Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
porodniško nadomestilo - pomoč 29.9.2009 10:10:02
|
|
|
|
natasaxy
|
pozdravljene, mene pa zanima, tiste, ki že prejemate porodniško nadomestilo, koliko je tale izračun na centru za csd-šiška točen. Namreč meni se bo za 6 mesecev upoštevala bruto plača od katere so bili obračunani prispevki, ker sem bila redno zaposlena 2,5 let. Za tri mesece prejemam denarno nadomestilo, ki mi pripada s strani zavoda, zadnje tri mesece pa bom brez dohodkov, tako da se mi upošteva 55% minimalne plače. Vprašanje: Za mesece ko prejemam denarno nadomestilo ali se upošteva bruto osnova, katero imam na odločbi zavoda za zaposlovanje, kajti od te osnove so mi sedaj odšteti vsi prispevki ter še 70% se šteje, tako da dobim zelo malo nadomestila. A se celo upošteva samo kakih 70% od te osnove. Sprašujem, ker sem malo zbegana pri vseh teh izračunih, rada pa bi vedela, koliko bo moj dohodek v času porodniške. Upam, da mi bo katera znala pomagat, katera ki je bila v podobni situaciji. Hvala.
|
|
|
|
RE: porodniško nadomestilo - pomoč 29.9.2009 10:27:32
|
|
|
|
katra55
|
Upošteva se bruto osnova, ki jo imaš na odločb in od katere se ti obračunavajo prispevki.
< Sporočilo je popravil katra55 -- 29.9.2009 10:32:37 >
|
|
|
|
RE: porodniško nadomestilo - pomoč 29.9.2009 10:46:13
|
|
|
|
lukec
|
IZVIRNO SPOROČILO: katra55 Upošteva se bruto osnova, ki jo imaš na odločb in od katere se ti obračunavajo prispevki. Res je, za vse dohodke, ki izhajojo iz takšnih in drugačnih prispevkov, je osnova tisti bruto, od katerega so ti prispevki obračunani.
|
|
RE: porodniško nadomestilo - pomoč 29.9.2009 11:38:19
|
|
|
|
dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: katra55 Upošteva se bruto osnova, ki jo imaš na odločb in od katere se ti obračunavajo prispevki. Točno tako ja. in pa čestitke :)
|
|
|
|
RE: porodniško nadomestilo - pomoč 29.9.2009 12:20:40
|
|
|
|
natasaxy
|
no če to drži,.....potem bo kar o.k. Kajti na odločbi imam osnovo 1250 bruto - povprečje zadnjih 12 plač, ko sem bila zaposlena,.......neto nadomestilo iz zavoda pa znaša 560 €, pri čemer so obračunani vsi prispevki ter še 70% dobiš samo nadomestila. No in ravno to me je zbegalo, da ne bodo vzeli kakih 70% od 1250, ker že tako se mi bo porodniška znižala ker sem tri mesece brez dohodkov. Ja ko človek ostane brez zaposlitve ni prav nič prijetno in hitro začneš računati koliko in kaj dobiš.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?