|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomota v datumih
16.9.2008 19:50:10   
sabi
Pozdravljene
Zanima me ali je možna napaka ginekologinje pri izračunih PDP-ja?Moj prvi dan zadnje menstruacije je 22 april, vendar so odstopanja 2-4 dni saj nisem imela rednih menstruacij.PDP je bil ves čas 27 januar, danes pa je podatek prišel na 5 februar.Je verjetnost pomote v datumih?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomota v datumih
16.9.2008 20:07:10   
hubi
PDP ti izračunajo glede na velikost otroka, če imaš neredne cikluse. Tudi ovulacija ni vedno šolska, 12-14 dan cikla. Meni je rok dala datum plus minus en teden, rodila sem pa sproženo 14 dni čez. user posted image

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 20:16:33   
Paštetka
brez veze se je ukvarjati s PDP-jem. Do konca boš imela na vsakem UZ drugače izmerjenega, rodila boš pa verjetno spet na drug datum.

Ne se že zdaj obremenjevat s tistim, ko ni treba. Mislim, da 80% žensk ni rodilo na izračunan PDP.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 20:22:24   
Naja30
Se strinjam s paštetko.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 20:31:01   
Naja31
Nima smisla se obremenjevati s PDP. To je samo nek okvirni datum. Enkrat sem brala da se zelo nizek odstotek otrok res rodi na rok, velika večina prej ali pa kasneje. Tako da en ali dva tedna gor ali dol, ni pomembno.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.9.2008 20:45:05   
Paštetka
Sem naredila anketo s katerim se povezuje tvojje vprašanje, da vidimo, koliko jih je rodilo na PDP.

rešujete in spremlajte jo lahko na

http://www.ringaraja.net/ankete.asp?id=85

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.9.2008 20:45:46   
Anonimen
PDP je bil ves čas 27 januar, danes pa je podatek prišel na 5 februar.

To je devet dni razlike. Po moje se nima smisla obremenjevat.

(odgovor članu sabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2008 8:55:13   
5ra_28
Preberi si moj odgovor tebi (danes zjutraj) na tvoji temi 'premajhen plod na morfologiji'.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2008 12:28:59   
Nika v službi
Glede na M sem imela izračunan PDP 19.09., Pušenjak mi je NS ocenil, da bom rodila 6 dni prej. Nika je zajokala 13.09. zjutraj. Bravo, Pušenjak!user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2008 16:28:55   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

brez veze se je ukvarjati s PDP-jem. Do konca boš imela na vsakem UZ drugače izmerjenega, rodila boš pa verjetno spet na drug datum.

Ne se že zdaj obremenjevat s tistim, ko ni treba. Mislim, da 80% žensk ni rodilo na izračunan PDP.

Jaz se pa ne strinjam. In imam tehten razlog za to.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2008 18:42:33   
sabi
silvya, mi lahko zaupaš,zakaj se ne strinjaš s tem?

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2008 9:00:47   
Naja30
silvya, jaz sem tud firbec. user posted image

Meni so prvič brezveze prestavljali pdp, ker se je tamala rodila samo en dan pred prvim, se pravi tistim po M. Na UZ je bila pač večja že od začetka in še danes je tako. user posted image  Tako da v nos. se ne bom več obremenjevala s temi datumi.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2008 11:16:09   
Nina00
PDP je le okvirno izračunan datum. Vse kar je 2 tedna pre ali kasneje se smatra za rojstvo ob roku.
Z UZ postavljen PDP je bolj natančen, a z UZ meritvami je tako, da je lahko sonda le pod malo drugim kotom pa je meritev že za par mm drugačna. Tako da ti nihče ne bo dal roke v ogenj na kateri dan boš rodila. Tako da še vedno velja +/- 2 tedna. Ja pa UZ se postavlja PDP le v začetnem delu nosečnosti, ko vsi rastejo enako hitro, kasneje pa na hitrost rasti vpliva že dedna zasnova.
Ob koncu nosečnosti lahko te različne datume posreduješ ob pregledih, če se bodo odločali o proženju poroda. Ti pa želim, da ti ne bo treba tako dolgo čakati.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2008 23:38:34   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

silvya, jaz sem tud firbec. user posted image

Meni so prvič brezveze prestavljali pdp, ker se je tamala rodila samo en dan pred prvim, se pravi tistim po M. Na UZ je bila pač večja že od začetka in še danes je tako. user posted image  Tako da v nos. se ne bom več obremenjevala s temi datumi.

Zato, ker ga je meni prestavil za 3 tedne kasneje, kar je bilo po mojih izračunih nemogoče. Se takrat nisem kaj dosti s tem obremenjevala. Pa bi se morala. Naja ostalo pa tako veš.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?