|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 11:17:33   
Abundancija
Tiste, ki delate v vrtcu ali pa katera druga ali morda katera ve kakšno plačo ima pomočnica vzgojiteljice in kakšno je njeno delo, kaj točno naj bi delala se pravi ali samo pomaga pri otrocih ali mora tudi pisati kakšne načrte ali karkoli drugega. Ali dela pač samo tisto, kar ji naročijo?

No v glavnem prvo kar me zanima je pa približna plača, če jo katera ve mogoče.

Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 11:48:31   
tanja22
pozdravljena, sicer me zanima zakaj te nalbolj zanima kakšna je plača, ampak useen ti povem. Plača osnovna, na zečetku je 650 € neto, plus prevoz in malica.
Ne pišeš priprav, piše jih vzgojiteljica. Lahko skupaj načrtujeta, vendar je odvisno od nje.
Ne vem kako misliš s tem, da delaš tisto kar ti rečejo?pomočnica in vzgojiteljica naj bi bili tim in razen tega, da vzg. piše priprave, naj bi načeloma delale isto. A je v praksi lahko to povsem drugače. (pomočnica vedno previja, pobriše po tleh če kateri bruha,itd).
Če te še kaj zanima, pa kar upraše, lp

(odgovor članu Abundancija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 12:24:55   
tanjusi
pri nas je tako da pomočnica in vzgojiteljica skupaj načrtujeta.Potem tudi aktivnosti skupaj izvajata- najbolj fajn je če si aktivnosti razdelita- recimo kje je katera boljša oz. močnejša.
Plača ne vem- a si vzgojiteljica po izobrazbi?


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 12:34:38   
lukec
Plačilni razred pomočnice je 19. mislim pa da lahko prilezeš največ do 25.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 12:44:10   
ellie
Plača je takšna kot ti je tanja napisala.

Glede dela pa je odvisno, na kakšno vzgojiteljico naletiš. Jaz ponavadi nisem imela sreče, da bi na kakšno normalno naletelauser posted image  tak da me je čisto minilo do tega dela. Mene je vzgojiteljica puščala večino časa samo...in sem po celem dnevu s 24 otroci bila še samo za odpis. Da o drugih stvareh ne govorim. Lahko pa sta super tim, če se zaštekata...samo kaj, ko ne izbiraš sam.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 15:14:44   
Abundancija
sprašujem zato, ker so ravno iz mojega vrtca odstranili našo pomočnico vzgojiteljice, saj je mojega in tudi druge otroke privezovala k stolu da ne bi stran uhajali ko so jedli, glave jim je tiščala v posteljico da bi dlje spali, zadnjič je eno udarili in so jo dali stran...

Pa je jamrala šefica da zdaj nima nobene vzgojiteljice, da jih primanjkuje pa me je zanimalo ker iščem službo če se da narest prekvalifikacijo ampak ne vem če se mi splača ker imam ekonomsko šolo pa bi potem manj zaslužila kot vzgojiteljica, kot če bi delala v svoji stroki.


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 16:37:35   
glen
Abundancija.
Prekvalifikacijo lahko narediš,sam to ni kr tako, par izpitov.
Jaz imam tudi ekonomsko, pa sem se glih ped kratkim na licu mesta pozanimala kaj in kako.
katere izpite je potrebno narediti,kolko stane,....Na Ljudski univerzi cca 2500 eu.
Če bi bila zelo zelo pridna bi jo naredila v dobrem letu, če ne pa v dveh,s tem da imaš cca 4 x ted. popoldan predavanja,izpiti,praksa,šola v naravi,plavanje,smučanje,....
In kolkr vem se več ne da da bi te zaposlili ,in da bi med zaposlitvijo naredila prekvalifikacijo,kot se je dalo še malo nazaj (cca 3 leta,je delala to prijatelca)

(odgovor članu Abundancija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 16:38:26   
glen
Plačo pa ima prijatelca tolko kot so ti punce že prej napisale.
Njej je zneslo okoli 1000 sam je mela dosti potnih stroškov

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 16:49:10   
Abundancija
Glen in ostale, hvala za informacije. Na Zarisu sem pogledala imajo 1600 evrov, ampak ko ste rekle, da je plača 650 me je pa malo minilo, ker sem kot ekonomski tehnik imela večjo plačo.

Bom še malo razmislila, ampak nisem vedela da je študij popoldne in še šola v naravi in podobno, to je pa kar malo prehuda glede na to, da imam majhne otročičke doma.

Hvala vsemuser posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 16:56:24   
tanja22
Kot ti je že glen povedala, bi te najbrž zelo težko vzel v službo, pa da bi zraven delala prekvalifikacijo. Razen če je res tako pomanjkanje. Pri nas je recimo ful vpisa, ampak takih s šolo pa še več.

Ne vem, od kod si, ampak v Ljubljani na Zarisu je bila lansko leto nižja cena kot na ljudski univerzi in to kar precej. Pa še tako majo, da lahko vse narediš (iz ekonomske) v 1 letu. Seveda, če si pridna :)  Na ljudski pa se jim (na Jesenicah, ne vem kako je drugje) ne izzide, ker nimajo za vse predmete predavanj. Mi smo mel pa use zelo fajn razporejen. Zato se tut pozna pri denarju...lp

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 17:01:43   
Abundancija
Ja sem iz Ljubljane, ampak če pravite, da ni povpraševanja po vzgojiteljicah potem bom spet brez službe pa bom na istem kot sedaj. Me je pa zamikalo, priznam...

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 18:04:51   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija

Ja sem iz Ljubljane, ampak če pravite, da ni povpraševanja po vzgojiteljicah potem bom spet brez službe pa bom na istem kot sedaj. Me je pa zamikalo, priznam...


Hvala bogu, da si si premislila, ker vzgojiteljic, ki so vzgojiteljice zaradi denarja, pa res ne potrebujemo. Tiste, ki so s srcem pri delu, si pa definitivno zasluzijo vecjo placo.

(odgovor članu Abundancija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 22:20:33   
vrtnica123
Bravo Pika Zoja- dobro si to povedala!!! K vsak k ma 5 minut časa pa tud ne more tega poklica opravljat!!!

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomočnica vzgojiteljice
13.8.2009 22:52:10   
Abundancija
Ja res bravo, a moram razlagati tule, da imam rada otroke in da bi z veseljem delala z njimi, sama imam tri in jih obožujem.

Želela sem pač samo odgovor na moje vprašanje, VEDNO se pa seveda tule najde nekdo, ki vse obrne in navsezadnje izpadeš najslabši. Itak.

Logično mi pa je, da če se že spravim v šolanje, da si potem želim poklic tudi opravljati, ne pa da bom brez posla, ker morajo tudi moji otroci jesti a ne....Hvala pa vsem, ki ste odgovorile na moje vprašanjeuser posted image

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomočnica vzgojiteljice
14.8.2009 21:45:04   
ellie
Službe ni težko dobit...sploh v lj. Ampak s prekvalifikacijo srednje šole bi res bila samo pomočnica. Čeprav v lj zaposlujejo pomočnice s sš, v mb pa je obvezen faks oz. vsaj tisto leto se moreš vpisat, ko se zaposliš. Pa čeprav imaš faks traja kr nekaj časa, da prilezeš do del. mesta vzgojiteljice. Sploh v vrtcih z večjim kolektivom.

(odgovor članu Abundancija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomočnica vzgojiteljice
14.8.2009 22:06:17   
Najaa
Ne vem kako je zdaj, ampak še kakšno leto nazaj je bila ponudba pomočnic vzg. zelo velika. Če nimaš že službe, se prekvalifikaije ne splača it delat. Jaz sem jo delala ob službi.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomočnica vzgojiteljice
15.8.2009 9:36:39   
BabyKitty
Se mi zdi, da je s položajem pomočnic od vrtca do vrtca velika razlika. Sama delam v vrtcu od maja in sicer kot študentka. In moram reči, da večjih razlik med vzgojitelji in pomočniki nisem opazila, razen to da delajo pomočniki 1 uro dlje dnevno. In delo samo je luštno, ni problema previti otroke in jih "rihtati", meni so problem bolj odnosi. Odnosi med pomočnik/vzgojitelj starši in vzgojitelji ter pomočniki med sabo oz. BABE. To se čveka na najbolj primitivnem možnem nivoju. Vse morjo vedt o vsakmu zaposlenmu o vsakmu staršu od otroka kaj kje dela ipd. in mene to ne zanima in ne pašem zraven, ker se mi je grozno pogovarjati o takih zadevah. Starši pa tudi izredno pretiravajo... npr. me je zadnjič 5letnica prosila če ji naredim kitko in sem ji jo spletla in ko pride oče me nadere, da on ne dovoli da se njegov otrok afna in ji potegnil elastiko s kitke... Hotela sem samo povedati, da samo delo z otroci je užitek in veselje, delo z odraslimi, ki so preveč zaščitniški in pretiravajo pa zna biti izredno naporno in stresno. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomočnica vzgojiteljice
15.8.2009 15:06:44   
Abundancija
hvala Baby Kitty in ostale, ja tako je tudi v našem vrtcu, so mi povedale tudi vzgojiteljice, da je tu ogromno foušije in vsak za vsakega ve kaj poje, kaj dela, kdo s kom živi in druga drugo opravljajo....no to tudi meni ni všeč

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pomočnica vzgojiteljice
15.8.2009 18:06:58   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja

IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija

Ja sem iz Ljubljane, ampak če pravite, da ni povpraševanja po vzgojiteljicah potem bom spet brez službe pa bom na istem kot sedaj. Me je pa zamikalo, priznam...


Hvala bogu, da si si premislila, ker vzgojiteljic, ki so vzgojiteljice zaradi denarja, pa res ne potrebujemo. Tiste, ki so s srcem pri delu, si pa definitivno zasluzijo vecjo placo.



za odgovornost, ki jo imajo vzgojiteljice so hudičevo premalo plačane. Jz vem, da za ta denar, pa naj imam še tako rada otroke, ne grem delat. Majkemi.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?