|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška, nadomestila, dodatki...
3.12.2007 9:22:35   
Inigo
živjo punce!

nekaj me zanima in upam, da boste ve poznale odgovor.
sem študentka in z mami sva se odločili, da ona prevzame porodniško, ko rodim. ali je to sploh možno in koliko % plače ona takrat dobiva? ali dobiva samo % od osnove ali tudi dodatke na delovno dobo...?
zanima me tudi kako je glede teh nadomestil oziroma dodatkov. dobivam namreč pokojnino po očetu. do česa sem upravičena? dobivam tudi kadrovsko štipendijo. ali to na kaj vpliva?

hvala za odgovore. lepo se imejte in uživajte v nosečnosti kolikor se da!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška, nadomestila, dodatki...
3.12.2007 10:23:50   
Brundula
Vem, da je to mogoče, ampak ti svetujem da se pozanimaš pri tvojem centru ali pogledaš spletno stran MD, kjer je družinska tematika.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2007 10:46:45   
jaša2
ja,o tem nam je govorila socialna delavka v materinski šoli, vendar se nisem tolk zavzela za to, ker zame ni prišlo v poštev. najbolje bi bilo, da se greš pozanimat na CENTER ZA SOCIALNO DELO - tam se urejajo vse te zadeve s porodniškim nadomestilom, paketi za dojenčka ....

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2007 10:53:55   
Inigo
ja ja, saj sem tudi mislila iti. ampak!!! na našem CSD so take svinje... sploh ne povejo vsega kar te pripada!!! zato sem raje dala na forum vprašanje, ker mi boste tukaj veliko bolje svetovale kot tam. 

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2007 11:06:54   
jaša2
ja to pa je problem. tak je ponavadi kje na občini in teh zavodih. tiste prevzetne koze ti pol marsikaj zaj..... user posted image  lahko pa bi prosla kako znanko iz kakega drugega kraja, če se gre pozanimat na njihov center. al pa res probaj na internetu kaj poiskat.
upam no, da boš uspešno izbrskala vse informacije, ki jih rabiš.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2007 11:09:49   
Inigo
ja bo treba nekaj. hvala jaša2!

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2007 11:18:10   
čbela
inigo:
nadomestilo je 175€+otroški dodatek ki je odvisen od izračuna...
sem študentka rok imam junija...in se tok zanimam ampak je noro na csd.....nič ne povedo

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2007 11:24:41   
mmtt
pošlji mail na CSD Šiška, tam ti bodo veliko povedali, potem pa pojdi na CSD v svojem kraju in vprašaj, če pa ti ne bodo povedali vsega pa sprašuj še iz odgovorov, ki ti jih bodo posredovali iz CSD Šiška. Poklič še na študentsko organizacijo tam ti bodo veliko svetovali, obstaja pa še zakon o socialnem varstvu pa ga malo preglej,

PA VELIKO SREČE user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2007 11:26:49   
mmtt
GLEDA SE NA STAROST ŠTUDENTA, ČE SI STAREJŠA OD 26LET TE PRIPADA ŠE SOCIALNO DENARNO NADOMESTILO, ČE PA SI MLAJŠA PA TE MORA PO ZAKONU PREŽIVLJATI STARŠ

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2007 11:34:18   
čbela
csd Šiška mi ni nič odgovoru...tko da noro!!!!
kako so prijavljene mati samohranilke?
jaz sm prijavljena doma....otrok bo pri očetu....kako je to kot samohranilka?

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2007 11:42:32   
mmtt
Ti se boš prijavila kot mati samohranilka otrok bo pa prijavljen pri očetu? Mislim da to ni mogoče

(odgovor članu čbela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2007 11:52:12   
Taula
Če si ti mama samohranilka, moraš ti imeti prijavljenega otroka, oče ti pa plačuje preživnino.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2007 12:02:32   
katra55
Inigo, tvoja mati bi bila upravičena do porodniške samo v primeru, če bi bila ti mlajša od 18 let. Po porodu ti pripada starševski dodatek (175 eur), ki ni odvisen od pokojnine ali štipendije. Pripada ti tudi otroški dodatek, pri katerem se upoštevata tudi pokojnina in štipendija. Dobiš tudi enkratno pomoč ob rojstvu otroka (paket ali 250 eur).
Čbela, če ne prejemaš republiške, lahko po rojstvu zaprosiš zanjo. Otrok mora biti obvezno prijavljen na istem naslovu kot ti. Če hočeš biti mati samohranilka moraš s partnerjem določiti stike in preživnino na CSD.
Upam da sem vama kaj pomagala.

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2007 12:10:48   
soncece24
Ti kopiram iz strani CSD Šiška v katerih primerih lahko tvoja mama koristi porodniško namesto tebe, čeprav mi odkrito povedano ni jasno, zakaj bi tvoja mama bila na porodniški zaradi tvojega otroka.

V katerih primerih lahko oče ali druga oseba nastopi porodniški dopust?

Oče ali druga oseba lahko uveljavlja pravico do porodniškega dopusta, če mati otroka umre, zapusti otroka ali če je po mnenju pristojnega zdravnika trajno oziroma začasno nesposobna za delo. V primeru, da je mati mlajša od 18 let in ima status vajenke, učenke, dijakinje oziroma študentke lahko z njenim soglasjem uveljavlja pravico do porodniškega dopusta oče otroka ali eden od starih staršev.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2007 12:19:54   
Inigo
aha! toraj bi morala biti mlajša od 18 in študentka... hja, to pa ne bo šlo. sem samo še študentka user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2007 13:16:27   
Anonimen
Starši so te po zakonu dolžni preživljat do 18 leta. tako, da tole ne boste mogli skoristit.

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2007 16:29:16   
anny1
Pozdrav,porodniška(105 dni) absolutno pripada tebi, za nego in varstvo otroka pa nisem čisto sigurna ča lahko prevzame tvoja mama- očetje otrok jo lahko če se jim mati odpove- vsaj pri meni je bilo tako. Dobil pa je 100% povprečje plač iz obdobja 12mesecev-malica,km,nadure....Poskusi poklicati na kak drug CSD- na gorenjskem (Tržič) so prijazne in ti povejo vse pa še več kar te zanima, saj ni potrebno, da jim poveš da nisi od tuuser posted image .Srečno

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2007 19:56:48   
Inigo
saj, da ne boste mislile, da se bom otroku odpovedala ali kaj podobnega... niti pod razno!!! komaj že čakam, da bom mamica našemu malemu čudežu.

mami pa bi rada bila čimdlje z mano, sploh pa prve mesece. ker pa toliko dopusta nima, sva mislili, da bi mogoče lahko ona vzela porodniško, ker jaz sem itak študentka in sem doma.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2007 20:59:02   
nana35
Inigo,pojdi na CSD,ne vem,meni sta tisti dve ful prijazni na centru in ti vse povesta,jaz imam dobre izkušnje z njima (upam,da si šla prav-pri bolnici poleg lekarne,pa v 1.nadstropje).Res me čudi,ker so bile tudi druge zadovoljne.

:))

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.12.2007 9:47:24   
Inigo
aha, ti najbrž misliš mariborski CSD, jst pa mislim na velenjskega. bom jih obiskala tukaj v MB. hvala nana!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.12.2007 14:59:43   
Joob
Hey, jaz sem cisto zgubljena...o denarnih podporah nimam pojma. Me pa zanima, če katera ve, ali mi v primeru, da jaz prekinem delovno razmerje...pripada kaka denarna pomoč...konkretno me zanima starševski dodatek.
Sem nekaj ze nasla na CSD...pa sta samo dva pogoja navedena in te pogoje izpolnjujem...zdej pa ne vem...ma kaj veze pač s tem, če dam sama odpoved oz odpoved dobim iz strani delodajalca?user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?