|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška
3.11.2008 17:31:20   
Anonimen
haj, nevem če ta tema spada glih sem, ampak vseeno, se bo že katera našla, ki mi bo odgovorila. Zanima me kako je s porodniško, če ti delodajalec ne podaljša pogodbe, meni pogodba poteče konec novembra, s 1.decembrom pa začnem s porodniško?na poli, ki jo moram oddati za porodniško tako imam vpisane 12 zadnjih plač.ali se mi normalno obračunava, kot da sem zaposelna, ali kako drugače?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška
3.11.2008 18:26:20   
bučibači
Hay!
poznam primer, ki je bil takšen, da je punca imela za določen čas pogodbo, ki se ji je iztekla 6 dni pred porodniško, in če ji delodajalec ne bi več podaljšal, bi se  lahko samo obrisala pod nosom. potem so uredili njen v prid in ji podaljšali, drugače bi pa verjetno dobila samo toliko kot da si na zavodu. na žalost!!
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2008 18:31:15   
katra55
Če prav razumem nastopiš porodniško z dnem ko se ti izteče pogodba? Če je tako ti pripada porodniška, ki se izračuna iz povprečja zadnjih 12 plač.

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2008 18:34:23   
LERO
A ni tako, da ti vzamejo naprimer zadnijih 10 plač in 2 mesca nadomestila oz. borze?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2008 18:36:06   
acitak
zadnjih 12 plac gledajo za porodnisko

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2008 18:38:48   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

A ni tako, da ti vzamejo naprimer zadnijih 10 plač in 2 mesca nadomestila oz. borze?

Ja, če si bila 2 meseca pred nastopom porodniške na borzi in si prejemala nadomestilo.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2008 18:53:07   
Anonimen
Jaz ti svetujem, da stopiš do nadrejenih z odločbo o trajanju porodniške in lepo prosiš, če ti lahko podaljšajo do konca porodniške. Bi se zaradi te usluge odpovedala tudi regresu.

Probaš lahko, izgubiti nimaš nič. Lahko te pa zaposli kdo od znancev za ta čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2008 18:53:41   
Naja30
Lahko pa greš na bolniško preden se ti izteče pogodba in vlečeš do porodniške. In imaš potem porodniško kot če bi bila v službi.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2008 18:55:17   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26

Jaz ti svetujem, da stopiš do nadrejenih z odločbo o trajanju porodniške in lepo prosiš, če ti lahko podaljšajo do konca porodniške. Bi se zaradi te usluge odpovedala tudi regresu.

Med porodniško ni potrebno biti zaposlen, važno je da si en dan pred nastopom porodniške zaposlen in se ti porodniška izračuna iz povprečja plač.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2008 19:10:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katra55

IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26

Med porodniško ni potrebno biti zaposlen, važno je da si en dan pred nastopom porodniške zaposlen in se ti porodniška izračuna iz povprečja plač.

Za izplačilo porodniške jasno, da ni treba biti zaposlen. Je pa lepše, če je delovni knjižici napisano, da si bil prijavljen pri delodajalcu. Meni se je na koncu zelo poznalo saj sem bila na porodniški 17 mesecev in sem zdaj neprekinjeno v delovnem razmerju.

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2008 19:50:18   
Anonimen
jaz sem itak že na bolniški, tako, da mislim da ne bo problema s tem...glede na to kar sem razbrala iz vaših odgovorov, za katere sem vam zahvaljujem

še to me zanima ali ima delodajalec kakšne obveznosti z mano ko sem jaz na porodniški, razen tega, da mi mora dati regres?porodniško itak plača država oz. socialna, a je tako?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2008 19:54:57   
Naja30
Delodajalec ti da samo regres, ostalo gre s sociale. Če ti ne bodo podaljšali, bodi res do konca na bolniški, ker potem se prijaviš na zavodu in prejemaš skoraj enak znesek bolniške in še porodniška je večja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2008 21:43:25   
MalaČebelica
Pozdravljene!

Tudi sama bom imela podoben problem ob nastopu porodniške. Če bo vse potekalo ok, bom šla na porodniško s koncem februarja, pogodba pa se mi prekine sredi februarja.

Zanima me, od kod ta podatek, da bi za izplačilo porodniške moral bit zaposlen do nastopa? Ali je imela katera takšno izkušnjo? Kaj ni tako, da se ti štejejo dohodki zadnjih 12-ih mesecev? Če si cel čas zaposlen, potem itak plača, če pa si par mesecev zaposlen, ostalo pa ne, pa pač tista neka minimalna oziroma zajamčena plača. Vseskupaj se sešteje in deli z 12, potem pa tvoja porodniška znaša povprečje tega.

Nisem se še sicer pozanimala, ampak bolj logično se mi zdi, da če nisi zaposlen tik pred porodniško, potem ti CSD ne plačuje prispevkov in ti ne teče delovna doba za čas porodniške, porodniško pa dobiš normalno.

Lp vsem.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2008 8:21:06   
nežka
Tole piše na spletni strani CSD Šiška:

1. Če boste zavarovani za starševsko varstvo (zaposleni, prejemnica nadomestila za čas brezposelnosti,...) vsaj en dan pred nastopom starševskega dopusta (starševski dopust je razdeljen na 105 dni porodniškega dopusta in 260 dni dopusta za nego in varstvo otroka), boste upravičeni do le-tega.
Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta. Za manjkajoče mesece se vzame 55% minimalne plače.
Obvezni nastop porodniškega dopusta je 28 dni pred PDP.
Vlogo vložite 60 dni pred predvidenim datumom poroda ali najkasneje 1 dan pred nastopom porodniškega dopusta.

2. Če boste brezposelni (brez nadomestila) in ste bili v zadnjih treh letih zavarovani za starševsko varstvo vsaj eno leto, boste upravičeni do starševskega nadomestila brez dopusta.
Osnova se upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imel v zadnjih treh pred uveljavljanjem pravice do starševskega nadomestila, poveča za 2% minimalne plače, vendar največ za 50% minimalne plače.

Na tej spletni strani najdeš tudi informativni izračun, link pa sem ti pripela zgoraj. Tam imajo tudi možnost postaviti vprašanje, in ti odgovorijo v roku dveh ali treh dni.

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2008 19:20:15   
MalaČebelica
Nežka hvala za info.

Jaz iz tvojega prispevka razumem enako, kot sem že v svojem prejšnjem prispevku napisala - nadomestilo (denar) se računa glede na dohodke zadnjih 12 mesecev. Če pa nisi bil zaposlen tik do porodniške pa ti CSD ne plačuje prispevkov času porodniškega dopusta in v bistvu nimaš "dopusta", ampak si pač doma, ker itak nisi zaposlen...

Ali tudi ostale tako razumete?

Ali ima katera izkušnje, da je ginekolog prestavil za par dni PDP zato, da bi se še pravočasno ujel nastop porodniške - pred iztekom pogodbe. Z mojim delodajalcem nekako nimam najboljših odnosov in se bom težko dogovorila za podaljšanje, tudi če gre samo za par dni...user posted image

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?