|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica in porod
2.1.2007 19:52:02   
sabri
oj, ker preživljam prvo nosečnost (za mano že 24 tednov) imam veliko zanimivih in tudi trapastih vprašanj. začel me je skrbeti porod. kakšne imate kaj izkušnje s porodnišnicami? sem sicer iz okolice Lj vendar mi ne bi bil problem zapeljati se kam dlje, če je res taka razlika med porodnišnicami. prav tako me zanimajo izkušnje glede epiduralne, sama sicer ne mislim roditi z epiduralno, vendar to mislim zdaj, ko sedim doma na kavčku in uživam, mogoče pa le porod toliko boli, da je pametno se dogovoriti za to. hvala v naprej. LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica in porod
2.1.2007 19:56:26   
Anonimen
mislim da je bilo na to temo drugače že veliko napisanega. jaz bom rekla samo to. v prvo sem rodila z ea in je bilo sanjsko. v drugo pa brez in če bi bil moj drugi porod moj prvi, bi verjeno imela samo enega otroka. rojevanje brez ea je zame brezpotrbno mučenje. sicer pa vsaka ženska bolečino sprejema drugače. jaz tudi k zobarju ne grem brez lokalne pa če ne vem kva!

(odgovor članu sabri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2007 20:06:05   
mala
glede ea ti bo vsaka povedala drugače, tko da se boš mogla bolj ali manj sama odločit glede tega, sama sem obakrat rodila brez ea, porod je težak tako ali drugače tudi ea ti ne bo omilil vse bolečine...rodila sem pa v lj porodnišnici in prvič nisem imela dobrih izkušenj, kar se tiče osebja pri drugem porodu pa so bile sestre zelo prijazne in babca je bla sploh super tko da vse pohvale...veliko sreče pri odločitvah in lepo nosečnost ti želimuser posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2007 20:28:48   
jooly
Meni ea sploh ni prišla na pamet. Rodila sem v Ljubljani, imela sem čudovito babco, ki mi je uredila tudi zasebno sobo, sicer je vse skupaj bolj po partizansko, na oddelku pa sem imela precej smole z osebjem. V sobi sva bile dve, sosedova punčka je cele - ampak res cele - noči prejokala, tko da sem bol mal spala, sestre so me sekirale, zakaj se ne potrudim dojit... (na viziti pred odhodom so se mi pa opravičevale, da nič čudnega, da nisem mogla dojit, ko pa je imel mali priraščen jeziček...), pri porordu sem izgubila ogromno krvi, zato so mi prepovedali, da sama vstanem, ko pa sem pritiskala sred noči tist gumb za pomoč, pa ni blo nobene nikjer. Kaj sem hotla druzga, kot da vstanem, čist omotična in vrtoglava probam nekak pridet do wc-ja, ko me ujame na sred sobe in me spet napizdi, zakaj da sama ustajam, itd...skratka, slaba izkušnja. V drugo - če bo - bi šla raje v Postojno.
To je pač moja izkušnja, prepričana sem, da ima marsikatera lepe spomine na Ljubljansko porodnišnico.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2007 9:48:16   
Katrin
Rodila sem v Ljubljani ob prisotnosti moža in sva bila oba zelo zadovoljna. Porod je bil naraven user posted image

Vsekakor ti želim lepo nosečnost in uspešen porod user posted image

lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2007 11:20:10   
najina pikica*
tudi jst sm rodila v ljubljanski porodnišnici...porod je potekal po naravni poti prez zapletov,ob porodu je bil prisoten moj fant,porod pa je vodila prečudovita babca,ki se je res maksimalno potrudila,še enkrat hvala!user posted image
malo drugačna je bila izkušnja na oddelku,sestre so bile tako-tako,nism zahtevna vendar vse ima svoje meje...tako,da sm mogla kr mel povzdignit glas,da so me jemale resno....no sicer smo je nasneje dobro ujele user posted image ....
Kar se pa tiče načina poroda pa drži vsaka ima svoje mnenje in svoje izkušnje,ki so poz in neg,in na koncu je odločitev vedno tvoja....
lepo nosečnost ti želim in čimlažji porod!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2007 13:48:58   
bobek05
jaz sem sicer rodila v Mb, ampak vem, da je veliko žensk zadovoljnih  s porodnišnico v Postojni

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2007 14:00:26   
frka
jaz sem rodila naravno ,ker sem bila 1 mesec v bolnici se srečevala različne porodnice ,ki so rodile epiduralno nekatere so se počutile super brez kakšnih težav druge pa je malce bolela glava ,eni je bilo slabo ampak ni to nujno od ep je pa veliko možnosti ,tk  da ne vem odvisno od tebe ,kakšen prag bolečin imaš.

Baje porod manj boli nisem pa stoprocentna. je pa tudi odvisno -mislim da moraš prej v bolnico pred popadki ,ker ti morajo naštimat igle v hrbet -to pa tud ni  brez bolečin .

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2007 14:17:16   
Anonimen
a mi lahko katera razloži kaj je to ea in kako poteka???

(odgovor članu frka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2007 14:26:55   
digi
No jaz sem rodila v LJ, čeprav sem iz okolice Ptuja... Imela babeka, partner zraven, brez kakšnih dodatkov proti bolečinam, bolelo, vendar ni kaj pretiranega.... sanjska izkušnja zame osebno! Po moje pa je to odvisno od vse po malo, predvsem pa od tvoje psihe... bolj se boš obremenjevala in mislila na to, slabše bo....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2007 15:02:36   
Petraa
Anonimna vtipkaj v iskalnik ea,pa boš videla kaj to je

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2007 22:25:20   
LanaM
Jaz ti za prvi porod, ko še ne veš, kako in kdaj pritiskati in še ne veš, kkao izgleda porod, ne priporočam EA, saj se po statistiki vsak sedmi otrok , če gre za prvi porod, rodi z vakumom, kar pa lahko pusti posledice. Pa tudi ni nuujno,da ti EA prime. odloči pa se sama. Saj je res da popadki, predvsem umetni, bolijo..ampak ko ti položijo v naročje malo štručko, pozabi na vse bolečine

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2007 22:29:01   
sabri
hvala vsem za koristne odgovore, več zveš od drugih, lažje se odločiš, čeprav je konec koncev odločitev moja. Se pa tolažim s tem, da gre moj user posted image z mano, da mi pomaga skozi porod. Imate pa prav, bolj bom razmišljala o tem, bolj bom panična, kar je pa brezbeze in mi ne bo nič koristilo. Hvala še enkrat in se slišimo še kaj.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2007 10:09:30   
Antigona
Zadnjič me je med avgustovkami za naslednje leto ena spraševala kako je z ea in porodnišnico Postojna. In sem ji napisala tole:

EA dobiš ko si odprt mislim da 4 cm. Potem sem popadke sicer ravno tako čutila oz. predihavala, vendar ni bilo več tiste bolečine kot prej. Nekatere pravijo da potem sploh nič ne čutiš kar pri meni ni držalo. Imela sem samo mravljinčaste noge. No bolečine pa res ne čutiš... Ko je bilo mimo sem najpej rekla da takole pa lahko rodim tudi 13 otrok user posted image !
Kako je če rodiš naravno, se pravi brez EA ne vem. Smo bile pa v sobi tri punce. Jaz sem rodila z EA in nisem bila prerezana in sem se počutila k rožica, potem je bila ena ki je imela EA in je bila prerezana in je bila malce bolj bolga, recimo kot malce posušena ročica, predvsem ker se nikakor ni mogla "normalno" usest. No tretja punca je rodila normalno in je bila prerezana in izgledala je kot bi rožico povozil traktor. To je približna primerjava, taka malce za nasmejat pa vseeno.
Vsak porod je zase, vsaka ima svoj prag bolečine, poleg tega tega je odvisno predvsem kako dolgo traja porod...
Glede Lj. porodnišnice in EA je pa zelo malo varjante da jo dobiš, ker ponavadi ni dovolj anastezistov in seveda imajo operacije prednost...
Pa še nekaj je ful fino v Postojni. Ponoči otročke odpeljejo stran (sicer na lastno željo lahko ostane pri tebi) kar pomeni da se lahko vsaj približno naspiš. Glede na moje izkušnje je to še kako dobrodošlo, ker imaš nekaj dni časa da se spočiješ od poroda, Žan je namreč ponoči začel spati šele pri enem letu. Prvi mesec ponoči sploh ni spal, potem pa se je zbujal na cca. 3 ure...

Pa še tole. V postojni je hrana odlična, kot da bi jo kuhala kaka babica, v Ljubljani pa ogabna. Vsaj za moje izkušnje. Bila sem namreč v nosečnosti tudi nekaj dni hospitalizirana, tako da hrana v Ljubljani je bila bljak, razen musake, to pa res naredijo dobro....

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2007 12:04:43   
BarbaraE
Jaz sem prvič rodila v LJ in bom tudi drugič. Za EA se nisem odločila iz preprostega razloga - sem si rekla, da mi nihče ne bo šaril po hrbtenici, če ni nujno. Hja, boječka pač. user posted image  No in sem rodila ob pomoči umetnih popadkov, dobila sem injekcijo proti bolečinam pa neko masko. Se mi zdi, da je bila tista maska bolj namenjena temu, da sva imela z možem delo med popadki. user posted image  Moram rečt, da jaz nisem čutila nekih bolečin. Ves čas le močan občutek pritiskanja. Bolelo je kasneje po porodu, ker sem bila šivana in so se mi šivi vneli.
Glede hrane v LJ pa tole - osebno se mi je zdela zelo dobra. Se prav spomnim, kako smo s cimrami prav čakale, da dobimo za jest in pojedle VSE, pa še ornk porcije so bile. Še sedaj ne vem, od kje sem imela tak apetit. user posted image

Do poroda imaš še čas, da se o vsem malo poučiš - dobro se pozanimaj o ea pa tudi kakšno knjigo o naravnem porodu preberi. Sama sem si dobro zapomnila stavek iz neke knjige - ne glej na porod kot na bolečino, glej na porod kot na nek čudež, ki ti bo dal zaklad - otroka, ki si ga nosila pod srcem 9 mesecev.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2007 15:07:23   
Mateja82
Rodila semv Celju. Bil je sprožen porod, predrli so mi mehur imela sem svoje popadke, ki pa so se stopnjevali z neznansko hitrostjo, in presledki so bili zelo zelo kratki, če so sploh biliuser posted image . No ja porod je bil kratek - trajalo je eno uro zato se nisem niti izmučila. Niso mi dali ničesar proti bolečinam , ker je že bilo prepozno. Če bi bilo možno bi še enkrat rada tako hitro opravila.user posted image
Na oddelku no ja večina osebja prijaznega, z dojenjem silijo 100 na uro, pa čeprav vidijo da ni ne mleka ne melziva, kljub tabletam in spreju ampak oni seveda  še kr težijo in znajo bit kar nesramniuser posted image . Spala nisem tiste štiri dni  skoraj nič. Skoz tisti vozi sem pa tja, pralni stoj, sušilec sta delala celo noč v sosednji sobi, mali so skoz jokali...bila sem zelo srečna ko  sva končno prišli domov.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2007 19:23:38   
sabri
ojla, res zanimive in različne izkušnje, moram še kako stvar prebrati res, da bom bolje vedela in bila bolje pripravljena mojega fuzbalerja ali fuzbalerko spraviti na svet, ker si nisem niti približno predstavljala, da tako brca, dan in noč, sploh ne vem, če kaj spi. Mislim, da bo še zelo pestro in komaj čakam. Hvala vsem in user posted image za srečo. LP

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2007 18:04:13   
ferr
Jaz sem rodila v decembru epiduralno. Lahko ti samo priporočam.
Tudi z epiduralno čutiš kar močne bolečine tako da si ne predstavljam kako bi bilo rodit brez. Porod traja manj časa saj pri meni je trajal v prodno sobo sem prišla ob 8:00 rodila pa sem 10:41. Tista inekcija pa ne boli čisto nič. Meni so dali še umetne popadke tako da so mi pospešili porod. Ko se pogovarjam z drugimi opisujejo, kako je težko iztisniti glavo. Jaz tega sploh nisem čutila in tudi zelo veliko moči sem imela za potiskanje.

Zakaj bi trpela neznosne bolečine, ki se jih ne da primirjati z nobeno drugo bolečino. Jaz sem že takoj ko sem prišla v porodnišnico zahtevala epiduralno sem imela popadke na 4 minute. Vendar so me dali še na CTG, klistir, šla sem pod tuš in šele potem v porodno. Dali so mi kar tri doze, ker sem opisovala tako močne bolečine, zdravnik je rekel da mi je najbrž njena glavca tako pritiskala na levo stran v predel jajčnikov. Moja desna noga pa je bila omrtvičena vendar v treh urah sem že lahko vstala.

Nikoli na svetu si nebi želela roditi brez epidurale, ker mene je že tako zelo bolelo.

Da pa bi ostala po epiduralni hroma je pa tako majhna verjetnost. Na predavanju nam je povedal anasteziolog da je njim vstavljanje katetra rutina. Ni straha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.3.2007 21:38:21   
sweetyka
pozdravcek!jst sem rodila na jesenicah in sem bila zelo zadovoljnauser posted image zdravniki so prijazni,sestre tudi,imas meni in lahko izbiras kaj bi jedla...vse naj,naj o jeseniski bolniciuser posted image rojevala sem 6ur,nocem te strasiti ampak je bilo kar bolece!vsaj pri meniuser posted image naslednjic se bom kar za epiduralno odlocila!konc koncev pa vse hitro pozabis ko vidis user posted image ...

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2007 17:28:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LanaM

Jaz ti za prvi porod, ko še ne veš, kako in kdaj pritiskati in še ne veš, kkao izgleda porod, ne priporočam EA, saj se po statistiki vsak sedmi otrok , če gre za prvi porod, rodi z vakumom, kar pa lahko pusti posledice.

LANA,mene so zdaj te tvoje besede zaskrbele. Toren NI priporočljivo prvič roditi z EA???? Ta vakum se prav slabo sliši..

(odgovor članu LanaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2007 20:09:51   
mateja rečnik
pozdravljene,

sama sem pred dobrim tednom rodila v Feldbachu prvega otroka z epiduralno. Preden sem dobila epiduralno sem imela umetne popadke na dve minuti, kar je bilo zelo boleče! In kljub temu, da je bil to moj prvi porod nisem imela nobenih problemov s potiskanjem-saj menda vsakdo ve, kako se potiska, če greš na blato, poleg tega pa te tudi zdravstveno osebje vodi skozi fazo iztisa. Tudi če nimaš EA med porodom ne smeš potiskat vsakič, ko ti to telo narekuje, ampak moraš upoštevat navodila babice.

Kar se tega zloglasnega vakuma tiče, ne gre za izvajanja vakuma izpred 30 let, ko so dojenčke "vlekli" ven, ko so bili še višje v kanalu in je bilo zato več poškodb glave. No, vsaj tako so nam razložili v materinski šoli, kjer so nam EA toplo priporočili, predvsem zaradi sproščenosti porodnice, zaradi česar je tudi manj prerezov presredkov. Tudi sama nisem bila prerezana in sem še isti dan normalno sedela, se sprehajala s sinom in sprejemala obiske... Tudi bolečina, ko ti vstavijo kateter je minimalna, saj ti področje vboda najprej omrtvijo z lokalno inekcijo-boli enako kot navadno cepljenje, v primerjavi s popadki pa je seveda zanemarljivo. Seveda ostajajo določena tveganja, vendar noben porod ni popolnoma netvegan!

Osebno se mi zdi najbolj pomembna prednost EA ta, da zaradi zmanjšanja bolečine, porod popolnoma drugače doživljaš. Kot sem že napisala, sem imela pred epiduralno umetne popadke na slabi dve minuti, ki so bili zelo boleči in v tistem trenutku mi je bilo npr. popolnoma vseeno, kakšna glasba igra v ozadju in podobno-glavna želja je bila samo, da bi se vse skupaj že enkrat končalo. Po prejemu EA sem se pa sproščeno pogovarjala z možem in babico, uživala v poslušanju glasbe ter z veseljem pričakovala prihod sina-skratka ni primerjave!!! Pri porodu brez EA navadno tudi dobiš protibolečinska sredstva, pogosto so to opiati, ki močno spremenijo tvoje zavedanje, zato tudi mnogo porodnic reče, da se samega poroda oziroma prihoda otroka sploh ne spomnijo dobro. To pa je res škoda, saj je porod res lahko lepa izkušnja, zato pa jaz drugače kot z EA ne bi rodila!!!!! No, to je moje mnenje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?