna, tako da bom študirala še vsaj tri leta. Imam družinsko pokojnino po očetu. Kot sem razumela tečno gospo na ZPIZU, s partnerjem ne smeva biti poročena in živeti na skupnem naslovu. OK, kaj če se preseliva v najmniško stanovanje, potem se morava začasno prijaviti na tem naslovu, tega ne preverjajo??
Vem, da če hočem obdržati pokojnino, nisem upravičena do star.dodatka, samo do otroškega in štipendije - ki pa jo že dobivam.
Je še kje kakšna zanka, če spodaj sem spraševala kako je z preživnino. Jo moram zahtevati? ker je ne bi, saj imam če seštejem skupaj čisto dovolj za preživetje, pa še izognem se preverjanju CSDja.
Imaš še kakšen dober nasvet, kako urediti očetovstvo, očet.dopust, skratka vse kar se dogaja če si mamica študentka...
Hvala ti in tudi ostalim!
lp

Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2005 12:19:01   
morskadeklica
Ti svetujem, da odpreš novo temo oziroma malo preberi teme za nazaj. V tele zadeve s preživnino se rajš ne vtikam, ker sem, sori, proti tem kvazi samohranilskim foram. Na forumu je ogromno napisanega o tem, med drugim tudi obilo kreganja glede tega, tko da, sori, tukaj ti mora žal pomagati katera druga, ker se mi res ne da pričkat z nikomer. Pa brez zamereuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2005 12:22:49   
Anonimen
Ne samo slučajno - zagotovo imam prav. Če je bil razpis za stanovanja v občini njegovega stalnega bivališča, je res samo to, da bi vlogo na svoje ime lahko oddal on, ti pa ne. Ti pa si njegova izvenzakonska partnerka in če je v igri še otrok, je popolnoma vseeno, tudi če bi živela na Japonskem. Pa še za državljanstvo ni pomembno povrhu vsega - potrebujeta le potrdilo o izvenzakonski skupnosti oz. notarsko overjeno izjavo o tem, pa kot nosečnica potrdilo o PDP-ju oz. otrokov rojstni list, če je že rojen (in da na njem piše, da je on oče). V tem primeru tebe in otroka MORAJO šteti kot njegova družinska člana, ne glede na to, kje živita. In če napišeta, da ne živite skupaj zaradi neprimernih stanovanjskih razmer, se vama dopišejo dodatne točke, zaradi katerih imata potem več možnosti dobiti stanovanje, saj naj bi bile družine skupaj.
Če vama je to rekla uradnica, ji mirne vesti zavij vrat. In naj pravila naglas prebere pred tabo. Ali pa jo vprašaj, če si morda želi, da ji Zavod za zaposlovanje plača dodatno izobrazbo.

Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2005 12:31:54   
morskadeklica
Kerensa, zdele si mi pa dvignila pritisk na 1000000 ne samo na 200. Najraj bi šla takoj zdej k uni koklji in popuser posted image  A pa si prepričana, da je pravilnik za vse občine isti? Da ne bom jest slučajno neupravičeno norela in tulila tam. Pa tisto o zavodu-ta je dobrauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2005 14:16:09   
sazi
Fricka, valjda, da zlatarji vedo, kje lahko služijo, ampak kje sta vidva tako zelo iskala poceni prstane v LJ, mi pa ni jasno. Sem iz LJ in sem tudi tu kupila prstane. SIcer ne za 15.000, ampak samo zato, ker sta mi bila všeč drugačna prstana in je sestra vztrajala, da mi jih kot priča kupi.
Čisto enostavna zlata obročka pa dobiš za zelooooo malo denarja. Zlatarji pač služijo na tistih, ki hočejo imeti platinaste z diamanti in so potem po 300.000 za 1 prstan.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2005 23:58:18   
Anonimen
Razpisni pogoji bi morali biti, po mojih informacijah, enaki za celo Slovenijo. Razlikuje se menda lahko samo število prostih stanovanj, za vse ostalo pa je sprejet zakon, kakšni pogoji morajo biti. Sicer pa drugače niti ne more biti - če je tvoj dragi prijavljen v občini, kjer je razpis, je torej "njihov", od občine. Njemu ne morejo preprečiti, da odda vlogo. Odda jo lahko tudi, če ne ustreza pogojem. Sprejeti jo morajo, pa četudi jo potem zavrnejo, saj je razpis javni. Prav tako pa nimajo nobene zakonske podlage (niti ustavne pravice), da mu ne priznajo družinskih članov. Žena je žena in otrok je otrok. Amen. Torej ima vso pravico, da vaju vpiše zraven. Točne pogoje razpisa poišči na internetni strani vaše občine, sem pa 99%-no prepričana, da se niti malo ne motim. Je pa res, da če nista oddala, sedaj ne moreta nič več. Dokaza o besedah uradnice tako ali tako nimaš. Več sreče prihodnjič.

Neposredna povezava do sporočila: 18
25.11.2005 0:03:01   
morskadeklica
Mam še čas oddat! Hvala Kerensa, zlata si!!!!! Jutri grem pa v bojuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.11.2005 0:11:00   
Anonimen
Ja pol pa laufi, madonca!!! Oz. naj tvoj dedc laufa!!!

Neposredna povezava do sporočila: 20
25.11.2005 0:32:33   
Nikita***
Prijavita se na skupni stalni naslov - to je zastonj...

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.12.2005 14:11:22   
Pupica
morskadeklica, jaz pa sem le jezna nate kot user posted image !!!!
Ves čas praviš, da ne bi države obrala niti za tolar, da boš poštena in tako naprej. Pohvalno!!!user posted image user posted image user posted image ampak ljuba duša, a si le končno padla na realna tla, da država pa do tebe ne bo nikoli tako natančna, poštena in pedantna!!!!In tu ne gre le več za tebe in tvojo poštenost, ampak tudi za otroka za katerega se trudita vzpostaviti čimboljše pogoje za prihodnost, pa tudi za vas kot družino.
Kolikor jaz vem pa posta izvenzakonska veza po 2 letih. Se pravi, sedaj jim boš spet pošteno in pametno plačala še civilno poroko, le za to, da bosta na papirju dokazovala da sta vseeno skupaj!!!Se zavedaš, da boš morala vseeno spremenit vse dokumente, slej ko prej naslove, če ne zarad drucga tut zarad vrtca, pa potem kasneje drugih zadev, v končni fazi pa čimpreje, da bo lahko tvoj user posted image vzel bolniško, če mala zboli, ti boš mela nekaj nujnega, drgi pa bodo "slučajno"odpovedali. In z vsem skupaj so povezani spet stroški pa spet pota po občini, upravnih enotah in ostalemu...user posted image
Ne vem no!Me se to zdi taka svinjarija, da je ni. In sem resnično jezna, ko se ene kar naprej vsajajo nad tistimi ki so kvazisamohranilke!!! Raje naj usmerijo vso jezo  v tiste, ki jih prisilijo v to. Koliko oseb poznam ko pravijo, da se jim ne splača delat, ker z socialno in otroškimi dobijo več, pa še na črno jim kapne mal dinarčkov v žepuser posted image

Pa brez zamere, sej veš da povem tako kot mislim...

No vsekakor pa upam, da boš vsaj povedala kdaj bo poroka, da ti pošljem čestitko pa kako darilo. Že kar vidim kaj bi ti lahko podarila user posted image . Hecam se! No vsekakor upam, da čimprej in  čimbolj vama v prid rešita tele zadeve!!!! bom držala user posted image user posted image user posted image !

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?