Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
porodniška in prekinitev delovnega razmerja 6.4.2007 10:43:09
|
|
|
|
Anonimen
|
prosim za vašo pomoč! sem v postopku umetne oploditve! nisem še , drug teden upam na transfer in če rata, bom na bolniški,ker je moje delo takšno,da vsebuje nekaj fizičnega dela! moj delodajalec to ve,pogodba mi izteče septembra in mi je danes povedal,da me bo po vsej verjetnosti dal na čevelj! Sej ne,da bi veliko žalovala za službo,vendar vir dohodka pa vseeno rabim! kaj se da v teh primerih narediti? Kaj se zgodi pol? A se prijavim na zavodu? Tudi nekaj podpore bom dobivala, a ne? Kako je z porodniško,če jo vzame fant? dejte mi mal povedat,kaj me čaka?prosim hvala
|
|
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 6.4.2007 11:31:32
|
|
|
|
majrim
|
samp,da te nekaj vprašam....sama sem bila tudi na umetni oploditvi......ne razumem,zakaj moraš takoj na bolniško??...po transferu sem ostala doma 4 dni,pol pa veselo na delo...pa sem imela fizično,po 7 ur na nogah in da ne govorim,da nisem bila 5 minut na miru....na žalost sem zdaj na bolniški od konca 4 meseca dalje,ker so mi noge začele otekat,ampak verjemi,da bi veliko raje bila med sodelavci ...naredi kot misliš,da je prav...meni je bilo tudi čudno,ko me dr.Reš poslal delat takoj drugi dan po transferju,ampak ima popolnoma prav...če se ima za prijet se bo prijelo...meni se je v prvo in to samo eno jajčece... ...vso srečo ti želim in uživaj v
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 6.4.2007 11:34:58
|
|
|
|
BaByGiRl
|
Najprej držim pesti da uspe postopek Ja, najprej boš dobivala iz zavoda nekaj denarja, koliko časa je odvisno kako dolgo si bila zaposlena. Drugače pa tako...Če si ti brezposelna, on pa dela, se pozanimaj, če ti kljub temu, da ima on porodniško,..oz. če ti pripada 'soc. porodniška' , nekje 40,000 je. Ni veliko, ampak , če bi zato bila ob 40,000, pa še on manjšo plačo... Vprašaj na socialni kako je s tem. Je pa tole zanimiva ideja, se bom jaz tudi pozanimala, ker sem sedaj brez joba doma. Mogoče je pa dobra ideja....vem samo to, da prve 3 mesece moraš biti ti na porodniški. Vsaj tako je bilo. Nisem ti ravno veliko pomagala,... Čaka te pa veliko lepega, v vsakem primeru
|
|
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 6.4.2007 22:13:46
|
|
|
|
majas
|
Če pa imaš že vsega skupaj delovne dobe 12 mesecev pa se ti bo gledala poprečna plača za nazaj za tvoj porodniški dopust, tudi če ostaneš brez službe. Tudi jaz držim pesti da postopek upsle in čim čim lepšo in mirno nosečnost, lp
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 6.4.2007 23:14:12
|
|
|
|
Rok_LM
|
Pogoj za pridobitev porodniške je, da imaš en dan pred nastopom porodniške urejeno zdravstveno zavarovanje, neglede na to ali preko delodajalca, ali pa preko zavoda. Ker septembra še ne boš mogla na porodniško, se prijavi na zavod, da ti tam uredijo zavarovanje, potem pa boš lahko šla v porodniško, za obračun porodniške pa ti štejejo zadnjih dvanajst mesecev.
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 9.4.2007 17:08:28
|
|
|
|
Jelenche
|
anonimna, nisi napisala koliko časa delaš. Če se zaposlena več kot 1 leto ne vem zakaj se bojiš. Saj če si bila v zadnjih 3 letih vsaj 1 leto zaposlena ti porodniška pripada. Gleda se zadnjih 12 plač. V primeru da nisi delala celotno leto v zadnjem letu (ampak si delala 1 leto v zadnjih treh letih) ti bodo za mesece kjer ti plača manjka dali, se mi zdi da 55% minimalne plače., in ti od vsega tega obračunali povprečje. Sicer pa glede bolniške... vsak zase ve če je sposoben delati za to delovno mesto in zdravniki najbrž tudi. Če je zdravnica rekla da greš na bolinško, ... pejt na bolniško Pa upam da postopek uspe in veliko sreče in ljubezni ti želim
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 10.4.2007 14:13:36
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala punce na odgovorih! pozabila sem povedati,da septembra, ko naj bi se mi iztekla pogodba zaposlena najmanj 3 leta in da je zadeva v tem,da mi od takrat ne bi smel več dati nove pogodbe za določen čas! to je to! ste me pa potolažile!hvala vam in tudi jaz upam na najbolj ugoden razplet glede ! pa tudi res je, nisem glih velik navdušena,da sem na bolniški!ampak delo imam ubitačno! veliko prekladanja težkega bremena, hoje po stopnicah, pa skozi na nogah! v končni fazi bom premislila, morda bom na začetku doma,pa pol grem na šiht, vsaj tako sem razmišljala! sam da bo !
|
|
|
|
RE: porodniška in prekinitev delovnega razmerja 11.4.2007 11:32:10
|
|
|
|
Baucka
|
Obrni se na išpektorat za delo, ker koliko jaz vem te v času bolniške in porodniške ne sme odpustiti. Ne vem pa točno če to velja za pogodbo za določen čas. Drugače pa se poskusi dogovorit z delodajalcem. Ker s tabo ima strošek samo prvih 30 delovnih dni bolniške, nato ti sicer plačo izplača on, vendar jo dobi refundirano iz zavoda za zdravstveno zavarovanje. Ko si pa v porodniški pa tudi nisi njegov strošek. Poskusi se dogovorit, da ti podalša pogodbo do izteka porodniške, saj njega to nič ne stane. Drugače pa vem, da so se ženske zaradi porodniške, kakšen mesec pred nastopom porodniške, prijavile kakor gospodinjske pomočnice, en mesec plačale prispevke in je bilo to to. Recimo te prijavi mama ali pa kakšen sorodnik, da delaš pri njem ti en mesec, da plačo in plača prispevke, katere v resnici plačaš ti in nato imaš lepo porodniško naslednjih 12 mesecev. Porodniška pa je povprečje zadnjih 12 mesecev, tako da moraš malo zračunat če se ti to splača. Vseeno pa še pokliči na inšpektorat za delo za informacije, saj ne rabiš povedat v katerem podjetju delaš in če se informiraš samo telefonsko še to ni prijava. Prijavo moraš podat pisno.
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?