petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: majkeljanuar Jaz mislim, da je najbolje, da izjavo naredimo in ne plačujemo kakšnih kazni, ker kolikor gledam, to spet ni tok velik, da bi rajš kazen plačeval. Jasno, spet po kakšnih forumih bereš določene ljudi, ki pravijo, da to sploh ni treba delat, če pa že, pa lahko nardiš sam. Potem pa berem to, da lahko nardiš sam, ampak fora - lahko sam narediš izjavo, če to znaš in imaš vse potrebne licence za to delo, kar pa itak pomen, da si lahko sami nardijo samo ponudniki teh storitev, ostali pač plačujemo. Oceno tveganja lahko sestavi delodajalec sam, sploh kadar gre za nenevarne poklice. In ne, ne rabi licenc za to izjavo. Mislim da npr. za delo z računalnikom pa res ne rabiš neke posebne strokovne ekspertize, da oceniš, da ni nevarno. No, če odštejemo odvisnost od interneta in nevarnost, da ti strop pade na glavo ... Če nekaj po zakonu ni potrebno narediti ali imeti, ni potrebno. Če pa nekdo želi, pa naj plača. Mi nihče ne brani. Sploh, če ne zna na navaden list papirja ročno ali natisnjeno spraviti besedila v stilu 'Moje delo ni tvegano.' in s kratko argumentacijo, zakaj ne.
|