|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniska n-tic
16.6.2009 11:47:32   
Anonimen
pozdravljene punce!
prosim za pomoc ,ce bo katera vedela.
zaposlena sem bila od oktobra 2007 do februarja 2009.od letosnjega februarja sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje. za 3 mesece sem dobivala nadomestilo, zdaj pa se mi je izteklo.
porodnisko nastopim 23.7.
zaj pa me zanima, ali mi pripada porodniska(pac povprecje zadnjih 12 mesecev, ali mi porodniska ne pripada ampak samo 55% zajamcene plače.
hvala za odgovore.
sem brala na straneh socialne sluzbe, pa se nic kaj ne znajdemuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniska n-tic
16.6.2009 11:54:10   
lukec
Če dan pred nastopom porodniške nisi zaposlena potem ti porodniška ne pripada pač pa ti pripada starševsko nadomestilo. Višina tega se izračuna glede na plačane prispevke v zadnjih 12 mesecih, če teh ni bilo je osnova 55% minimalne plače. Natančen izračun lahko narediš na strani centra za socialno delo Šiška.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2009 11:57:37   
Anonimen
ja, to sem ze naredla in imam za februar se placo iz delovnega razmerja.
potem pa imam mares, april in maj nadomestilo iz zavoda.
se pravi, da me pripada samo 55% zajamcene place, ampak povprecje zadnjih 12ih mesecev?

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2009 12:04:04   
Anonimen
skrbi me edino to, ker sem od 2.2. pa do 23.7.(ko se mi zacne porodniska) brezposelna.to je malo manj kot pol leta.
in me zanima, ce bom dobivala okoli 450-500€ porodniske(povprecje placanih prispevkov)
ali mi vse propade in bom dobivala samo 55% zajamcene place.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2009 12:05:24   
lukec
Po moje je osnova za tiste tri mesece kar tvoje nadomestilo, saj so ti od tega obračunali prispevke. Za naprej, ko ne prejemaš nič je pa osnova tistih 55% minimalne.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2009 12:09:06   
Anonimen
upam, lukec, da bo res tako!!!

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.6.2009 12:10:18   
lukec
Jz sem bla v enaki situaciji, sicer je tega že nekaj časa, ampak bom probala poiskat svoj izračun pa se potem javim.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.6.2009 12:11:10   
Anonimen
najlepsa hvala!

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.6.2009 12:28:56   
lukec
Sem našla svojo odločbo. Jaz imam obračunano tako kot sem prej napisala, poleg tega pa imam za tiste mesece, ko je osnova teh 55% le-to zvišano za vsak mesec, ko sem bila zaposlena (v zadnjih treh letih), še za 2 %. Se pravi, ti si bila zaposlena v zadnjih 3 letih 16 mesecev, kar pomeni, da se ti osnova (teh 55 %) zviša še za 32%.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.6.2009 13:50:09   
Anonimen
pol to, da sem zadnje pol leta pred nastopom porodniske brezposelna ne igra kake strasne vloge. ane?

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.6.2009 21:24:50   
lukec
Bistveno ne, ker si bila v zadnjih 3 letih zaposlena več kot 12 mesecev, vseeno pa ni toliko kot redna porodniška.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.6.2009 21:34:31   
Dulsineya
Pozdrav!

Tudi jaz imam eno vprašanje in bi bla zelo vesela če bi mi katera pomagala z odgovorom. Zaposlena sem od 1.1.2009, PDP imam 9.9.2009 in prej nikoli nisem bila zaposlena. Sedaj sem zasledila, da naj bi bila porodniška 50% in me zanima kako je s tem. Meni so dejali na začetku pri delodajalcu, da za mesece ko nisem bila zaposlena dobim neko osnovo okoli 250 E ostale mesece pa plača, ki sem jo prejemala in vse to skupaj gre potem v ta izračun...user posted image

No, če bo katera vedela odgovor bom zelo hvaležna

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.6.2009 21:44:27   
zmajaz
Ker boš na dan nastopa porodniške zaposlena, se ti porodniška izračuna kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge, za mesece brezposelnosti se pa za izračun vzame 55% minimalne plače.

Porodniški dopust nastopiš 12.08., vlogo pa naj bi oddala 11.7. - pa jo probaj oddat par dni pozneje, da se ti bo vsaj še junijska plača (julijsko izplačilo) štela zraven v povprečje - torej se ti bo štelo 6 plač, ostalih 6 mesecev pa 55% minimalne plače.

Višino porodniške si lahko zelo natančno izračunaš tule: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.6.2009 21:48:47 >

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2009 22:34:02   
Dulsineya
Super Zmajaz najlepša hvala ti za odgovor, si mi res pomagala ker sem glede tega pa malo zgubljenauser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?