|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška nato brezposelnost
12.3.2010 12:52:14   
ribica84
Pozdravljene,

zanima me naslednje:
trenutno sem zaposlena 6 mesecev, zadnji teden v aprilu nastopim porodniško, konec aprila pa mi poteče pogodba. Če prav zastopim mi potem pripada starševsko nadomestilo, ki ga (vlogo) oddam na CSD. Ali potem na podlagi tega prejemam celo leto dohodek, ali se mi bo kaj spremenilo, ker se bom mogla z majem prijavit na zavod za zaposlovanje ker bom brez službe? 

že v naprej hvala.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška nato brezposelnost
12.3.2010 13:27:52   
Najaa
Dobila boš normalno porodniško.

(odgovor članu ribica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2010 22:26:15   
nananaja
Če si bila zaposlena samo 6mesecev, potem boš porodniško imela nižjo od plače, dobiš jo pa 12 mesecev. Na zavodu se prijaviš po koncu porodniške, prej si zavarovana.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2010 22:31:26   
zmajaz
Tako je - višina porodniške se ti bo izračunala tako, da se bo za mesece, ko si bila zaposlena, upoštevala tvoja plača, za ostale mesece do 12, ko nisi bila zaposlena, pa se bo vzelo 55% minimalne plače, zato bo seveda tvoja porodniška nižja od sedanje plače, kot pravi že nananaja. Na zavod se prijaviš po koncu porodniške, ker imaš med porodniško plačane vse prispevke in si zavarovana. Višina porodniške se ti vmes potem ne bo spremenila zaradi tega, ker se ti izteče pogodba, edino kar je - morala boš javiti na CSD, da se ti je pogodba iztekla, da te bodo oni prijavili v zavarovanje na ZZZS, ker te bo delodajalec odjavil. V bistvu je to samo formalnost, ker prispevke ti že itak plačuje CSD med porodniško.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2010 9:51:45   
ribica84
Hvala vsem za odgovore. Zdej me sam še zanima glede porodniške kako ste to mislile takrat, ko se bom mogla it pač prijavit na zavod:
1. po porodniški, po tistih 105-ih dneh ali
2. po celotni porodniški 365 dni (porodniški dopust + dopust za nego in varstvo otroka)?
user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2010 10:30:08   
benika
Po koncu porodniške (po 365 dneh).

(odgovor članu ribica84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2010 8:40:27   
ribica84
Hvala.user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2010 12:09:35   
ribica84
Ponovno imam eno vprašanje, tokrat pa glede zavarovanja? Kako je potem z osnovnim zavarovanjem-to morm sama plačevat ali plačuje socialna? Kje se prijavim, ko mi poteče pogodba? Ker dopolnilno zavarovanje pa sem se v službi zmenila, da mi do konca tega leta odtrgajo od aprilske plače in mi tako potem oni plačujejo in imam tako mir s tem. Ali se mi sploh splača plačvat dopolnilno?user posted image   

Hvala že v naprej.
lp

(odgovor članu ribica84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2010 21:55:40   
zmajaz
Ko si na porodniški, imaš plačane VSE prispevke (kamor sodi tudi obvezno zdr. zavarovanje) - isto, kot pri plači.

(odgovor članu ribica84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2010 14:03:17   
breeze
Živjo!

Mene pa zanima kako je z porodniško če si zaposlen za določen čas. Ali ti pripada porodniška in če te služba še čaka ali te lahko takoj po končani porodniški idpustijo?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.4.2010 14:16:06   
zmajaz
Če si dan pred nastopom porodniške zaposlena ALI imaš najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih, ti porodniška pripada, se pa v 1. in 2. primeru računa na različna načina. Če imaš pogodbo za določen čas, ki se ti med porodniško izteče, ti je delodajalec ni dolžan podaljšati - to je odvisno samo od njega.

(odgovor članu breeze)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2010 12:51:24   
breeze
Ja mene bol tako zanima ker se z fantom pogovarjava da bi imela naraščaj, ampak sem jaz dobre 4 mesece zaposlena za določen čas, in ne vem kako s tem... recimo da zanosim ko sem zaposlena za določen čas. Ali te služba čaka ali te imajo samo toliko časa dokler si na porodniški potem pa letiš, ker zaposlena sem pa v Lidlu kot prodajalka.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.4.2010 12:57:15   
zmajaz
Ja lej - delodajalec ti pogodbe za določen čas NI DOLŽAN podaljšati - to je odvisno samo od njega, kaj bo naredil in večinoma je na žalsot tako, da je med porodniško tudi ne podaljašajo, ampak zaposlijo pač nekoga drugega. Pri zaposlitvi za nedoločen čas pa je drugače - tam te pa zaradi porodniške ne smejo odpustiti.

(odgovor članu breeze)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.