patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jabček Mi imamo sistem žepnine. Star je 7 let. 5€ dobi za pospravljanje sobe in kotička za čevlje (skrbi, da so čevlji pospravljeni na poličke, da je urejeno, pri sobi pa - vsi vemo kako mora izgledati). Razmišljam podobno kot Hope - tudi za našega je denar bolj kot ne padel iz neba in na nek način dobi občutek koliko kaj stane, koliko dela je treba, da si kupi nevem - en majhen paket lego kock. To, da funkcionira kot normalen 7-letnik in pospravlja za sabo iz mize, svoja oblačila, skbi za torbo, da je zloženo, ločuje perilo - za to ga valjda ne bom plačevala. Ekstra denar dobi,če pomaga na kmetiji pri starih starših (obiranje jabolk, zlaganje drv, ma ni da ni). In je pač pokapiral, da več kot recimo nabere jabolk, več denarja bo dobil (2€ na gajbico). To kar opisuješ, ni sistem žepnine. In 5 eurov dobi, ker pospravi svojo sobo, ki jo sam razmeče? Pa 2 evra dobi , če obere 1 gajbico jabolk? Ma super zadevščina, ni kaj- tole še jaz pridem pomagat. Moji pri dediju pomagajo pobirat jabolka brez plačila- le za zabavo. Babi iz jabolk speče štrudelj in je zadovoljstvo na višku . Osebno mi je takle sistem plačevanja otrok, da pomaga babici, doma itd...nekaj grdega in nevzgojnega. Oprosti, vendar od takega otroka niti pod razno ne boš mogla pričakovati, da ti bo kaj naredil iz ljubezni, iz čiste dobrote ter zato, ker bo pač precenil, da boš rabila pomoč, temveč si bo pretegnil hrbet le takrat, ko boš v roke prijela denarnico. Otroke se da na veliko bolj primernih načinov naučiti od kje pride denar in kako se ga prisluži. Sicer pa- kar sejete to žanjete. Začni šparati, da boš imela zadosti zaloge, ko boš stara in betežna. Po moje boš morala za menjavo plenice, če boš čez noč pristala na postli ali pa za en điro do zdravnika najeti kredit