Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 3.12.2004 9:39:08
|
|
|
|
piščanc
|
pozdravljene! nekaj me zanima, če ima katera kakšne izkušnje. Za porodniško vem, da traja 105 dni in jo moraš izkoristiti, zanima pa me za tistih naslednjih 260 dni dopusta. Kolikor sem prebrala ima mamica več možnosti: - izkoristi dopust v celoti - delno izkoristi partner - ga dobi izplačanega, če se odloči, da bo delala no zanima me tretja možnost. koliko ga izplačajo? neto znesek ali bruto znesek? sem namreč samozaposlena, delam na domu in če izkoristim dopust v celoti, potem ne smem nič delati doma. če pa dobim dopust izplačan, sem še vedno lahko doma, malo delam, veliko z otrokom, plačevati si moram pa prispevke. no zdaj se moram odločiti, kaj bom naredila, ker moram oddati vlogo. če ima katera s tem izkušnje bi mi zelo prav prišel kakšen nasvet. lp, nina
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 3.12.2004 9:42:32
|
|
|
|
malika
|
Žal ne vem. Boš pa iz prve roke zvedela, če jih pokličeš in se pozanimaš.
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 3.12.2004 9:50:31
|
|
|
|
piščanc
|
to pa itak, prov všeč mi je ta forum, in se mi zdi da sem že kar malo zasvojena z njim, takoj leti pogledat nove teme in odgovore včasih res dobiš zelo dobre nasvete, take realne, ne samo zakonske vseeno hvala za odgovor nina
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 3.12.2004 10:05:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, teli hormoni v nosečnosti, ne dajo in ne dajo miru...
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 3.12.2004 15:12:06
|
|
|
|
petrapz
|
Tista tretja možnost je dobroimetje, nekaj o tem: DOBROIMETJE Če starša ali druga oseba ne izrabi/ta dopusta za nego in varstvo otroka v obsegu, kot ji/mu pripada, lahko pripadajoči del nadomestila za dopust za nego in varstvo otroka izrabi/jo v obliki dobroimetja, ki ga lahko namenijo za: 1. plačilo varstva otroka, 2. plačilo najemnine za stanovanje, 3. reševanje stanovanjskega vprašanja (nakup stanovanja ali hiše, adaptacija stanovanja ali hiše, gradnja hiše). Višina dobroimetja je enaka višini neizplačanega nadomestila za nego in varstvo otrok, vendar največ 5-kratnik pripadajočega mesečnega nadomestila za dopust za nego in varstvo otroka. Še več pa na strani http://www.sigov.si/mddsz/pdf/1b.pdf Lep pozdrav, Petra
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 4.12.2004 8:41:49
|
|
|
|
piščanc
|
hvala petrapz. zgleda, da plačajo samo za pet mesecev. no tudi to je bolje kot nič. naslednji teden moram nesti vse papirje za porodniško na CSD, pa vam sporočim, kako sem tej reči streže lp, nina
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 6.12.2004 14:13:49
|
|
|
|
smrček
|
Mislim, da ti ga ne izplačajo v denarni obiki, ampak kot dobroimetje. To pa lahko izkoristiš za plačilo vrtca, rešitev stanovanjskega problema... Denar pa ne gre od njih, ne :(( (saj veš naša država.)
|
|
|
|
porodniška in dopust za nego otroka 6.12.2004 14:15:17
|
|
|
|
smrček
|
aha šele zdaj vidim, da ti je petrapz podrobneje odgovorila :ups:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?