|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica Izola-moja lepa izkušnja
10.9.2007 20:00:18   
helenav
Med nosečnostjo sem veliko slišala o negativnih izkušnjah v porodnišnici Izola, tako z babicami, kot tudi sestrami na oddelku. Zelo malo je bilo lepih besed slišat naokrog. Vendar kljub vsemu nisem nikoli pomislila, da bi rodila kje drugje. In tudi če bi si želela rodit v Postojni, je usoda hotela tako, da rodim v Izoli.

Imela pa sem lepo izkušnjo in to bi rada delila z vami in z vseemi, ki se še vedno sprašujejo ali oditi v Postojno ali zaupati domači porodnišnici.

Zaradi zastoja rasti, sem bila pridržana v porodnišnici in bila en mesec na opazovanju,zaradi zastoja rasti. Na kar so se odločili, da 28.8. sprožijo porod.

27.8. sem dobila svečke, ki so mi sprožile podatke, vendar ne premočne in tako sem se celo večer zvijala v postelji in čakala jutro.

Zgodaj sem imela pregled in DR. Lovšin je ugotovil, da sem že lepo odprta in da gremo rodit.

seveda sem bila prestrašena, porajalo se mi je sto in eno vprašanje....imela bom umetne ali bo več bolelo..kaj me čaka za vrati o katerih je bilo že toliko slabega povedanega???

Sprejela me je babica Rajka in bila izjemno prijazna. Počasi smo se pripravile, pred vsako stvarjo je povedala kaj bo delala in koliko bo bolelo. Predno je poklicala moža je bila neprestano ob meni in me mirila. Kasneje je možu pomagala z nasveti kaj naj počne da mi bo lažje, sproti me je obveščala na kašnem stanju smo in ob18h ob menjavi izmene se je lepo poslovila  in me potolažilam da bo kmalu vsega konec. Porod je nadaljevala babica Renata. Bila je prijazna, je pa res da proti koncu nisem več vedela kaj se dogaja.

Po porodu me je prijazno pospremila do kopalnice in bila ob meni. Pospremila me je do sobe in mi prinesla večerjo.

Skratka brez pripomb. Vsekar sem počela je bilo da sem upoštevala njihova navodila in vse kar sem jih vprašala so mi prijazno povedale.

Tudi sestre na oddelku so bile prijazne in so ob bilo kateri uri vedno priskočile na pomoč.

ČE BOM ŠE KDAJ RODILA IN POZABLA NA POROD, KI JE BIL SICER BOLEČ, BOM ŠE ROSILA V IZOLI.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica Izola-moja lepa izkušnja
10.9.2007 20:11:04   
*tajda*
Helenav lepa izkušnjauser posted image Sem vesela zateuser posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2007 20:16:00   
PIKA
Res čudovita izkušnja s prijaznimi babicami, če pozabimo na to, da si se celo noč zvijala v postelji in naslednji dan imela popadke do 18.zvečeruser posted image !

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2007 7:38:39   
pina-1
helenav tvoja izkušnja je tako pozitivna kot moja iz prve nosečnosti...

čestitam še enkrat za novo članico drućineuser posted image user posted image

aja, pa porod boš hitro pozabila verjemi...

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2007 11:42:25   
Solero
Še jaz dodajam svojo res lepo izkušnjo s Porodnišnico Izola:
porod:
rodit sva šla proti večeru in po tem, ko mi je popoldan že odteklo nekaj vode. Ob prihodu sva naletela na gužvo že pri vhodu, saj so ravno 4 ženske rojevale (je bila polna luna). Kljub gužvi pred in za vrati so naju prijazno sprejeli in opravili vso (ne)potrebno papirologijo, po CTGju in pregledu me je babica DANICA nežno obrila in mi dala klistir, ki je bil pravo olajšanje. Eno uro časa sem imela na razpolago za klistiranje, umivanje in počitek, potem pa je prišla pome in mi pomagala do porodne mize. Popadki so se začeli stopnjevati, mojemu možu je pokazala, kako se bere CTG, prinesla vodo za osvežitev, vse sproti razlagala, odgovorila na vsa vprašanja, bila zelo nežna do mene... V tem času so moje predhodnice že rodile in so jih že namestili po sobah, tako da sva ostala sama v porodni. Babica je zmanjšala svetlobo, ker mi je bilo preveč svetlo in čisto tiho in mirno delala svoje delo. Jaz sem ob moževi pomoči predihovala popadke in počivala. Po dveh urah sem se do konca odprla in takrat je poklicala še eno sestro, mi privzdignila posteljo in me vodila skozi zadnje tri popadke, da sem rodila sinka. Dala mi ga je na trebuh, da sva se lahko malo gledala, potem je porodila posteljico in mi jo na mojo željo razkazala.

po porodu:
malega so umili in ga dali v cartanje atiju, mene so zašili pri "šiviljstvu Ravnikar", ki me je zabaval s svojim rahlo pikantnim cimizmom, potem pa sem dobila sinka v podoj. Babica me je pokrila s kovtrom, ugasnila luči in naju pustila, da se v miru cartava in cmokava do jutra.
Zjutraj:  
je prišla pome, mi pomagala pri umivanju in preoblačenju, nesla mi je stvari v omaro in potem spremila še mene in malega do postelje.

Bivanje:
ves čas sem bila v sobi sama, kar mi je zelo ustrezalo, vsake toliko je prišla katera od sester ali babic in vparašala, kako sem, če je vse v redu, če kaj rabim, kako gre dojenje, če mi pomaga previt, če mi pomaga vstat ipd. Nikoli mi ni zmanjkalo vložkov ali hlačk, tudi za malega je bilo dovolj vsega.
Vsi po vrsti so bili zlati do mene, njihova prijaznost in toplina sta pa bili v tolažbo in pomoč v tistih krhkih in ranljivih trenutkih.

Moj prvi porod mi bo ostal v zelo lepem spominu ravno zaradi njihovega odnosa in dela.
Tudi naslednjič grem v Izolo.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2007 16:09:24   
poka1
Jaz bom tudi šla rodit v Izolo.Lepo je brat sama pozitivne stvari o porodnišnici Izolauser posted image user posted image user posted image . Mene pa zanima ve ki ste že rodile kaj ste dale v torbo za v porodnišnico, da slučajno ne bom cel kovček vlekla s seboj brezveznih stvari. Sem se pogovarjala z znanko, ki je rodila 1 mesec nazaj in mi je rekla da je bovolj da si prinesem brisače.poleg še kozmetike svoje. Kaj bo to dovlj al je potrebno se kej..kaj primankuje Izolski porodnišnici? user posted image

Hvala....pa uživajte v materinstvuuser posted image

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2007 19:54:11   
šnucika
Sicer sem že nekoč napisala,ampak bom še enkrat....tudi jaz sem bila zadovoljna s porodnišnico Izola...saj sem šla rodit z mešanimi pričakovanji,ker sem slišala vse najslabše,ampak seveda le od tistih,ki niso tam rodile!
Tudi v 34. tednu sem bila tri dni na ginekološkem zaradi trebušne viroze in sem bila zelo zadovoljna.

poka1 - če bi šla še enkrat bi vzela s seboj tako,kot prvič...vse za osebno higijeno,za user posted image  ti itak potem prinese mož....mogoče kakšno brisačo,lekadol  - zaradi bolečin,ko se maternica krči,ker me je en dan tako zvijalo,pa nisem mogla 10 minut priklicati nobene sestre ali babice,ker so imeli "uzbuno" v porodni.Potem pa mi jih je pustila še za rezervo.Drugače pa mi ni nikoli ničesar zmanjkalo!

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2007 21:31:29   
Solero
poka1 - jaz sem si nesla vsega preveč, pa nisem sploh rabila. Mož mi je prinesel le svojo pižamo, ki je na gumbe, za lažje dojenje, pa na srajce nisem najbolj navajena, sicer pa dobiš vsak dan sveže za preoblečt in svežo brisačo, dve, če je treba.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?