Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 17.6.2009 22:38:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz si pa ne predstavljam, da bi mogla rodit kako drugače kot na hrbtu oz. na koncu v polsedečem položaju. V čepe, ni šans, ker me noge nebi nosile ... pa non stop so mi babice govorile, da zdaj pa na ta in zdaj pa na drugi bok, jaz sem si pa samo želela bit na hrbtu, ko mi je bilo najbolj udobno.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 17.6.2009 23:21:02
|
|
|
|
skačica
|
jaz si pa ne predstavljam, da bi rojevala leže. Sem bila na hrbtu samo kakšnih 5 minut in mi je bila muka. Bolečine veliko težje prenašaš kot v drugih položajih. Tudi na boku mi je bila groza. Jaz sem bila ves čas na kolenih, rodila sem pa v napol sedečem položaju. Krasno.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 7:18:32
|
|
|
|
ROŽICI
|
mi pa žal še vedno nimamo kakšne druge varjante kot pa rojevat leže. čeprav meni bi bolj pasalo čepe.velikio majn pritiskanja in napora je pomojem.
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 11:05:10
|
|
|
|
anabanana1981
|
Ja se čist strinjam.Jaz sem hotla rodit v polležečem položaju,pa ni blo nč od tega Pol so pa na konc babice prtiskale na trebuh,da je šel vn Še zdej mi ni jasen kako lahko ženska,z nogami v luftu prtiska... Škoda ,ker je bolj važen to kako osebju paše da rodiš,ne pa sami mamici,Zato pa je tok vakumov in carskih rezov...
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 14:27:26
|
|
|
|
Hope2
|
Predihavala in potiskala na boku, včasih z eno nogo kvišku. Iztis pa v polležečem položaju. Nič ni bilo hudega, edin ob iztisu bi mi lahk nekdo drug noge k prsim in narazen tiščal
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.6.2009 14:27:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 14:29:56
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI mi pa žal še vedno nimamo kakšne druge varjante kot pa rojevat leže. čeprav meni bi bolj pasalo čepe.velikio majn pritiskanja in napora je pomojem. Kje nimate druge variante?? Pojdi v tako porodnišnico, ki ti to omogoča, jih je cel kup!! Postojna, Celje, Maribor, Ljubljana ... gotovo še kakšna. Srečno vsem
< Sporočilo je popravil giotti -- 18.6.2009 14:30:41 >
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 14:46:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI mi pa žal še vedno nimamo kakšne druge varjante kot pa rojevat leže. čeprav meni bi bolj pasalo čepe.velikio majn pritiskanja in napora je pomojem. joj kok mi greste na živce s takimi izjavami ,da ni druge varijante kot pa rojevat leže...punce mal preveč ste razvajene brrr kaj pa naše babice ki so doma rojevale brez zdravnikov...joj babe zmešane mal se zamislite
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 14:54:19
|
|
|
|
BUŠICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI mi pa žal še vedno nimamo kakšne druge varjante kot pa rojevat leže. čeprav meni bi bolj pasalo čepe.velikio majn pritiskanja in napora je pomojem. joj kok mi greste na živce s takimi izjavami ,da ni druge varijante kot pa rojevat leže... seveda je ogromno variant. na boku, čepe, stoje, polsedeče, polležeče.. informirajte se in rodite vam primerno.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 14:57:01
|
|
|
|
simonakr
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI mi pa žal še vedno nimamo kakšne druge varjante kot pa rojevat leže. čeprav meni bi bolj pasalo čepe.velikio majn pritiskanja in napora je pomojem. joj kok mi greste na živce s takimi izjavami ,da ni druge varijante kot pa rojevat leže... seveda je ogromno variant. na boku, čepe, stoje, polsedeče, polležeče.. informirajte se in rodite vam primerno.
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 19:03:14
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem večino časa rojevala na boku, na koncu so me dali leže, pomagali pa so mi vsi po vrsti. Držali glavo, noge, prigovarjali, na koncu mi je babica pritisnila na trbuh, da je šlo dete ven. Jaz pa si ne predstavljam, da bi rodila čepe ali kako drugače kot leže, ker ne bi bila sposobna klečat ali čepet, ker še svoje glave nisem mogla dvignit na koncu. Kolikor pa sem seznanjena, ima vsaka pravico do svojega porodnega načrta, ki ga v porodni spoštujejo, če ni ogroženo zdravje mamice in otroka.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 18.6.2009 20:27:53
|
|
|
|
anabanana1981
|
ANONIMEN: A misliš,da zdej lahko kr vsepovprek žališ,ker se skrivaš za anonimnostjo,zelo pogumno!!!Vsak pove svoj mnenje,če je pa tvoj mnenje tak pa lahko uporabiš tud kakšne druge lepše besede.... hvala!
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 13:27:28
|
|
|
|
žakoberin
|
Skačica, mene zanima, če si klečala lahko kar na postelji, ali si na tleh? Meni je kolegica, ki trenutno živi v Avstraliji rekla, da oni imajo zakonsko posteljo v porodnišnici, tako, da lahko oba s partnerjem gor "telovadita" in menjata položaje - tako, da ji je on v čim večjo oporo (se nasloni na njega ...) Mi je omenila, da si je tudi blazine s sabo nesla, da je na tleh lahko menjavala položaje- na kolenih, tako kot si ti to omenila. Pa me zanima, kje si lahko ti to počela in v kateri porodnišnici. Namreč jaz sem prvič rodila v Izoli pa še epiduralno sem imela, tako da je vsa ta telovadba odpadla. Zdaj pa bom brez EA pa me zanima kako je z menjavo teh položajev, ker tu v Izoli znajo bit tako nesramni, da je groza! Pa še to me zanima, če katera ve kako pride kaj v poštev to klečanje na kolenih in čepe, če ti voda že odteče. Baje odpade vse skupaj. Hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 13:43:51
|
|
|
|
Taddy78
|
Popadke sem prestajala na bokih, rodila v polsedečem, pa saj v ležečem tak ne rojevaš če se moraš prijeti pod bedre, se dvigniti in pritiskati. Meni je tak položaj čisto ustrezal in nisem za neko kompliciranje...ker sem rodila naravno tudi ne razumem zakaj se nekatere odločajo za EA, pa zakaj je nekaterim rezanje presredka tak baw-baw...pač taki smo, različni Nekatere naše babice so rojevale tako, da so se oprijele drevesa, torej rodile stoje, kar verjamem da je lažje, ampak kaj naj zdaj...je moja mama rojevala leže, sem jaz, pa verjetno bo še moja snaha...
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 13:48:20
|
|
|
|
BUŠICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Nekatere naše babice so rojevale tako, da so se oprijele drevesa, torej rodile stoje, kar verjamem da je lažje, naše babice so rojevale leže. čepe/stoje je pa res dosti lažje. sem tako rodila v vodi, le da sem se namesto drevesa oprijela za vrv nad kadjo.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 15:02:27
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana1981 ANONIMEN: A misliš,da zdej lahko kr vsepovprek žališ,ker se skrivaš za anonimnostjo,zelo pogumno!!!Vsak pove svoj mnenje,če je pa tvoj mnenje tak pa lahko uporabiš tud kakšne druge lepše besede.... hvala!
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 18:31:30
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA naše babice so rojevale leže. čepe/stoje je pa res dosti lažje. sem tako rodila v vodi, le da sem se namesto drevesa oprijela za vrv nad kadjo. Naše babice mogoče že... več kot polovica sveta (bližnji vzhod, Indija, Afrika, domorodke v Avstraliji, torej Aboridžinke, Indijanke ...) pa rojevajo stoje oziroma čepe. Predlagam v branje knjigo Me, matere za širjenje obzorij. http://www.om-ezoterika.sempco.si/Detajl.asp?id=9789612000800 Bušica, kje pa so ti omogočili takšen prod? Se pravi, si imela zudi iztis v vodi?
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 22:30:08
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Jaz si pa ne predstavljam, da bi mogla rodit kako drugače kot na hrbtu oz. na koncu v polsedečem položaju. V čepe, ni šans, ker me noge nebi nosile ... pa non stop so mi babice govorile, da zdaj pa na ta in zdaj pa na drugi bok, jaz sem si pa samo želela bit na hrbtu, ko mi je bilo najbolj udobno. Jaz tudi ne. Sva bili dve v sobi in je ta druga hodila okrog postelje. JAz si sploh nisem mogla tega predstavljati. Sem kar ležala, nisem nič druga mogla. Čepeti? no way. Nog sploh čutila nisem. Sem bila sama, moj je moral zaradi ta druge v sobi biti na hodniku, babice so rekle, da bo trajalo več ur (nato je trajalo 1,5 ure), tako da sem bila sama in sem lahko samo ležala in se držala za posteljo. Šele potem pred iztisom, ko so bili popadki šibkejši, je prišla ena babica in rekla, da se postavim na kolena, sem bila par minut tako, potem pa spet na hrbet in iztis.
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 22:30:23
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana1981 ANONIMEN: A misliš,da zdej lahko kr vsepovprek žališ,ker se skrivaš za anonimnostjo,zelo pogumno!!!Vsak pove svoj mnenje,če je pa tvoj mnenje tak pa lahko uporabiš tud kakšne druge lepše besede.... hvala!
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 22:40:30
|
|
|
|
metka_zone
|
Zdravo! Tudi jaz sem prvič rodila leže,ker niti nisem vedela,kako se rodi v drugih položajih,glede na dolžino poroda pa tudi nisem mogla komplicirat,saj sem ležala le cca.20 min po predtju mehurja ...Me pa zanima,ker grem oktobra rodit,kje bi se lahko informirala o drugih položajih,ker v Celju,kjer bom rodila imajo te variante,le vizualno si ne znam predstavljat... Lp
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 22:55:48
|
|
|
|
skačica
|
hej! žakoberin- Klečala sem na postelji, vzglavje postelje je bilo dvignjeno, tako da sem se z rokami in glavo naslanjala na vzglavje postelje, obrnjena sem pa bila s hrbtom proti babici.Rodila sem v Celju in tudi sedaj v drugo bom verjetno kar tam, ker upam, da mi bo omogočen približno tak položaj. Saj pravim, v leže rojevati si ne predstavljam, ker sem bila tudi jaz ene 5 minut na hrbtu in mi ni bilo čist nič fajn. Bolelo za umret. Je pa babica sama predlagala tak položaj, jaz nisem imela pojma kakšni položaji so sploh možni. No, meni je voda odtekla malo doma, veliko jo je odteklo na parkirišču pred porodnišnico, še več pa po pregledu pred porodom. Kljub temu sem lahko hodila po sobi, se naslanjala na vse mogoče in klečala. Le babica je pač vse budno spremljala, da ne bi prišlo do izpada popkovine.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 23:03:51
|
|
|
|
zmajaz
|
Jaz sem obakrat rodila leže - oziroma sam iztis pač v polsedečem položaju - in si tudi nekako ne predstavljam drugačnega položaja. Med popadki mi je najbolj pasalo ležati malo na boku, malo na hrbtu - babica me je večkrat vprašala, če bi sedela ali se kako drugače namestila, pa sem vsakič rekla, da ne, da mi najbolj paše ležati. Bi pa drugače kar verjela, da je sam iztis lažji v kakem drugem položaju - samo ne vem pa, kako bi se iz ležečega položaja sploh lahko spravila v kakega drugega, ko sem se pa še z boka na hrbet s hudo muko obrnila tik pred iztisom.
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 23:04:53
|
|
|
|
žakoberin
|
Skakačica - hvala za odgovor!
|
|
|
|
RE: porodni položaj - ležanje na hrbtu 19.6.2009 23:06:55
|
|
|
|
žakoberin
|
ups, se opravičujem- sem hotla skačica rečt
|
|
|
raje sin ali hcerka?TinKkaraRaje fantek ali puncka?puncka (
28%)
fantek (
12%)
vseeno (
53%)
kar se nimam (
7%)
Število vseh glasov: 552Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!