kepica
|
Hojla Lunca1! Najprej naj ti povem, da si naročena pri zelo dobrem G in si lahko srečna,da te niso naročili k dr.Tratniku.Jaz sem imela pregled pri njem, pa tudi pri porodu je bil zraven in še potem na viziti in moram rečt, da to sploh ni človek.Na UZ me je tako grdo ginekološko pregledal,da sem mislila, da bom kar tam v ordinaciji ordila.Imela sem občutek, da mi je kar celo roko not porinil.Pri porodu je zmerjal sestre,da nimajo pojma,na viziti me je pa drugi dan tako grdo pregledal,ko me je potipal, če se maternica v redu krči,da še danes ne morem pozabit.No ampak pustiva to.Ti maš pač dr.Serdanoviča in povem ti, da je eden najboljših,kar jih jaz poznam na Jesenicah. Zdej pa k stvari.Ginekološka ambulanta je v 1.nadstropju desno ko prideš po stopnicah,porodna pa je v 3.nadstropju. Ja,najprej te "sfrizirajo" (jaz sem se kar sama,da se nisem tam še stem obremenjevala,kako bo ona mene brila),to opravijo tam v sprejemni pisarni,potem te pelje v porodno,kjer te nafilajo s klistirjem.Jest sem se tega zmeraj bala.Bila sem 100% da še do wc-ja ne moreš pridt,pa sploh ni res.Po črevesju čutiš nekaj toplega ampak ni nč posebnega.Potem greš s tistim klistirjem v riti nazaj v sprejemno,kjer sestra od tebe pobira podatke in ko misliš, da je to to, letiš v wc.Jest sem bla tam vsa zbegana,ko me je sestra vse mogoče spraševala,jest sem se pa prov bala,kdaj me bo zvil, da bom letela na wc in sem sam na to mislla,tko da sem po moje prov zmedeno odgovarjala. No, kje sem že ostala. :) V glavnem na wc-ju si vzem čas in se čimbolj "sprazni" ker res dobro dene pa tudi kasneje ti pride prav med porodom pa tudi za mogoče naslednji dan,če boš šivana,ker si ne boš upala it na wc zaradi šivov. Potem se stuširaš,sestra pa te bo odpeljala nazaj v porodno. in to je to.Potem se pa začne. Najprej ti izmerijo pritisk,ti pripravijo CTG in če nimaš popadkov ti dajo umetne.Jaz sem imela umetne popadke in že na začetku so si sledili kar nekje na 5 minut ampak še niso bili pretirano močni.Potem te pridejo morit o EA.Začnejo ti razlagat,da ocenjujejo bolečine od 1-10 in ko bo nekje okoli 6,ti bodo namestili EA.Pol te pa skos sprašujejo kolk te boli pa za koliko ocenjuješ bolečine.Men se še sanjal ni s koliko bi ocenila bolečine,če pa nisem vedla, koliko porod sploh boli.Jest sem se pol kr mal zlagala,da me že boli za 6,ker sem hotla čimprej EA,pa še pol so tok časa čaral, da me je že kr fajn bolel.Nočem te nič strašit ampak men je EA prijela šele v tretjem poskusu,tko da sem imela že zlo močne popadke enega za drugim,ko mi je EA res prijela.Upam, da se jim to čimmanjkrat zgodi in da se pri meni naslednjič ne bo več.V glavnem, ko prime EA je pravo olajšanje.Pri poadkih ne čutiš bolečine ampak samo pritisk navzdol.Meni je bilo to zelo neprijetno,ker misliš,da ti bo spodaj vse ven odtrgal,še huje pa je,ker te sili na pritiskanje,pa ne smeš pritiskat.Ampak še zmeraj je to bolje,kot pa še popadki zraven.Odpirala sem se pa kar hitro.Boš videla.V porodni sobi visijo s stropa eni krogci.Sem si mislla, kje so dobil to grdo igračo al karkol že je.Iz firbca sem seveda vprašala eno od sester,kaj to je in mi je blo žal, da sem sploh vprašala,ker tisti krogci prikazujejo,koliko se moraš odpret,jest sem bla pa šele na pol,pa mi ni blo nč kej fletn.No v glavnem,povem ti,kaj je tista smešna zadeva,ki binglja s stropa. Da boš vedla,kolk se morš raztegnit.:) Ampak tja raje glej,ko boš že bolj proti koncu.:) Aja,kdaj so mi dal EA? Pojma nimam.Verjetno je planiran tam nekje okoli 4cm ampak kot sem rekla je men šele tretjič prijela.Tko da,če računam, da smo ob 9h začel pa da sem nekje ob 10h prvič dobila EA pa 20 minut počakajo, da prime in ker ni prijel,so še mal počakal, če bo mogoče mal kasnej,pa ni:zmeden:.Pa so spet zastavl,pa 20 minut počakal, pa spet nič.V tretje so pa rekl, da če zdej ne bo prijel, pa ne bodo več poskuša,ker ni dobro zame,da me tokrat špikajo.Da ti vidiš mene.Čist sem bla zelena od strahu.No in k sreč je prijel.So imel že problem namestit,zarad pogostih popadkov,mene je že kr fajn bolel,morš pa bit čist pri miru in so me kr mal kregal,ker sem bla vsa trda,No, ampak je uspel.Men je odlegl,še bl pa,ko je ob 14.30 na svet prijokal naš Nejc.Potem pa šivanje:hudicek: (nič ne boli,samo mal je neprijeten občutek) pa dojenje:)- potem pa hopla v oddelek in crkljanje. Uh, semse razpisala.Ampak jest pa ne znam bit kratka.Upam, da sem ti povedala vse,drugač se pa še kej piševa. Lepo se imej pa pozdravi svojo pikico:sloncek:
|