Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 10.9.2009 7:38:58
|
|
|
|
ledenaa
|
In ne vidim nič takega
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 10.9.2009 13:20:13
|
|
|
|
METULJ1
|
ja, sm glih včeri zvedla
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 10.9.2009 13:35:32
|
|
|
|
sayuri
|
V Postojni je že od vedno EA plačljiva. Kdor je prepričan, da bo vzel EA, mu tudi denar ne bo ovira.
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 10.9.2009 21:11:16
|
|
|
|
mišk
|
Ne morš verjet! Ka pa če bi še protibolečinske injekcije pri zobarju za ene par 100% zvišal?!? Sej od bolečin pr zobarju tud ni še noben umrl!!
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 11.9.2009 3:00:25
|
|
|
|
2.2.
|
jaz se ne bojim bolečin in ko sem rodila nisem imela ea, samo do zdaj je bilo zastonj zdaj pa tako visoka cena. npr. moja kolegica je rojevala 12h brez EA in je rekla da v drugo gre obvezno na EA ker je trpela ko hudič...samo cena je pa res
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 12.9.2009 14:17:35
|
|
|
|
mišk
|
Jst sem jo pri prvem porodu imela (v Brežicah), pri drugem je šlo pa na živo. Men se zdi EA zakon! Sploh za prestrašene prvorodke! Ko bi si ćlovk mislu, da bo to čedalje bolj normalno v vsaki porodnišnici, pa ti gredo EA zaračunavat! Že tko jo je baje vzelo sam okol 10% porodnic. To se mi zdi ful malo, vsaj proti drugim državam.
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 12.9.2009 14:45:34
|
|
|
|
ledenaa
|
za prestrašene prvorodke če je pa to razlog
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 13.9.2009 9:06:28
|
|
|
|
zaspancek1
|
Meni pa se to zdi ! Glede na to, da spada porodna bolecina med hujse, bi morala VSAKA zenska imeti pravico do lajsanja. Danasnji medicinski standardi so usmerjeni k temu, da se cloveka ne pusca trpet po nepotrebnem (zato pa je tudi protibolecinska injekcija pri zobozdravniku danes vkljucena v zavarovanje, ceprav marsikje se vedno to neradi dajejo). Ampak kaj ko je pri nas se vedno zakoreninjeno, da MORA porod pac bolet, da je se vsaka prezivela in da potem itak pozabis... .... se bolj zalostno pa je, da to tako vneto zagovarjajo nekatere zenske
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 13.9.2009 10:39:16
|
|
|
|
mišk
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 Meni pa se to zdi ! Glede na to, da spada porodna bolecina med hujse, bi morala VSAKA zenska imeti pravico do lajsanja. Danasnji medicinski standardi so usmerjeni k temu, da se cloveka ne pusca trpet po nepotrebnem (zato pa je tudi protibolecinska injekcija pri zobozdravniku danes vkljucena v zavarovanje, ceprav marsikje se vedno to neradi dajejo). Ampak kaj ko je pri nas se vedno zakoreninjeno, da MORA porod pac bolet, da je se vsaka prezivela in da potem itak pozabis... .... se bolj zalostno pa je, da to tako vneto zagovarjajo nekatere zenske Se strinjam! In ja, ledenaa, strah pred porodom se mi zdi zeeelooo dober razlog za EA!!
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 13.9.2009 19:55:53
|
|
|
|
2.2.
|
Ampak kaj ko je pri nas se vedno zakoreninjeno, da MORA porod pac bolet, da je se vsaka prezivela to pa ni res!
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 30.9.2009 8:51:15
|
|
|
|
Pia77
|
Za vsako bolečino je v medicini normalno, da se jo lajša... Edino za porodno je pa kao normalno in fiziološko, da boli, in ti učinkovita analgezija ne pripada, kao. Zelo balkansko razmišljanje vodstva novomeške bolnišnice, ki je zavohalo nov vir prihodka za kritje svojih izgub. Kolikor sem slišala, je bilo osebje ginekologije, še bolj pa anesteziologi, ki EA izvajajo, zelo proti temu, vendar so jih pač povozili. Žalostno je to, da so bili na področju EA v NM zelo dobri... Ampak finančni apetiti so očitno pomembnejši od strokovnosti. Me zanima, koliko bi si jih dalo npr. operirat koleno, če bi bila analgezija plačljiva. 180€ ni zanemarljiv znesek in EA pač ne bo dostopna tistim, ki že itak nimajo veliko sredstev za udobno življenje. Barbarsko. (aj vem, da je EA v Postojni že dolgo plačljiva... ampak v primeru NM gre pa zelo velik korak nazaj v strokovnosti. Zanimivo bo videt, kako bo uvedba plačila vplivala na število EA... gotovo se marsikatera ne bo odločila zanjo, ker si je enostavno ne mroe privoščiti ali pa je mnenja, da tistih nekaj ur ni vrednih 180€).
|
|
|
|
RE: porodnišnica novo mesto 2.11.2009 10:55:12
|
|
|
|
Anonimen
|
POznam par primerov mamic, k so rekle, da v drugo tud nog ne dajo anrazen dokler ne pride anestezist - no končni rezultat je bil - ni blo časa za anestezista, so rodile en, dva tri
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?