fionca
|
Baguska verjamem, da ti je precej neprijetno, še zlasti, če ti je ta oseba zelo blizu. Jaz sem bila že enkrat v istem položaju, ko sem želela pomagat svojemu bivšemu partnerju. Sicer je on vso pomoč odklanjal, po drugi strani pa je imel tudi takšne izpade, da nisem mogla vsega tega več prenašat... Vsak zdravnik in tudi socialni delavka so povedali, da bo moral sam poiskati pomoč, čeprav jo je tudi, pa ni bilo nobene pomoči... Da ne govorim, kako se dobesedno v našem zdravstviu delajo norca iz bolnih. Ko sem želela njegovi zdravnici samo povedati, kako kritično je njegovo zdravstveno stanje in da me je strah zaradi tega tudi za svojega otroka, kadar je bil v kontaktu z njim, me je lepo odslovila, češ da nima nobene pravice dajat informacij o njemu itd... čeprav le-teh od nje nisem niti zahtevala, le dejstva sem ji želela povedati, ker sem bila prepričana, da ji pač on ne pove vsega o svoji stiski... No, me je pa gospa zdravnica vprašala, če pa že ima urejeno zdravstveno zavarovanje, kar pa resnično ne bi smela naredit brez njegovega dovoljenja... Skratka bolano... Potem sem se jaz resnično umaknila. In kaj se je zgodilo čez dober mesec. Tip me je klical po telefonu in mi povedal, da dela samomor! Takrat sem šla k njemu, poklicala rešilca. No, ko pa je prišlo tako daleč, mi pa nobeden ni rekel, da če sem njegova bivša, da pač ne smem dobiti informacij, takrat so bili pa vsi tako prijazni.... In šel je v psihiatrično bolnišnico... Dal skozi precej terapij - bolnišnično zdravljenje - sedaj ima ogromno zdravil.... Trenutno stanje je boljše, kako bo pa v prihodnje pa nobeden ne ve.... Tukaj je pomembno, da je človek čim več v družbi, da se zna zaposlit, zamotit... Prisluhni tej osebi in se čim več pogovarjaj z njo, če le želi navezati kontakt s tabo. Počnita marsikaj, še zlasti je dobro v teh primerih se posvetiti kakšnemu športu... Ne vem, mislim,da pa resnično potrebuje temeljit pregled in dobrega prihoterapevta...
|