|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška in d.o.o.
27.3.2007 23:06:18   
majci23
doma imamo d.o.o. in me zanima ali se splača izplačat višjo plačo ( višji prispevki) da potem dobivaš višjo porodniško? verjtno si je najboj smotrno višjo plačo izplačevat z začetkom nosečnosti?ker ti gledajo za 12 mesecev nazaj povprečje? ali ima katera izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška in d.o.o.
27.3.2007 23:33:00   
TheAngel
Jaz mislim, da se ne splača.
Kdaj pa imaš PDP pa koliko imaš bruto? Lahko mi na ZS napišeš pa ti zračunam.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2007 23:44:26   
Anonimen
Po moje niti ne.

V porodniško bi ti lahko šlo 6, mogoče 7 tako povečanih plač. Računati moraš, da za nosečnost ne veš takoj in da je treba papirje za porodniško oddati 60 dni pred pdp, tako da 9 plač odpade.

Zdaj si pa zračunaj, glede na tvoj plačilni razred.

6 mesecev si povišaš plačo za npr. 500 € bruto. Od tega daš državi (na pamet) za vse davke in prispevke od plače in na plačo polovico, to je 250 €, 250 € ostane tebi.

Za davke boš plačala 250 € x 6 = 1.500 €.
Tvoja neto porodniška bo večja za 250€/12 (povprečje)*12 = 1.500 €.

Splačalo bi se ti, če bi bilo raznih prispevkov, dohodnine,....manj kot polovico. Ampak ko greš v višji plačilni razred, se tudi razmerja spremenijo. Preračunaj si za konkretne številke, pa boš videla.

Pa računati moraš, da boš zaradi višjega povprečja padla v višji razred vrtca in v manj otroškega dodatka.

(odgovor članu majci23)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2007 7:24:53   
HHH
mič, vidim,da to obvladaš, pa me zanima ali se bistveno pozna na porodniški tudi to, če grem pred porodniško na bolniško. Porodniško nastopim konec julija. Ali bi dobivala bistveno manjšo, če bi šla zdaj na bolniško? Na ta način proftiram na plači in prispevkih v času bolniške. Kaj pa to pomeni za naprej? Za porodniško?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2007 9:50:37   
TheAngel
Če greš na bolniško za 1 mesec ti prispevke še vedno plača tvoj delodajalec. Šele nad 30 dni po odobritvi komisije plača prispevke država.
Če bi bila na bolniški 1 mesec se ti porodniška zniža za 2%, če bi bila na bolniški 2 meseca se porodniška zniža za dobre 3%, če bi bila 3 mesece pa za 5%...

Če bi imela plače 125.000 pa da bi bila na bolniški 3 mesece bi ti porodniška padla iz 125.000 mesečno na 118.751 - starih SITov

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2007 9:52:39   
HHH
hvala. v bistvu bi se mi splačalo. bom pa še malo razmislila

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2007 16:38:50   
majci23
oj sem malo preračunala ampak mislim da bi se vseeno splačalo. saj prispevkov in davkov ni polovica ampak cca 40 %.če si povišam plačo recimo en mesec potem ko zvem da sem noseča mi to pomeni 6 mesecev višje plače. in še vedno dobim več nazaj v obliki neto izplačila porodniške kot pa bom jaz dala državi v obliki prispevkov. mislim da se splača. Ko pa bi mi potekla porodniška bi si pa seveda zopet znižala plačo nazajm da nisem več v višjem plačilnem razredu za vrtec in drugo. edino ne vem za kolk cajta nazaj pa tu gledajo povprečjeuser posted image

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2007 18:40:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majci23

saj prispevkov in davkov ni polovica ampak cca 40 %.

Dodati moraš še prispevke na plače,ki jih plača delodajalec, v konkretnem primeru tvoja firma. Upoštevati moraš tudi, da je davek na plače, kiga plača firma in ga ti na plačilni listi ne vidiš, progresiven. Večja je plača, večji je odstotek.

(odgovor članu majci23)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?