|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   popadki??
11.9.2005 19:05:39   
Anonimen
Ob današnji zelo, zelo boleči ,sem se malo zamislila.. Tako zelo je bolelo, da sem si rekla, da nikol ne bom zanosila, ker če popadki tudi tako bolijo ne bom zdržala.. Obupno je bilo..

Zato, prosim.. Povejte mi, kako bi opisale popadke.. Je to podobno menstrualnim krčam, oz. kolk je še slabše..

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   popadki??
11.9.2005 19:13:11   
kofetek2010
pred prvim porodom sem ob svojih M jemala ketonal forte in to po 3 do 4 na dan, včasih tudi v šolo ali v službo nisem šla, kr nisem bila najbolj sposobna ko sem bila noseča sem si popadke predstavljala kot nekje 3x bolečino ob M, a sem se hudo zmotila, bolelo je 1000x bolj mogoče tudi zato, ker je imel mali 4kg, jaz pa sem bolj suha in dolga (53kg pri 178cm) in od takrat imam tudi M manj boleče, jih preživim le z eno tableto na dan
a potrebovala sem 8 let, da sem premagala strah pred to bolečino - hvala bogu, da je na voljo EA kr dugače ne bi bila še enkrat noseča

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   popadki??
11.9.2005 19:19:48   
Anonimen
no fajn.. pa me je minilo... EA, pa raje ne bi imela..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   popadki??
11.9.2005 19:23:33   
spacey
Ah biba, sploh ni tako hudo, boli ko 100 a z EA, kar je super zadeva, gre vse tako kot po maslu. Tko, da brez panike in straha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   popadki??
11.9.2005 19:58:15   
rikica
Da zaradi tega ne bi imela male bebice?To je najlepše,kar se ti zgodi v življenju.Tisto bolečino pa pozabiš v trenutku.Saj prijetni ravno niso popadki,ampak tako hudo pa spet ni.Drugače pa še nikoli nisem imela boleče menze ali kakšnih krčov,tako da ne morem primerjat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   popadki??
11.9.2005 20:48:25   
Anonimen
Ne vem, meni se je zdelo približno isto, samo problem je bil v tem, ker si pri boleči menstruaciji iščem položaje, ko mi je bolje, ali sem zibljem, sedeča na WC školjki, pri porodnih popadkih sem morala pa več ali manj biti pri miru, priklopljena na CTG. Pozneje sem sicer lahko celo sedela, ker so me prestavili v drugo porodno, kjer niso imeli CTG, ampak vseeno. V križu te trga, pa se ne moreš prepognit naprej (ker se nimaš kam, te trebuh ovira). Mene je to najbolj motilo. Drugale pa ni bilo bistvene razlike. Sicer pa po porodu sploh nimam več niti malo bolečih menstruacij. Prej grooooza, sedaj pa sploh ne vem, kdaj jo imam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   popadki??
11.9.2005 22:35:28   
Anonimen
M se sploh ne more primerjati z bolečino ob porodu. Res je, na začetku ji je zelo podobna, pri meni je to bilo do predrtja mehurja oz. do odprtosti 4 cm. Potem pa to tako boli, da si sploh zamisliti ne moreš, kaj tvoje telo prenese. Jaz sem si predstavljala, da hudo boli, ker so rekli, da je napad ledvičnih kamnov hujši kot popadki. Jaz sem preživela 2 taka napada. Žal nista bila tako huda kot popadki. Žal mi je, da nimam lepših novičk. A lepa je pa to, da se je vse skupaj splačalo, čeprav ne vem, če bom še kdaj upala skozi to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   popadki??
11.9.2005 22:59:58   
JASNA D
Jaz sem bila (ne vem, mogoče sem še) med zelo prestrašenimi zaradi popadkov oz. bolečin. Pri 2. porodu, ko sem jih izkusila v vsej svoji veličini, sem v tistem trenutku vpila, da rodit pa ne grem nikdar več. Če pa me vprašaš danes - če bi šlo tako, kot je šlo lani oktrobra - vsako drugo leto, ni problem....

Drugače pa, kar se EA tiče - premisli, meni ni pustila nikakršnih posledic...., lani pa ni imela časa "prijeti", ker je šlo zelo hitro....

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   popadki??
12.9.2005 7:06:55   
viv_
Pa dejte no strašit punco

Dva poroda si nista enaka in zato je težko takole pavšalno spraševat ali boli ali ne boli. Ja, lagala bi, če bi rekla, da ne boli, ampak se preživi. Mene niti ni bolelo tako zelo, kot ena malo bolj boleča menstruacija (menstruacije imam zelo blage - nikoli nisem jemala tablet).

Da te še malo razveselim: sem majhna in suha, tamala je bila pa kar velika, ampak nisem bila nič šivana.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   popadki??
12.9.2005 9:06:05   
fipi
Ojla!

Pri prvem porodu sem imela pač smolo, imela sem križne popadke, ki so si sledili popadek v popadek, brez premora. Konstantna bolečina v križu. Pri drugem porodu, pa je bilo vse končano v 1 uri , pa brez kakšnih hudih bolečin.

Tako, da brez strahu. Sicer, pa tako ali drugače vse pozabiš, ko dobiš v naročje stručko.

Čao.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   popadki??
14.9.2005 9:47:31   
dudi
Ojla punce. Sem nova na forumu, vendar redna obiskovalka. Moram vam povedat, da sicer sama še nisem noseča, vendar s fantom počasi že razmišljava o mali štručki, saj sva skupaj že 10 let (sedaj sem stara 26. Moram pa tudi priznat, da se poroda tako zelo bojim, da vedno ko me kdo vpraša kaj o porodu, pravim, da me ne bo zraven, ko bom šla rodit. Smešno ne, kaj strah naredi?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   popadki??
14.9.2005 9:51:18   
Anonimen
zakaj pa EA ne bi mela..je zakon!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   popadki??
14.9.2005 9:57:56   
Lana_s
Težko je govorit kako hudo je, ko pa si niti dva poroda nista enaka. Odvisno tudi kako dobro prenašaš bolečino, kakšen prag bolečine imaš. Je podobno kot krči pri menstruaciji, samo da popadki "malo" dlje trajajo. Res da boli ampak ko ti dajo detece na trebuh v trenutku vse pozabiš. Jaz bi lahko čez mesec dni (ko so šivi nehali bolet) lahko šla še enkrat rodit medtem ko moja svakinja leto po porodu ne upa niti pomisliti, da bi bila spet noseča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   popadki??
14.9.2005 11:22:53   
dudi
Zanima me, kolikšna je tveganost pri EA. Slišala sem, da obstaja ena mala možnost, da mamice lahko ostanejo hrome. Če je tako potem je boljše, da stisnem zobe, ko bo čas. Glede EA nisem ravno prepričana, ker se bojim igel. Ko mi kri vzamejo kar padem v nezavest. Bomo mogli res premislit....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   popadki??
14.9.2005 12:50:49   
teta beta
Tveganost pri EA je tako majhna, da ni omembe vredna. Če dobiš malo višjo dozo, je možno, da imaš mravljince v nogah ali jih nekaj časa sploh ne čutiš (čeprav redko), vendar to mine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   popadki??
15.9.2005 9:54:51   
dudi
Zanima me če boli, ko ti da EA. Vem, da to ni niti približno takšna bolečina kot pri porodu, pa vseeno me zanima...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   popadki??
15.9.2005 12:15:17   
žužu
ja, samo včeraj jih je 16 umrlo zaradi popadkov...

ah, dejte no mir že s tem strašenjem punc, ki še niso rodile.
ja, krči ob menstruaciji se ne morejo primerjati s popadki. to pa zato, ker ko rojevaš, ko imaš popadke točno veš, da si z vsakim bližje nečemu lepemu, najlepšemu na svetu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?