mogant
|
Vladov vse pohvale da skrbiš sam za dvojčka, sploh če si moški, potem si pa res zgled vsem očetom. Tudi jaz nisem nikoli tamalih pustila jokati same, preprosto nisem imela srca, mogoče kako minutko kdaj, če naju je kateri presenetil, nikoli pa sigurno ne več kot 5 minut. Pa je bilo pri nas tri mesece zelo hudo, ker so vsi trije meli krče in to ne samo zvečer, ampak pri tistih hudih krčih itak ni pomagalo niti, če sva jih nosila okrog. V večini primerov, tudi za zaspat, smo pa tako reševali, da sva jim segrela blazinice s češnjevimi koščicami jim jih položila pod trebuh (spijo skoz na trebuhu ravno zaradi krčev) in masirala v isti posteljci vse tri hkrati. Kar se pa jokanja zaradi hrane tiče, sva pa bila čez zimo pri mojih starših, da mi je dopoldan pomagala moja nona, toliko, da je ta tretjega mirila ta čas, ko sem jaz dojila druga dva, ponoči sva pa z možem vedno sama rihtala vse tri, pa skoraj vedno, ko je bil eden lačen je zbudil še ostala dva. Je pa potrebno kar nekaj organizacije in hitrega prilagajanja, ker je skoraj vsak dan poglavje zase. Če ju hraniš po steklenički ju probaj dati v lupinici (obstajajo celo neki bolj priročni povštrčki baje) in tako lahko daš obema hkrati jest, vem pa da je to problem, če so še precej majhni, ker se jim ponavadi zaletava. Jaz četudi sem lahko dojila dva hkrati nisem mogla obema hkrati podirat kupčka, ker so toliko polivali, da je bilo treba zelo previdno delat z njimi po hranjenju. Jaz bi na primer na tvojem mestu probala enega miriti v naročju, z drugo roko pa hranit drugega v lupinici recimo, če se mu pa zaleti, pa hitro zamenjaš, je pa res, da v prvih tednih nihče ni dovolj spreten za take vragolije, pa še otročki so precej majhni in jih ne moreš kar tako premetavati. V začetku, ko se še niso dojili se spomnem, da sva parkrat tudi enemu flaško iz ust vzela in dala drugemu, toliko, da sva potešila tisto hudo lakoto, potem pa spet prvemu. Velikokrat slišim od tistih, ki imajo tri otroke zapored, da je to pa še slabše kot dva hkrati, ni res!!! Meni osebno so bili tisti trije meseci, ko so jih matrali krči daaaaleč najtežji ravno zaradi joka, zdaj ko ni več tistega histeričnega joka niti za hrano smo se preselili nazaj v LJ, kjer sva z možem sama, dopoldan sem pa velikokrat tudi sama s tremi. Tako tudi ne verjamem tistim, ki mi govorijo, da ta huje šele pride ko se začnejo plazit in so vsepovsod, to lahko rečejo tisti starši, ki so jim otroci pretežno spali v prvih mesecih, sploh ponoči. Jaz sem prepričana, da huje kot je bilo, pri nas ne more biti, meni osebno je dosti lažje prenašati fizični napor kot pa jok! In moram povedat, da je sedaj, ko končno jejo ponoči samo enkrat (zadnji mesec) neprimerno laže, pa se še vedno vmes zbujajo in tudi še z možem po desetkrat in več vstaneva, da jim dava dude, ampak je to že pravi luksuz v primerjavi s tistim, kar je bilo v prvih mesecih, ko praktično sploh nismo spali.
|