|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška
4.2.2008 20:16:35   
daja27
eno vprašanje

Sem v 3. mesecu. Pogodba za določen čas mi poteče 1 mesec pred nastopom porodniške. Vedno sem mislila, da se mi bo višina porodniške štela od povprečja zasluženega v zadnjih 12. mesecih. Ali imam prav? Ali bom kot brezposelna dobila le minimalno (175EUR)?

Hvala za pomoč.

Mejte se in se smejte
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška
4.2.2008 20:32:38   
špelin@
Če si bila v zadnjih 3 letih vsaj 12 mesecev zaposlena (čeprav ob nastopu porodniške nisi), potem ti pripada starševsko nadomestilo, drugače pa starševski dodatek.

ZAKON O STARŠEVSKEM VARSTVU IN DRUŽINSKIH PREJEMKIH
39. člen
(pravica do starševskega nadomestila)
Pravico do starševskega nadomestila imajo tiste osebe, ki imajo pravico do starševskega dopusta in so bile zavarovane po tem zakonu pred dnevom nastopa posamezne vrste starševskega dopusta.
Pravico do starševskega nadomestila imajo tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta.

NADOMESTILO

DODATEK

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2008 20:57:49   
J.L.
Ne razumem tega. Štejejo se zadnja tri leta, če sem bila zaposlena skupno 12 mesecev? Ali se šteje samo zadnjo leto? Kaj pa če sem vmes bila doma in se nato spet zaposlila?

Kakšna pa je višina starševskega dodatka?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2008 21:28:03   
Zofy
Višina starševskega dodatka je enaka povprečju zadnjih 12 plač. Če pa si delala npr. 2 leti nazaj in si 1 leto npr. doma, se računa drugače - upošteva se 50% minimalne plače plus nek dodatek na delovno dobo. Piše točno v Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2008 22:19:47   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Višina starševskega dodatka je enaka povprečju zadnjih 12 plač. Če pa si delala npr. 2 leti nazaj in si 1 leto npr. doma, se računa drugače - upošteva se 50% minimalne plače plus nek dodatek na delovno dobo. Piše točno v Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

Pol se mi bolj splača starševski dodatek, čeprav ni 12 mesecev ali? Delala sem skupno 8 mesecev + 3 mesece prejemala nadomestilo z zavoda. Se to denarno nadomestilo šteje zraven?

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2008 22:41:53   
daja27
Če sem prav razumela
Šteje se mi 11 plač + 1 denarno nadomestilo (v zadnjih 3 letih sem/bom bila zaposlena 32 mesecev => šolstvo)?
Zakoni mi ne ležijo.

Mejte se in se smejte user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2008 14:25:39   
Taula
Če boš zaposlena na dan ko nastopiš porodniško, se ti šteje zadnjih 12 mesecev. Moj primer....na porodniško grem aprila, šteje se mi plača od aprila07 do marca 08. Če nisi zaposlen vseh teh 12 mesecev, se vzame 55% minimalne plače.
Torej če si zaposlena ko nastopiš porodniško, ni važno kaj je bilo v  zadnjih 3 letih, gleda se le zadnje leto.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2008 14:35:16   
špelin@
Dodajam samo tole: starševski dodatek znaša 175 EUR, najnižje starševsko nadomestilo pa pride 230 EUR neto (ta znesek dobiš, če si bila v zadnjih 3 letih eno leto zaposlena, ampak ne zadnjih 12 mesecev!).

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.