|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponoči se praska in tepe
2.3.2007 20:56:44   
atteya
Ko smo končno!!!user posted image začeli spati kolikor toliko normalno (od 3-7 ur v kosu), se je pojavila nova težava. Pred spanjem mojega malčka redno povijam, potem pa ga dam še v spalno vrečo in to zato, ker sicer vso noč telovadi z rokami tako, da se praska in tepe po glavi. Zadnje čase si pogosto uspe rešiti rokice iz obojega in potem mu nadenem rokavičke, da vsaj do krvi ne praska kože, se je pa začel s pestjo butat po glavici. Ko uspe tako rešiti rokice iz poveze in vreče, spi samo po kako uro ali pol ure, saj se zaradi tepeža prebudi. Med spanjem se tudi obupno zvija in glavo kot da je v kakem čudnem refleksu obrača po nekajkrat za pol obrata in nazaj (kot večji trzljaji).

Poleg tega si tudi pogosto mane očke, pa ne le ko je zaspan. Rad pa tudi z levo roko zagrabi svoje uho in ga vleče ali praska ali ščipa, z desno se pa vleče za lase in praska lasišče po vrhu glave. To dela čez dan, ko mu ne morem dat rokavičk, saj potrebuje svoje prstke in rokice, ker mu rastejo zobki.

Malce me skrbi zaradi tega početja (star je 5,5 mesecev). Ali moram na to opozoriti pediatrinjo pri naslednjem pregledu?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponoči se praska in tepe
2.3.2007 21:01:52   
beba76
Uh, nimam pametnega odgovora oz. ga sploh nimam.user posted image user posted image
Vsekakor zadevo čimprej razloži pediatrinji.

Mogoče pa se najde kakšna s podobnimi težavami in ti bo znala kaj pametnega svetovati...

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ponoči se praska in tepe
2.3.2007 21:42:49   
Samoyedka
Revček user posted image Pa mama boga user posted image Jaz bi poklicala pediatrinjo in jo vprašala za nasvet- prav "normalno" za dojenčka to verjetno niuser posted image

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ponoči se praska in tepe
2.3.2007 21:47:50   
Marogica
Sicer nisem neki ekspert, vendar sem ob branju najprej pomislila, da ima tvoj otrok neke vrste alergijo. To praskanje in pa da si mane oči-me je zbodlo. Mogoče je kakšna hranauser posted image Tudi sama sem alergična  na na nekaj stvari, pa si manem oči, če slučajno pridem v stik z alergeno stvarjo, da ne govorim o praskanju.

Najbolje bo, da ob naslednjem obisku to poveš pediatrinji. Upam, da se motim.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ponoči se praska in tepe
3.3.2007 7:25:03   
AnBan
tudi jaz sem najprej pomislila na alergijo, ker se je moj tudi praskal cele noči, ko se je nekje pri 5ih mesecih pojavila alergija.

ali ima kje kakšne izpiščaje, rdečine?


_____________________________

[



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ponoči se praska in tepe
3.3.2007 7:33:16   
Taja Nagaja
Tudi jaz sem pomislila na alergijo. Najbrž zato ker se z njo ubadamo že več kot eno leto. Pojdi k pediatru, naj ti svetuje. Ker je letos bolj mila zima kar precej stvari že cveti. Če ima user posted image v postelji plišate igrače jih odstrani. Jaz sem naši dajala na roke nogavice ker si jih ni mogla tako hitro slečt.  Mogoče pa se tepe tudi zaradi bolečega izraščanja zobkov user posted image Upam, da kmalu rešite to težavo. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ponoči se praska in tepe
3.3.2007 8:03:58   
frufru
Mogoče ma pa suho kožo in ga srbi, pa suh zrak v spalnici.user posted image

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ponoči se praska in tepe
3.3.2007 14:06:09   
atteya
Izpuščajev nima, je kak mozoljček tu pa tam, ampak ne na mestih, kjer se praska. Praska se tudi med previjanjem, grabi se za lulčka in se z nohti prav zasadi v stegna, ritko ali trebušček, pa tudi mene po rokah precej spraska med dojenjem, tako da imam roke kar precej krastave, tako kot ima mali krastave nogice in trebušček. Pa zdaj, tri dni se med dojenjem ali igranjem s kako grickalico (za zobke), z desno roko buta s pestjo po ličku in očesu.
Zaenkrat ni blo opazit alergije, sva že omenila pediatrinji, pa ni nič opazila, naredila sem že jajčno in mlečno dieto pri sebi...
Res je lahko kriv suh zrak in koža, pa vendarle se mi ne zdi, da ima tako suho kožo (kar je tudi preverila zdravnica).
Očitno bo nekaj res narobe.
To praskanje in tepenje ter zvijanje traja že od drugega meseca.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ponoči se praska in tepe
3.3.2007 22:59:39   
Pilar
Jure se je začel ponoči praskati po glavi malo pred 5. mesecem.....ne spomnim se, koliko časa je trajalo, vem, da se je takrat tudi ponoči zbujaval na dve uri.....in enkrat sem slučajno pregledovala albume in sem opazila, da se je vse skupaj začelo po 3. cepljenju in po večernem obroku mleka HIPP(kao, da sem imela premalo mleka). Ko sem mu to mleko ukinila, se je tudi stanje počasi popravilo.
Tako da moje mnenje je, da otročka 100% nekaj hudo muči.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ponoči se praska in tepe
4.3.2007 16:04:26   
atteya
Danes se je zelo hitro osvobodil iz poveze in vreče in me je potem zaradi nemirnih rokic, čeprav so bile v rokavičkah, zbujal vsakih 20-30 minut in sem v vsej noči dobila 1 uro spanca in sem zdaj prav ubijalsko razpoloženauser posted image user posted image user posted image . Zdaj imava pregled čez 10 dni, pa ne vem ali naj se kar prej najavim zaradi tega, čeprav traja zadeva že skoraj 4 mesece in je pediatrinja vedno tiho, ko ji to omenim.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ponoči se praska in tepe
4.3.2007 18:12:40   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: atteya

čeprav traja zadeva že skoraj 4 mesece in je pediatrinja vedno tiho, ko ji to omenim.


Tole je pa malo čudno user posted image Kaj nič nekomentira ali reče kaj bi lahko bilo? Kaj pa če bi šla k drugemu zdravniku?


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ponoči se praska in tepe
4.3.2007 19:40:11   
Strawberrie Cherrie
Mogoče si hoče žulit z roko dlesen. Mi smo imeli sedaj več kot 1teden zelo pestro, danes pa vidim prve znake zobka. Se je pa včasih, ko si ni mogel žulit dlesen zadel z roko marsikam - v oko, po čeli, v brado - pač nima še tako razvite motorike.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ponoči se praska in tepe
5.3.2007 13:57:49   
TiaSara
V malo bolj mili obliki je tudi naš počel vse to, kar opisuješ. Še sedaj pri 9 mesecih morajo biti njegovi nohti čisto kratki, ker sicer je takoj ves popraskan. Je pa res, da sedaj spi bolj mirno, predvsem pa mu paše spati na trebuhu in v tem položaju se toliko ne more spraskati. Pa ni videti, da bi imel kake alergije (smo že bili na testiranju, zaradi reakcije po cepljenju), in tudi sicer zgleda lepo razvit dojenček. Se pa še sedaj, ko je živčen - npr zvečer, ko je utrujen, pa mora sedet v svojem stolčku, vleče za uho in za lase. Še vedno rad daje glavico zelo nazaj, čeprav mu tega ne pustimo... Pri nas ni bilo tako hudo, pa se s tem sploh nisem obremenjevala. In pri našem ne zgleda, da bi ga kaj srbelo, saj to počne res le občasno in vedno v istih situacijah.


(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Imena...
lorby007

Ker je potrjeno, da bo fantek, pa me zanima najbolj všečno ime na tri črke.

Val (24%)

Nej (12%)

Jon (13%)

Jaš (5%)

Nobeno od naštetih (45%)


Število vseh glasov: 306

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!