|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč od države ali mi sploh kaj pripada
10.10.2011 10:32:53   
Alisa
Sem brezposelna in prijavljena na zavodu, 6 mesecev sem prejemala denarno nadomestilo, ker me je delodajalec dal stran, kot višek.
Kaj lahko zdaj naredim, da dobim vsaj nekaj evrov, da si pokrivam kredit, itak najrajši bi dobila službo, venar od vseh prošenj, ki jih dnevno pošiljam, ni in ni odgovorov. Kaj ti nudi zavod, ali lahko zaprosim za kak denar, oz. ali sploh nudijo kaj, kod samo to da si v evidenci brezposelnih?
Mož je zaposlen in njegova plača ni glih minimalc, sm za 4 člansko družino z dvema kreditoma ni glih lahko.

Ter še eno vprašanje, če te ima mož zavarovano pri sebi, ali lahko mogoče opravljaš osebno dopolnilno delo?

Hvala!

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč od države ali mi sploh kaj pripada
10.10.2011 10:53:42   
Star_a
Cenzus 4 - članska družina: 527,90 EUR  ,torej če tvoj mož več zasluži niste upravičeni do nobene denarne pomoči.
Lahko pa 2 x letno zaprosite za izredno denarno pomoč,recimo za položnice,hrano,drva,olje itn.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2011 11:05:27   
*pepelka*
Žalostno, toda resnično. Od zavoda nimaš nič drugega, kot le to, da si v evidenci brezposelnih. Na podlagi potrdila o brezposelnosti, ti pripada višji otroški dodatek, če tega že nisi uveljavljala ob sami prijavi na zavodu. Drugače pa nikoga ne zanima, koliko kreditov imaš in kako se preživiš s tem kar imate. Naša država ti samo določi znesek, ki naj bi zadostoval za 4-člansko družino, ki pa veš, da je le nekaj več kot 500€. Drugače pa mismi, da lahko z delom preko podjemne pogodbe kot brezposelna oseba zaslužiš na mesec 200€. Morda ti bodo znali to bolj pojasniti drugi.
Želim pa ti, da čimprej dobiš novo zaposlitev in s tem tudi svoj prisluženi denar, saj veš, da je denarno pomoč od socialne treba tudi vrniti in je, če lahko temu tako rečem le nek kredit od države.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2011 11:29:30   
Alisa
hvala, za odgovore, ja mož ima več kot 500 eur plače, tako da ne dobim nič, a za enkratno denarno pomoč moraš tud vračat denar? Ja v čem je pa pol sploh fora te naše države? Res sem razočarana nad njimi, sploh  si ne predstavljam kako je šele družinam, ki so ostala oba brez zaposlitve, groza res no.
Hudo mi je ker sem 11 let delala  in sem bila zadovoljna s tistem kar sem dobila, takrat sem prav prosila, če bi lahko bila kak dan frej, zdaj pa sem že 6 mesecev brez šihta in res ne vem več kaj naj delam, sama sebe sem že naveličana in res si želim ene službe, ker je takrat bilo tud moje osebno razpoloženje lepše, zdaj pa sem kot ena živčna razvalina, naveličana presedanja iz enga konca stanovanja na druzga. Ne sam zaradi denarja , ampak imela sem en ritem služba , družina in počitek.

joj no moram nekaj najdit. user posted image

To je čudež življenja.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2011 11:33:02   
Alisa
IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Žalostno, toda resnično. Od zavoda nimaš nič drugega, kot le to, da si v evidenci brezposelnih. Na podlagi potrdila o brezposelnosti, ti pripada višji otroški dodatek, če tega že nisi uveljavljala ob sami prijavi na zavodu. Drugače pa nikoga ne zanima, koliko kreditov imaš in kako se preživiš s tem kar imate. Naša država ti samo določi znesek, ki naj bi zadostoval za 4-člansko družino, ki pa veš, da je le nekaj več kot 500€. Drugače pa mismi, da lahko z delom preko podjemne pogodbe kot brezposelna oseba zaslužiš na mesec 200€. Morda ti bodo znali to bolj pojasniti drugi.
Želim pa ti, da čimprej dobiš novo zaposlitev in s tem tudi svoj prisluženi denar, saj veš, da je denarno pomoč od socialne treba tudi vrniti in je, če lahko temu tako rečem le nek kredit od države.

otroški dodatek- če si brezposeln ti pripada višji, ne to pa nisem uveljavljala, hm moram zdaj ko mam na zavodu pri svetovalki, konec meseca vprašat
- kaj pa je podjemna pogodba, kaj to delaš? Joj nič ne vem, ker sploh še nisem bila v takem položaju, res hvala za odgovore!!!!

To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2011 11:54:35   
petea
če imaš otroke v vrtcu, se ti zniža plačilo zanj

in partner te bo lahko za to leto uveljavljal kot vzdrževanega člana pri dohodnini

< Sporočilo je popravil petea -- 10.10.2011 11:55:30 >

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2011 13:26:14   
*pepelka*
otroški dodatek- če si brezposeln ti pripada višji, ne to pa nisem uveljavljala, hm moram zdaj ko mam na zavodu pri svetovalki, konec meseca vprašat

Potrdilo o tem, da si prijavljena na zavodu oddaš na csd kot spremembo vloge za otroški dodatek. Pokliči na csd in ti bodo povedali.

http://www.svetovalnica.com/podjemna-pogodba

Ja pa za plačilo vrtca si tudi uredi in javi spremebo pristojnim, kjer si oddajala vlogo, oziroma so ti izdali odločbo o plailu vrtca

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2011 13:46:44   
Star_a
pepelka mislim da ne rabi. Jaz nisem  prijavljena na csd  ,sem pač nezaposlena in to tudi napišem na vlogo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2011 14:23:47   
*pepelka*
Ko sem bila jaz pred časom brezposelna, so mi na csd povedali, da naj jim prinesem potrdilo o prijavi na zavodu za zaposlovanje in so mi tudi na podlagi potrdila zvišali otroški dodatek.
Nevem pa kako je to drugje

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2011 14:25:56   
Star_a
Povsod je enako user posted image  Jaz sem že 5 let nezaposlena in nisem prijavljena na zavodu,pač samo napišem oz. obkrožim

Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2011 17:58:36   
Kerensa*
Ni nujno, da ti bodo zvišali otroški dodatek in znižali plačilo vrtca. Vse je odvisno od višine moževe plače in od tega, kolikšen znesek pride na družinskega člana, ko to plačo razdelite na 4 dele (ker ste štirje). Če je bila npr. tvoja plača zelo majhna, moževa pa je npr. zelo velika, potem sploh ni nujno, da ob izpadu tvojega dohodka padete v nižji/višji plačilni razred, ker lahko še vedno moževa plača dosega/presega cenzuse za omenjeno.

Tako, da na spletni strani CSD Šiška poišči kalkulator za izračun višine, vnesi vaše podatke (zneske) in boš videla, ali se ti otroški dodatek zviša ali ne. Če se ti, potem oddaj novo vlogo - pa za vrtec tudi. Če se ti ne... hja, potem pa samo preberi 2. člen slovenske Ustave, ki pravi, da "je Slovenija pravna in socialna država". In napiši Ustavnemu sodišču jezno pismo. Najbrž niti odgovora ne boš dobila, ampak to je vse, kar lahko narediš.

In pri IDSP je enako. Dobiš jo samo v primeru življenjske ogroženosti (ali ogroženega zdravja ali bivanja) in še to samo v primeru, da vaš mesečni dohodek za max. 20% (al je 30%? - hudiča, tega si pa res nikoli ne zapomnim) presega cenzus. Če torej tvoj mož zasluži 20% več od tistih cca. 530-ih €, kolikor je cenzus za vas, potem niti IDSP ne boste dobili, dokler npr. zaradi neplačanega kredita ne dobite najmanj zadnjega opomina pred izvršbo nepremičnine (za avtomobile jih sladko boli k***c). Tudi trajniki ali leasingi se ne upoštevajo, če niso ravno za nek medicinski pripomoček za prizadetega človeka.

V glavnem - ja, samo v evidenci si na ZRSZ, denarja pa od njih ne pričakuj. Niti od CSD, niti od MDDSZ, niti od MO. Enostavno nimaš druge možnosti, kakor službo. No, ja - imaš drugo možnost, ampak ker ti je ne priporočam, niti ne želim, ti je ne bom niti omenjala. Si pa lahko misliš, katera/kakšna je.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?