|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod z EA
9.5.2006 10:08:12   
Anonimen
Zdravo punce,

zanima me, kakšne izkušnje imate z porodom z EA. Mene je pri porodu (imela masko in eno zadevo v žilo, po kateri si čist blesav-------->nič pomagalo) bolelo kotuser posted image  in sem si obljubila, da bo naslednji porod z EA.

Ali res nič ne čutiš oz. malenkostno?
Je možen kakšen zaplet (ker pač ne čutiš in posledično ne veš, če je z otrokom vse ok)?

Lep pozdravček vsem user posted image  in user posted image .

pa pa, jana
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod z EA
9.5.2006 10:15:36   
urška76
Z ea sem rodila v PO. Vsavljanje katetra sem čisto malo čutila. Vsa čast dr. Mlakarjevi. Sicer sem dobila dozo Ea šele potem, ko so bili popadki že močni, in bolečina mi je v trenutku popustila. Sicer sem baje zelo dovzetna za analgetik in mi je dala le polovično dozo. Sem pa imela ohromljen spodnji del. za lulanje so mi vsavili katetr. Vendar pa te o teh tegobah in morebitnih zapletih obvestijo že na predavanju, ko se prideš prijavit za EA. Je pa tako, da ne čutiš bolečine, čutiš pa sam popadek oz. pritiskanje. No pri meni se je itak naš bajsek zataknil (pri 52 cm je tehtal kar 4190g in je imel velik obseg glavice) in mi je potem samo poglobila anastezijo, tako, da sem bila pri zavesti, ko so mi delali CR. Tako, da se tudi za v drugo odločam za EA. Če le ne b že v naprej vidno, da je spet en debelušček na poti, ker potem pa nimam šanse za naravni porod. Svetujem ti, da greš na pogovor v porodnišnico, kjer želiš imeti EA in ti bodo vse lepo razložili.
Lepo nosečnost in zdravega user posted image  ti želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2006 12:22:56   
asso
Jaz sem sicer že prvič bila prepričana, da bom rodila z EA, vendar sem nažalost prišla prepozno. V drugo bom šla že ob prvih popadkih not in upam da ne bom ponovno prepozna.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2006 9:06:02   
Clody
Ojla,

Tudi jaz sem se odločila za EA, ker so mi punce govorile, da je velika razlika roditi z ali brez. Če si lahko zmanjšaš bolečine zakaj pa ne'?
Se je pa zgodilo moji kolegici, da ji EA ni prijela, tako da se lahko zgodi tudi kaj takega!

K.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2006 13:46:13   
Anonimen
Jz sem se že prvič odločila za EA, pa se bom tudi v prihodnje. Niti najmanj ne želim čutit "original" porodne bolečine.

Roditi z EA je super, čutiš edino neko tiščanje, kot bi te hudo na blato tiščalo, ravno toliko, da veš, kdaj je popadek in kdaj je treba pritiskat - to je vsa bolečina. Če bi ocenjevala stopnjo bolečine od 0-10, bi ocenila z 2. Po porodu bi z lahkoto šla še enkrat takoj rodit, ali celo dvakrat...tut petkrat. Tudi otročki so po porodu z EA bolj spočiti.

Komplikacije pri takem porodu so zanemarljive, sicer pa, vsak porod, pa naj bo s CR ali brez EA, lahko prinese kako komplikacijo...

Jz grem naslednjič definitivno spet z EA!

(odgovor članu Clody)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2006 13:54:52   
arielca
Jaz sem rodila z EA. Sicer sem imela na začetku umetne popadke (bolijo kot user posted image )  in dokler niso prijeli, sem imela samo vstavljen kateter, ko pa sem dobila svoje popadke, so mi dali eno dozo analgetika in ta je bistveno zmanjšal bolečino, čeprav sem še vedno predihavala popadke in čutila, kdaj je treba potiskati. Če bi porod trajal dlje, bi dobila še kakšno dozo, tako pa je bilo hitro mimo in sem bila še toliko bolj zadovoljna user posted image .
Čeprav sem bila na začetku skeptična, so me na predavanju prepričali, da je to res le metoda lajšanja bolečine, da to delajo strokovnjaki in da so možnosti za komplikacije res minimalne... Priporočam user posted image !

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2006 18:32:55   
bori1
Tudi jaz sem rodila z epiduralno, pa se vendar z mojimi predhodnicami ne strinjam. Da se razumemo, da sem epiduralno želela sama in jo tudi dobila, da ne bo pomote na izključnoi mojo zahtevo/prošnjo. Vstavljanje katetra je opravila v PO dr. Mlakar brez najmanjše bolečine in "zapreke". Edino kar je bilo "narobe" je to, da mi je takrat tekla že 3 flaša popadkov, ki sem jih predihoval kot,... in so boleli kot,.. in ker je bil moj porod v celoti sprožen, sem morala anesteziloginjo po nasvetu babice Jane, dvakrat opozoriti naj preneha, da sem popadke predihala. V času vstavljanja katetra sem bila odprta že 8 cm, če ti povem v urah - ob 7 so mi predrli mehur in dali prvo flašo popadkov, ob 12 sem dobila kateter - popadki pa eden na drugega. Prijelo je takoj in to, na žalost/na srečo še preveč. Čutila nisem ničesar več, ne popadkov, ne otroka, ne nog, ne nič. Hčerka je rojena 2 uri po EA - s slabim Apgarjem, brez dihanja, z ležanjem 3 sester na mojem trebuhu, ker nisem dobesedno čutila nič, nič tiščanja, moči nisem imela za pritiskanje, ker nisem čutila mišic in tudi popadkov nič. Ko so jo nekako spravili ven ,moja princeska seveda ni zadihala, ker je bila baje "omotična", ali od intenzivnosti umetnih popadkov, ali od Ea, ne vem. Ko sem jo dobila končno v roke sem rekla, da ni bilo vredno 2 uri ne čutiti nič v njeno škodo. Tega zagototvo ne-bi ponovila.
Torej moje mnenje; Za mamico je rojevanje z EA odlično(po katetru brez popadkov in tudi z doblejnimi 20 šivi, ki sem jih začutila šele drugi dan), vendar se v mojem primeru za otročka mi najbolje izteklo. Danes je z hčerko hvala bogu vse o.k.

Noseča sem 34. tedne in moj dragi spet navija za EA. Pa sem se odločila, da tokrat ne. Kako bom opravila z rojevanjem po naravni poti, še ne vem, vendar, če se bo na račun moje bolečine, moj novorojenček vsaj 5% bolje počutil kot sestra je vredno,...

Upam, da te nisem zamorila, to je pač moja izkušnja. Odloči se kot paše tebi, saj je porod največji in najpomembnejši dogodek v tvojem življenju.
lp, Bori

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.5.2006 21:33:31   
Anonimen
Uf, Bori, tebe so pa namučili s tole EA. Se mi zdi, da so čisto drugače postopali kot pri meni. Tudi jz sem imela v celoti sprožen porod. Ob sprejetju v porodno sem bila odprta 3 cm. Najprej so mi dali umetne popadke, ki so me malenkost boleli, vmes so mi predrli še mehur, kar je bolelo kot user posted image . Šele ko so se začeli umetni popadki stopnjevati so mi vstavili kateter in čez pol ure mi je epiduralna že prijela. Potem so čakali le še na pogostost oz. intenzivnost popadkov (to se je videlo na CTG-ju) in na odpiranje. Ko sem bila dovolj odprta je sestra rekla:"No, zdej pa bo. Na moj ukaz močno pritisnite, potem pa na vsak popadek (neko čudno tiščanje v riti) porinit".  

Če tudi jz ponazorim z urami: Ob 11 so me sprejeli v porodno; klistiranje, britje...nato pa klepet s sestro do 13. Nato pride porodničar, ves besen, zakaj niso že začeli z mano. Ob 14 mi dajo umetne popadke (vmes predrejo še mehur), okoli 15 mi vstavijo kateter in dodajo EA. Ob 17. babica reče: No, zdej pa bo...ob 17.33 sem rodila.

Je pa mogoče bila razlika v tem, da je v PO treba za EA plačat in ti jo tudi opravijo ne glede na to koliko porod sam napreduje oz. če povem drugače. Opravijo porod z EA, čeprav bi gladko šlo tudi brez. Potem se pa dogajajo take drame, kot pri tebi Bori. Joj, ti čist verjamem, kako si morala biti besna. Prav dobro te razumem, zakaj naslednjič ne greš rodit z EA. Če bi mene takole namučili in ogrozili mojega otroka, tudi jaz ne bi šla.

Na jesenicah, kjer sem rodila, so posebej poudarili, da ima prednost napredovanje poroda. Torej, če je porodnica že dovolj odprta in porodničar predvidi, da bo porod brez EA hitrejši in boljši, potem ti EA ne dajo, niti, če tako zahtevaš. V postojni pa denar igra svojo vlogo....

(odgovor članu bori1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.5.2006 21:48:03   
Dashenka
Po skoraj identični izkušnji, kot je tvoja, ki jo je imela sestra v LJ porodnišnici z majhno razliko in sicer:
  • da so ji babice, ki so se ji vrgle na trebuh polomile nekaj reber (in je bilo tistih nekaj 10 šivov mala malica v primerjavi z bolečinami, ki jih je preživljala pri vsakem globokem vdihu, kaj šele kašlju ali nepremišljenemu gibu še nekaj tednov po porodu)
  • da so malo pred tem že rožljale s kleščami
  • da je vse to doživljala brez EA, pač pa le z krepko dogo drugih analgetikov, ki so poteno "zadeli" predvsem otroka , njo žal premalo
  • da je bil porod za njo taka travma, da pravi, da skozi to ne gre še enkrat
sem se sama odločila za Porod v PO in to z EA.

Moja izkušnja je pozitivna.
Rojevala sem na "ubijalskih" umetnih popadkih 12 ur, čutila sem vse, od popadkov, do nog, vsako uro sem lulala na kahlo.

EA priopročam. Brez nje tudi jaz ne bi šla še enkrat rodit.
Zapleti pri samem porodu pa so žal možni tako pri "klasičnem - srednjeveškem" načinu, kot pri porodih pri katerih se lajša bolečina popadka z EA.

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.5.2006 22:09:51   
soncek&luna
jaz sem med tistim majhnim procentom, katerim EA ni prijela.... tako, da sem rodila po naravni poti, s sprozenimi popadki in brez analgetikov.... da ponazorim casovno:
12.30 sprejem... 13.20 so zaceli z umetnimi popadki.... kaksne 10 min kasneje so mi vstavili kateter za EA... tam okol treh smo ugotovil, da EA ni prijela, popadki so bili user posted image ... no ob 19.25 sem rodila, zdravega fantka.. v bistvu je slo vse dokaj hitro... na sreco je bila ob meni skoz babica, ki me je bodrila in mi pomagala...

ce bom se kdaj rodila, bom spet poskusila z EA... mogoce bo takrat prijel user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.5.2006 22:37:47   
rija
Pri meni so vstavljali kateter, ko sem bila odprta že 9 cm.....skoraj prepozno. Mi je pa potem pomagala, da sem vsaj tiste zadnje popadke lahko po šolsko sodelovala in v odločilnem trenutku ubogala babico. Za pred ea pa se ne spomnim ničesar, samo, da je bila bolečina 100 x hujša od najhujše, kar sem jih doživela....hvala bogu samo eno uro.

Če bi še enkrat šla rodit, bi vsekakor ubogala babico in ctg, pa da mi dajo ea res pri prvih popadkih....

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......