Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:06:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je imel baje dvakrat ovito.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:08:00
|
|
|
|
žmož
|
Moj ta večji jo je imel dvakrat-če se ne motim, za ta malo pa žal ne vem, ker nsem vprašala, povedali mi pa tud niso. Ni pa blo nobenega problema pri ta večjem. Mislim, da se tega ne da preprečiti.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:10:28
|
|
|
|
blue sky
|
Moj mišek je imel dvakrat ovito popkovino okoli vratu .
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:25:55
|
|
|
|
poliloni
|
moj jo je imel tudi 2x, pa sem šele potem v materinski prebrala...
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:27:14
|
|
|
|
piščanc
|
naš je imel tud ovito popkovino okrog vratu, in zaradi tega tudi težak porod. če po kakem slučaju še kdaj zanosim, bom vztrajala, da pogledajo preko UZ pred porodom kje je popkovina. če bo okoli vratu, grem na CR. brez debate.
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:29:01
|
|
|
|
andreja2000
|
moj sin jo je imel mislim da dvakrat ovito.Kasneje,pri hčeri pa tega problema ni bilo in upam,da bo tudi pri tej punčki,ki jo čakamo decembra tako.
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:38:21
|
|
|
|
kofetek2010
|
jo je imela, kolikokrat ne vem, a G je rekel "prav smo imeli, je kr konkretno ovita" - naredili so mi urgentni CR, ker je CTG ob popadkih zaznal padec pulza pri
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:42:46
|
|
|
|
DEBELUŠKA30
|
Tudi naša miška je imela popkovino ovito okoli vratu in okoli telesa, tako da je bilo "malo krize" pri porodu in smo šli na CR. Če pa pomislim za nazaj, zakaj je bila popkovina tako ovita, pa sem mogoče tudi sama malo kriva, saj sem obešala perilo in zavese po celi hiši v zadnjem mesecu, kar pa baje ni priporočljivo! Men so pa "babe" rekle če bom to delala, bom šla prej rodit, in resnično mislim, da je lahko tudi od tega!(raztegovanj; gor-dol)
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 15:52:36
|
|
|
|
Anonimen
|
DEBELUŠKA obešanje perila in ne vem še kaj nima nobene veze s porodom in z popkovino priporočljivo pa ni,ker smo noseče ženske bolj štoraste in da ne pademo in se poškodujemo samo zaradi tega in ne drugega
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 16:00:53
|
|
|
|
tejč29
|
Mali od moje kolegice je imel 3x ovito popkovino in je zaradi tega 1 teden pred rokom umrl že v trebuščku - ginekologi so to videli (3 dni preden se je mali zadušil, ko je bil še živ) in vedeli in niso nič ukrepali, sramota.... Kolegica si je hvala bogu opomogla od šoka, ne želi pa imeti več otrok - prehudo ji je...
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 16:55:56
|
|
|
|
sato
|
Moj je imel ovito okrog vratu, čez prsi in okrog trebuščka- se pravi 3x ovito. Imela sem predviden porod z izhodnim vakumom zaradi mojih oči (dioptrija). Ne vem, kako bi se končalo, če ne bi bilo že vse nastavljeno, ker je proti koncu utrip padel iz 120 že pod 40/min.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 17:12:00
|
|
|
|
mala maja
|
naš drugio je imel ovito 2x in je šel z nogicam naprej. Ni bilo nobenih koplikacij, ta tretji in prvi pa sta jo imela oba ovito 1x (baje po pričevanju moža) in tud ni bilo nobenih koplikacij glede tega. No lahko rečem samo hvala bogu, da ne. Ne vem pa kaj naj ti našpišem. Verjetno bi jaz vstrajala pri čiveč pregledih al pa kar težila naj me dajo v bolnišnico če bi vedela za ovito pokovino. Jaz nisem vedela. pa srečno do konca nosečnosti in pri porodu.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 20:34:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja jo je imela ovito okrog vratu, ker je CTG zaznal padec pulza(60/min) se je porod končal z urgentnim carskim rezom.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 21:08:36
|
|
|
|
pika30
|
Ta prva ni imela ovite,druga pa dvakrat okoli vratu.Rodila sem teden čez rok in porod ni bil kompliciran,samo težje in čisto modra je ven prišla.
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 21:38:55
|
|
|
|
Anya22
|
Pozdravljene punce! Moj mal Žan je imel tudi 1x ovito popkovino okrog vratu in pred porodom sem imela UZ in mi tega sploh niso povedali ali pa sploh tega niso videli. Z mojim Žnom je bilo vse v redu, razen je poreboval malo kisika, ampak nič resnega. Mu je dala babica preventivno kisik.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 21:55:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je tudi imel popkovnino ovito okrog vratu, na dan poroda so to videli, zato so pospešili vse.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 22:03:46
|
|
|
|
Anonimen
|
1. je imel 2x ovito popkovino, ta druga je ni imela. Me je pa bilo enako strah tega, ker sinek ni takoj zadihal zaradi popkovine in je imel Apgar po 10 minutah še vedno 8. Zato sem v drugo vedno na UZ spraševala, da naj pogleda, če ima ovito popkovino. Tako sem bila vsaj pomirjena.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 22.8.2007 22:25:04
|
|
|
|
Gina
|
Naš ta tretji je imel tudi popkovino 2x okoli vratu ovito. Jaz sem slutila, da bo tako, ker je imel očitno zelo veliko prostora notri in res se je strašno premetaval okrog in okrog, ni čudno, da mu je uspelo. Ko sem na UZ vprašala, ali ima ovito popkovino, je G gledala v ekran prav zamišljeno, potem dobila čuden izraz in rekla, da je ovita popkovina nekaj čisto normalnega in pogostega (kar vidim po odzivih, da je res). Takrat sem bila pa zihr, da ima ovito. Porod na koncu je bil pa res zoprn, notri ga je vleklo in davilo, jaz sem pa hotela, da gre ven, seveda in potem ta mali ni takoj zadihal, ampak je bilo tudi to hitro za nama. Samo da je bilo vse ok.
|
|
|
|
RE: popkovina ovita okrog vratu 23.8.2007 15:31:20
|
|
|
|
silvya
|
Moja 3. punčka je imela ovito in je umrla v maternici. Zato, če si zaradi česarkoli v dvomih, če se ti zdi, da se otrok premalo premika, pojdi takoj do zdravnika. Če te v zvezi s tem tako skrbi vprašaj, ko greš na pregled. Naj te ne bo strah o tem vprašati ginekologa. Noseča si in imaš pravico postavljati vprašanja, četudi stokrat. To si dobro zapomni. Če bi jaz bila tečna bi bila verjetno moja punčka zdaj živa. Lepo nosečnost ti želim in zdravega dojenčka. Silvya
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?