|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   popadki v 30. tednu
4.7.2009 12:26:08   
TomTaylor
Imam diagnozo oslabljenega MV (dolžina sicer 2,4cm, kar ni kritično). Pred dnevi sem dobila popadke zato sem bila sprejeta v bolnišnico, kjer so mi jih ustavili.

Predpisan imam strog počitek + spazmeks tablete (al kako se napiše). Kar me pa zanima oz. skrbi pa je to: ali mi bo uspelo donosit vsaj še nekaj tednov? Je katera imela podobno izkušnjo in rodila v relativno normalnem roku (36 teden in naprej)???

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: popadki v 30. tednu
4.7.2009 12:56:20   
Anonimen
Veliko je odvisno od tebe, če boš res počivala. Čeprav telo naredi velikokrat svoje in tudi počitek žal ne pomaga nič. glede na to, da si prišla že do 30 tedna, te nima kaj veliko skrbet za otroka. Si dobila injekcijo za razvoj pljučk?

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2009 16:54:19   
Baucek
V zacetku 31. zedna so me sprejeli z rednimi popadki na 10 min., ki jih nisem niti zaznala in ce ne bi bila tisto jutro pri gin. bi tisti vecer rodila. Popadke so mi ustavili, takrat z nekim novim zdravilom, za katerega si moral izpolnjevat pogoje npr. mlajsi od 30 let, redni popadki na 10 min...., bi morala na odpostnico pogledat kako se mu je reklo!Infuzija je tekla vec kot dan in pol brez prestanka, dobila sem se inekcije za razvoj pljuck in 14 dni strogo mirovala v boljnisnici! Potem sem se do 36 tedna res ful ful pazila in ko sem zacela migat in se 'potepat' sem pa v 37 rodila zdravega deckauser posted image ! Ugotovili so da je vse skupaj sprozila bakterija streptokok b....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2009 19:13:54   
TomTaylor
Ja, pri meni še kar cincajo o tem ali naj mi dajo injekcijo za razvoj pljučk ali ne (trenutno sem še v bolnišnici - imajo internetuser posted image ), ampak se bolj nagibajo k temu, da mi jo ne bi dali user posted image user posted image  (najbrž imajo razloge). Sem pa tudi jz imela redne popadke na 10 minut. Spazmeks sem dobila preko infuzije 3x dnevno, danes v obliki tabletk.  CTG več ne beleži krčev maternice. Otroček pa se tudi počuti ok (glede na srčni utrip 140-160u/m).

doma bom morala še naprej strogo počivati, ampak me res skrbi kako mi bo ob majhnem otroku in gradnji to tudi zares uspevalo...Groza...user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Baucek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2009 21:36:44   
Najaa
Čudno, da ti ne dajo injekcije, če ti grozi prezgodnji porod. Sej to ni nič takega. Samo pomaga lahko.

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2009 12:45:00   
sju
da še jaz tebe mal potolažim

imam prijateljico ki je imela iste težave pa je šla nazadnje čez rok...tako da nikoli ne veš

držim pesti zate

p.s. sem videla da si tudi ti s Kranja

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2009 20:43:54   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Imam diagnozo oslabljenega MV (dolžina sicer 2,4cm, kar ni kritično). Pred dnevi sem dobila popadke zato sem bila sprejeta v bolnišnico, kjer so mi jih ustavili.

Predpisan imam strog počitek + spazmeks tablete (al kako se napiše). Kar me pa zanima oz. skrbi pa je to: ali mi bo uspelo donosit vsaj še nekaj tednov? Je katera imela podobno izkušnjo in rodila v relativno normalnem roku (36 teden in naprej)???

da te potolažim...v 35 t in nekaj dni (točno se ne spomnim kolk dni je bilo) sem bila 1 cm odprta...skoz mi je gin. govorila, da bom pred rokom rodila...do 5 meseca sem jemala 4x spasmex in 4x dabroston, potem sem dabroston opustila in sem do 37 jemala samo 4x spasmex, poleg sem pila še magnesol...21 t 4 dni so mi namerili 27,7 mm dolg MV...cel čas mi je še bolj ponavljala,da bom prej rodila skoz sem imela neke lažne popadke...bila sem čist pripravljena da bom vsak čas rodila...potem sem se tolažila, da bom že nekako sfurala do 37 t...potem sem v 34t4d  imela 22,5mm dolg MV, krči, otrdel trebuh itd...so se iz dneva v dan nadaljevali...potem pa pride 37 t ko je bil čas, da lahko rodim, spasmex sem morala dat vstran in takrat sem bila prepričana zdaj pa bo akcija...in kaj se je zgodilo...nič...lažni popadki itd...so izginili dogajalo pa se ni nič...bil je 10.4.2009 PDP...čakala sem, da bom rodila in nič...potem sem se začela slabo počutit in 15.4. so mi sprožili porod...tako, da se sploj ne sekiraj...tudi pri meni so se dogajale čudne stvari tam okrog 30 t in vedno sem si govorila, da ib še vsaj teden dni vse zdržal in potem naslednji teden sem si spet postavila da še en teden...in potem smo šli 5 dni čez rok...jaz sem mnenja, če je pripravljeno itd lahko ležiš ali skačeš boš rodila, če pa ni pa lakho isto ležiš ali skačeš pa se ne bo nič zgodilo...meni je tudi skoz govorila, da naj skoz ležim in ne hodim okrog pa po stopnicah ne smem itd...kako pa naj pridem v 2. nadstropje v bloku, če nimamo lifta??? jaz sem se ful gibala imela sem nosečniški pas in sem vsak dan šla na sprehod...ne se sekirat saj veš kaj dosti itak ne moreš naredit...na koncu pa boš šla čez rok...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?