|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod
7.3.2006 15:14:48   
soncicaT
Čao.

Odločila sem se da vseeno povprašam...

Zanima me, ali je katera na tem forumu, ki se je pred porodom nanjga intenzivno pripravljala v smislu kake vizualizacije, sproščanja, itd..in da je njen porod minil hitro in res z malo bolečinami (seveda brez EA).

Brala sem v eni reviji, kako je ena opisovala svojo izkušnjo, da je skozi porod bila pozorna na popadke in jih predihavala in da res ni bolelo...

Vsako mnenje je dobrodošlo.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod
7.3.2006 15:20:56   
muha1
Noben porod po normalni poti ni brez bolečin. Ne se obremenjevati s tem, drugače je še vse težje. Jaz sem rodila 2x, pa se med nosečnostjo nikoli nisem spraševala, kakšen bo porod. Oba sta minila s popadki v roku treh ur. Porod je zelo lepa izkušnja. Ko boš dobila v naročje svojo user posted image  boš vse skupaj takoj pozabila.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2006 20:17:43   
lelaval
Jaz se s porodi nisem nikoli obremenjevala in ne vem kako pripravljala. Brala sem knjige in članke v revijah o tem, nisem pa hotela drugih, ki so pred mano rodile poslušat, ker sem si dopovedovala, da je vsak porod drugačen. Pa še kako to res drži - rodila sem 3x in vsak porod sem drugače doživljala.
Določene bolečine so res, a, ko vidiš malo štručko, si rečeš, da se je splačalo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2006 20:21:40   
Anonimen
Jaz sem se učila samo dihati, ap sem v porodni itak vse pozabila. Najprej me je bilo tako strah, da ko je jemala anamnezo nisem vedela koliko sem stara. Sem morala računatiuser posted image . POtem ja pa bolelo kot hudič, tako, da sem med enim in drugim popadkom gubila zavest, med popadki pa klela in kričala. Dihat sem probala, mi je dragi pomagal, pa mi ni nič pomagalo, pa sem ga poslala nekam. Pa še smrdelo mu je iz ustuser posted image  takrat, ko mu nikoli neuser posted image . ali pa sem bila takrat tako občutljiva, da me je vse motilo. No brez njega pa verjetno itak ne bi zmogla. Me je takrat, ko sem gubila zavest in med popadki celi čas držal na žogi.
Probala sem med popadki tudi gibati medenico naprej pa nazaj, kot so nas učili, pa ni bilo haska. Tudi na WC-ju mi ni pasalo sedeti. Očitno sem malo na aubiksuser posted image

POzabila pa še zdaj nisemuser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 7.3.2006 20:22:27 >

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2006 20:42:54   
Grascakinja
Nič se nisem posebej pripravljala na porod, razen da sem se poučila, kako poteka. Šla rodit čist flegma in z zavestjo, da grem v dobre roke in se bom po svojih močeh trudila sodelovati. Rodila sem v 1,5h po prihodu v porodnišnico. Porod pa boli, ni kaj. Poskusi spravit fuzbalko čez šivankino uho brez bolečin...user posted image
Dobra stvar je, da to bolečino pozabiš v sekundi. In da se splača. In bi preživljala še 100x isto za svojega otroka.

Zdaj pa, ali za vizualizacija in vse to kaj pomaga, ne vem. Pomoje ti je al dano ali ti pa ni. Bolelo bo pa itak, to kar vzemi v zakup. Tudi če imaš EA moraš kar nekaj popadkov preživet brez nje. Po moji skromni izkušnji (1x) se sodelovanje z babico maksimalno splača, da gre lažje in hitreje. Lahko pa nabašeš na kako hecno babico pa si spet tam. Škodit pa definitivno ne more, če se kaj pripravljaš.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2006 21:26:02   
Pupica
Niti ne.Sem se odločila za EA in upala, da pride anastezistka pravočasno do meneuser posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2006 22:07:43   
Anonimen
Jaz sem se ful pripravljala na naravni porod, o EA nisem hotela niti slišati. Hodila sem na sprostitvene vaje za nosečnice - joga, z možem sva bila na predavanjih Kako lajšati bolečine pri porodu - alternativne možnosti poroda in na predavanju Kako premagati strah pred porodom. Pa še materinsko šolo sem obiskovala. Se mi je zdelo, da sem ful pripravljena.
A kaj, ko se ti v trenutku vse postavi na glavo, meni sploh, ko sem imela popolnoma umeten porod, umetno sprožen, brez enega svojega popadka. Dihat sploh nisem znala, ker me je od bolečine dobesedno zvilo in nisem bila več ravno prisebna. Dragemu sem skoraj roke polomila, tako močno sem jih stiskala med popadki, ki so se vrstili eden za drugim. Vem samo, da sem si ful zapomnila besede moje prijateljice, da ti najbolj pomaga, da si izbereš en predmet na steni oz. si zamisliš eno točko na steni, v katero nonstop buljiš med popadkom in razmišljaš samo o tem in dihaš zraven. In jaz sem si izbrala vtičnico za kisik, ki je bila tam nad posteljo.user posted image user posted image user posted image user posted image  Tak hudo sem zijala vanjo, da je ne bom nikoli v življenju pozabila. Dragemu nisem povedala, da imam to točko, a je takoj videl, ko sem začela rintat in lest višje po postelji, ko je preko njegove rame nisem več videla. Takoj je skapiral in se umaknil, nisem mu rabila nič reči, ker tako nisem bila sposobna govoriti.

V glavnem, bistvo je, vsaj pri meni, da mi vse priprave niso pomagale čisto nič in če še grem kdaj rodit, se več ne mislim nikakor pripravljati in bom poskušala vse, da dobim EA. Ja, ponavadi je pri vseh tako, ko preživijo en taki "naravni" porod, ko sem ga jaz.user posted image user posted image user posted image  

Sem pa žal na istem kot Urška, tudi jaz porodnih bolečin nisem pozabila takoj, ko sem zagledala Nejca in jih prav tako še nisem pozabila do danes, ko je star že 13 mesecev. Žal. user posted image

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.3.2006 0:38:01   
Margareta

Nisem se posebno pripravljala. Vedela sem, da bo bolelo. Vsaj slutila.
Sem pa včasih, pred spanjem "izvajala" avtogeni trening. V glavnem. Meni je v porodni to pomagalo - s pomočjo te metode sem se pretolkla čez bolečine oz jih omilila.
Ampak na koncu sem kljub temu rodila s pomočjo CR. Je bil mali prevelik, kljub vsemu.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2006 7:57:48   
soncicaT
Blacky...user posted image , ma ja baje pomaga "merkava", da se res zagledaš nekam...

Margareta, jaz sem tudi malo pregledala avtogeni trening in so afirmacije za porod...

Vprašala sem zato, ker naj bi te vrste sproščanja vsaj malo omilile bolečine in da naj bi porod hitreje potekal...da nisi skrčena doli..user posted image

Jaz imam še nekje 10 dni največ do poroda in sicer se nič kaj ne pripravljam, se pa spomnim ko sem imela M, ko sem se valjala, pa norela zraven od bolečin...samo takrat je aspirin prijel, tu pa ne vem če bo..user posted image

lp

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.3.2006 8:15:08   
ella2006
Jaz sem se na prvi porod dokaj pripravila, veliko razne literature sem prebrala in vsak dan naredila vsaj 100 keglovih vaj v raznih pozah (stoje, sede, leže), vsak dan sem šla na sprehod za 1 uro in zvečer delala vaje za raztezanje. Porod sem si predstavljala kot eno komaj vzdržno bolečino katero pač moraš pretrpet nakaj ur. Vse 3 faze dihanja pa sem obvladala v nulo.
V resnici pa se mi je zgodilo čisto drugače.Sem ena izmed redkih srečk. Imela sem naravne popadke katerih skoraj nisem čutila, samo trebuh mi je napihovalo. Na koncu mi je babica morala gledati na CTG in govoriti kdaj naj potiskam. Verjetno od pripravljenosti na nevem kakšne bolečine sem vse skupaj zelo lahko šla skozi. Nisem pa dobila ničesar proti bolečinam, še ko so me šivali (imela sem notranje šive, ker se je tamala prehitro rodila) mi niso ničesar dali, to šivanje pa sem zelo čutila. Rodila pa sem v dobre pol ure. Upam da bo zdaj v drugo še hitreje.

Mislim da je bolje da se zavedaš da so prisotne bolečine, kot pa da ne računaš na njih in te potem v porodni sobi vse skupaj iztiri, kar pa je najslabše.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.3.2006 16:58:46   
Avri
Jaz na tvojem mestu ne bi preveč planirala, ker nikoli ne moreš predvideti kako se boš obnašala, ko se bo porod začel. No, jaz sem tudi prebrala veliko literature in si v glavi večkrat probala predstavljati tisti trenutek potiskanja. Na bolečino se nikoli nisem osredotočala. Ne vem, meni se zdi, da je to ena najbolj naravnih stvari, ki jih še imamo možnost okusiti v tem življenju. Priti v stik z nadnaravnim, koreninami, priti v stik s svojo človeškostjo. In tako sem dejansko bila v porodni sobi. Bolečini se nisem upirala in sem ves čas zavestno sproščala mišic, ko je prišel popadek. Namesto, da bi dragemu stiskala roko sem sprostila vse mišice. In v eni uri sem se iz dveh prstov odprla do konca. Sem pa bila kar glasna, meni je to pomagalo, ko so prišli tisti najhujši. Nisem bila rezana, le sonček me je malce raztrgal, ker ni počakal, da bi prišel popadek ampak je ramico kar ven cuknil. Se spomnim babice: pa kam se pa tebi mudi. (he, he).

Sprosti se, predaj se občutkom in se ne upiraj: to je moj nasvet vsaki porodnici.

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.3.2006 12:14:33   
kati*
nehaj komplicirat - pa bo še najbolje

lp, K

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.3.2006 13:47:07   
Anonimen
js sem si samo vizualizirala in tut zdej si, da nimam nobenih popadkov, pridem v porodnišnico mi dajo popadke, pa EA pa rodim pa je vsega konc :) in tko je blo v prvo in upam da bo tut v drugo :)

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2006 17:41:33   
Anonimen
Avri, vse je odvisno od intenzivnosti bolečine, ki jo imaš med popadki. Jaz se nisem mogla sprostiti, čeprav sem si ves čas dopovedovala, da se moram, mi telo od hudih bolečin tega ni dopuščalo, ampak me je le še bolj zvijalo. Če bi imela svoje popadke ali manj močne umetne, bi verjetno šlo lažje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.3.2006 20:30:39   
puncica
Pri meni je bilo tako, da sem si skoz govorila da moram biti med popadki sproščena, no ne smem mišic v nogah pa rokah stiskat in da bo bolje, najbolj mi je bil v pomoč partner, ko je videl da imam popadek, me je prije za noge ali roke in rekel sprosti noge/roke in tako sem vedla kdaj sem bila napeta in potem sem lažje predihala popadek. Popadki se mi niso zdeli tako grozni, bolj mi je bilo problem potem izstiskanje otroka, ob sproščenih mišicah ob popadku in osredotočenem dihanju pa še masko sem zraven uporabljala je bilo čist znosno.

Ja imela sem pa samo svoje popadke.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.3.2006 23:44:41   
Avri
Saj vem Blacky, saj nisem hotela, da bi zvenelo kot da sem bila v porodni neki heroj. Na to sem se osredotočala, ko je sekalo. Tudi moj porod je bil čisto umetno sprožen, predrtje mehurja pa hop na umetne. Je blo pestro. Še danes ne bom pozabla babice, ki mi je govorila: pa gospa saj zdaj nimate popadka, kaj pa se derete. Bi jo lahko v tistem enkrat pošteno okoli glave. Mene je skoz zvijalo. Saj pravim, poskušala sem se čimbolj osredotočati na sproščanje. Mi je pomagalo. Pa na tisto palčko z vodo, ki mi jo je fant ponujal. Hotla sem sam povedat tejle, ki je začela: ne preveč planirat, v porodni je vse drugače kot si predstavljaš, v najboljšem primeru pa se probaj čimbolj sprostit, ko pa zadeva zakuha pa delaj kakrkoli se ti v tistem trenutku zazdi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še dobro da moj ni kaj snemal.  user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.3.2006 23:46:30   
Avri
Sem prvič res malo čudno napisala. user posted image

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.3.2006 19:06:39   
petrusata
Zdravo!
Drugega na rabiš kot psihično pripravo neke vrste avtogeni trening. Ne razmišljaj o porodu ,o bolečih popadkih, o vseh stvareh ki se lahko pripetijo- dobila boš svojo izkušnjo, ki bo nekaj tvojega.
Ko boš v porodni pa razmišljaj samo o tem, da boš vsak popadek predihala in da bo celo telo ( roke, noge ,stegna ) mehko sproščeno. Popadki so trdo delo za tisto ki rojeva. Boš vidla še zadnji popadek se da predihati, moraš biti pa vztrajna in močna. Pritiskaj pa komaj takrat ko ti bodo babice to naročile!!
Samo psihično dobro se pripravi na dihanje popadkov, z vsakim predihanim popadkom si bližje porodu in nobeden drugi ne more otroku dovajati kisika kot mammica. To je naše edino delo v porodni za ostalo bodo poskrbeli tisti, ki tam delajo!
Kaj je cela nosečnost proti tistim 8 uram popadkov. Šele ko se otrok rodi se začne tisto lepo novo življenje!
Lep pozdrav in dobro se psihično pripravi.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.3.2006 0:34:29   
Anonimen
Hotla sem sam povedat tejle, ki je začela: ne preveč planirat, v porodni je vse drugače kot si predstavljaš, v najboljšem primeru pa se probaj čimbolj sprostit, ko pa zadeva zakuha pa delaj kakrkoli se ti v tistem trenutku zazdi.

Avri, tukaj pa se popolnoma strinjam s teboj.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Avri)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
11.3.2006 1:32:01   
M_A_J_A
Razen matrinske šole, se na porod nisem pripravljala. Rodila sem štiri tedne prehitro (mogoče bi se zadnji teden pred PDP malo zamislila ampak me je malecka malo prehitela). Vse skupaj je potekalo tako hitro, da niti slučajno nisem dihala tako kot bi naj.Ob 9.42 so me sprejeli v bolnico - tuš, podatki, pregled, britje ob 10. 36 sem imela pikico na rokah - na trebuhu! Bolečin se niti slučajno ne spomnem (spomnem se da me je bilo malo strah, da ne bi bil še en za njo, ker pol bi pa že bolelouser posted image user posted image user posted image ). Ko sem jo zagledala sem pozabila na vse zame in mojega se je ustavil čas - najlepši trenutek v najinem življenju.
Vsak porod je drugačen. Ne sme te bit strah - pogumno pa bo! Upaj samo, da boš imela porod bolj podoben mojemu kot npr Blackynemuuser posted image user posted image .

Čimlažji porod in veliko veselja s pikico, ki se bo rodila!

LP

Maja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?