Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodniška...kdaj, koliko, kako...? 6.1.2009 10:22:52
|
|
|
|
potepinček
|
Porodniško nastopiš 30 dni pred PDP. Papirje za porodniško boš urejala 30 dni pred pričetkom porodniške oz. 60 dni pred PDP. Za porodniško ti bodo vzeli dohodke do meseca junija oz. vse plače, ki jih boš prejela do dne, ko boš oddala vlogo, za ostalo pa se šteje zajamčena plača min. Pogledaš si lahko izračun na strani od CSD Šiška.
|
|
|
|
RE: porodniška...kdaj, koliko, kako...? 6.1.2009 10:46:30
|
|
|
|
zmajaz
|
Glede na to, da nastopiš porodniški dopust mislim da 2.7.2009 (28 dni pred PDP), vlogo je pa treba oddat še 30 dni pred nastopom porodniškega dopusta (torej do 2.6.2009), se probaj na CSD zmenit, da bi oddala prilogo s podatki o plači šele po 15.6. - da se ti bo štelo zraven za izračun višine porodniškega nadomestila še to zadnje izplačilo plače pred nastopom porodniške, ker se ti bo to verjetno kar dosti poznalo pri višini porodniškega nadomestila. Ker boš pred nastopom porodniške zaposlena manj kot 12 mesecev, se ti za pri izračunu višine porodniškega nadomestila za mesece, ko nisi bila zaposlena, upošteva namreč 50 % minimalne plače, kar je bore malo (mislim, da manj kot 200 EUR) in ti precej zniža višino porodniške. Če ni kaka zatežena svetovalka, to ne bi smel biti problem - jaz sem bila zaposlena komaj 7 mesecev pred nastopom porodniške in če bi vlogo oddala takrat, ko je treba, bi se mi štelo samo 6 plač, zato sem se zmenila, da sem jo oddala celo samo 3 dni pred nastopom porodniškega dopusta (nastopila sem ga 16.12., pa v službi sem se zmenila, da so mi dali plačilno listo že par dni pred 15.12.), da se mi je še tista 7. plača štela zraven. Sem imela super svetovalko in mi ni nič komplicirala, pri višini porodniške se mi je pa to kar poznalo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?