Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 0:28:50
|
|
|
|
tasyo
|
Sama sicer pričakujem prvega otroka, tako da iz lastnih izkušenj ne morem govorit, lahko pa ti povem, sa v Brežiški in NM porodnišnici pri prvorodkah bolj ali manj forsirajo CR, medtem ko vse, ki so že prej rodile, lahko izbirajo - no, seveda je odvisno tudi od velikosti malčka... Baje se da z nekaterimi tudi zmenit za naravni vaginalni porod prvič ,ampak tej možnosti niso naklonjeni. Ušam, da se malček še obrne in boš rešena te skrbi! Pa lepo nosečnost še teh nekaj tednov!
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 7:19:06
|
|
|
|
špelin@
|
Bom na hitro (na dolgo sem že večkrat opisovala, zdajle pa ne znese ). LJ porodnišnica, pred devetimi leti, prvi porod, porodničar dr. Pušenjak. Rodila z ritko naprej (vaginalno, čista zadnjična vstava) mojo veliko piko (53 cm, 3620 g). Zunanji obrat zaradi manj plodovnice ni prišel v poštev. Porod potekal idealno za tako vstavo - sicer so me prerezali, za medenično vstavo uporabijo postopek, ki se imenuje Bracht-Covjanov. Presredek ti pri taki vstavi vedno prerežejo, da dobijo manevrski prostor, če bi se kaj kompliciralo. Še hiter opis: okrog 11h so mi vstavili na MV prostaglandinsko tableto za mehčanje MV, nekje okrog 13h sem začutila prve rahle popadke, potem so me počasi napotili iz zgornjega štuka v porodno (še prej klistir, britje), dobila sem oksitocin v žilo za jačanje popadkov, ob 16:06 pa sem rodila. Sledilo je šivanje presredka - 17 šivov, ki so se v 14 dneh pozdravili Vso srečo
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 8:05:50
|
|
|
|
bobika
|
Shooo nimam pojma o tem vsem kar pišeš, ti pa lahko za malo upanja napišem, da poznam primer, pri kateri se je tik pred porodom otrok sam obrnil. Tako, da jaz upam, da bo tudi pri tebi tako .
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 8:20:00
|
|
|
|
cleopatra
|
od mojga sestra je bila naročena na CR v lj pri dr. Pušenjaku ob uri in ko je prišla, je reku da je že 4 cm odprta in da bo kar vaginalno rodila. Rodila je en dva tri, je rekla, da sploh ne ve kdaj je otroček ven prišel , tamala je bla pa težka 2800 g in velika 48 cm. Jaz sem mela pa z glavo naprej, pa še hudičevo dobr vem kdaj je ven prišel. Ti svetujem, da se ne obremenjuješ in se prepustiš dogodkom.
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 8:21:22
|
|
|
|
Eillish
|
Mislim, da je še dovolj časa, da se obrne. Sicer pa-moj porod: prvič, v Postojnski porodišnici, dr.Jordanova prisotna. Rodila vaginalno, s svojimi popadki od začetka do konca, povsem naravno, niti mehurja niso predrli. Bila zelooo šivana, ker je bil otrok ogromen (čez 4kg). In je vse v redu, z obema. Sploh ni bilo hudo. Nič se ne boj, bodo že naredili, da bo prav! Srečno!
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 13:22:23
|
|
|
|
Lejči
|
o zunanjem obratu pa nisi razmišljala? moja je vztrajala v medenični vstavi, pa so mi jo lepo obrnili in se je potem lepo rodila z glavico naprej .
|
|
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 17:36:34
|
|
|
|
shooo
|
hvala punce na odgovorih. bega me uporaba oksitocina pri medenični vstavi (tudi na sploh) zanimajo me tudi položji v katerih ste rojevale.v tujih strokovnih člankih navajajo da je najboljši položaj čim bolj pokončen ali na vseh štirih.lalp je s tem pri nas? zunanji obrat me pa malo straši, po pravici povedano.bom raje probala še na glavi čvajit . z lučo mu že svetimo.pa m. se pogovarja z njim in ga vabi da se obrne za glasom. še 1 x hvala. lp
|
|
RE: porod v medenični vstavi 26.2.2008 20:01:44
|
|
|
|
SIBI
|
Fantek je bil pri meni od vsega začetka nosečnosti v medenični vstavi. Gin. mi je v 27. tednu glede na izračun plodovnice, ki jo opravijo med UZ rekla, da ni več možnosti, da bi se otročiček še lahko pravilno obrnil. Takoj mi je rekla, da ni druge možnosti kot CR (MB porodnišnica). Če bi še enkrat rodila in bi se lahko sama odločila kako bi naj porod potekal bi se še enkrat odločila za CR. Fantek je bil ob porodu velik 48cm in težek 3079g.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?