špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Moje dete je sicer zelo malo jokalo, ko pa je, sem se spomnila maminega stavka: "Zamišljaj si, kako je šele otročku, ki ga kaj boli, ali je lačen, prestrašen...skratka nekaj mu ni po volji, pa ti ne zna povedat in je tako zelo odvisen od tvoje volje in nege... " Magičen stavek, res ! U, meni je bilo pa v "tolažbo" ravno obratno, namreč da se dojenček joče na vse pretege, če ga čisto ena mičkena pikica ama čisto mičkeno boli. To smo enkrat videli pri moji nečakinii, ko je bila še mali dojenček in se ji je ena nitkica okoli prstka na nogi zataknila. Ma tako malo je potegnila moja sestra tisto, da ni omembe vredno. Skoraj se ne da reči, da je potegnila. Ma dete je vreščalo, da se ga je koooomaj potolaćilo. Tako da meni je to pomenilo veliko, da vem, da tudi če se joče, ni nobene sile in da v bistvu uživa na tem svetu kot bubreg v loju. Vsi ga ljubimo, vsi ga crkljamo, vsem nam je cel svet. Tako da prvo pod prvo: čisto nič mu ni huidega in v bistvu se je meni zdel hece, če se je jokal. Drugo so pa krči, to pa priznam. Tisto mora biti pa precej hudo, ko mu ne moreš pomagat. Čeprav je pri nas bilo tako parkrat, pa tudi nisem čisto nič obupavala. Pač sem pomagala po svojih močeh. Vendar pa, če to trataj in traja in traja, verjamem, da udari na živce. Pa morda je pri tebi, tabo, zdaj prav to, ali krči ali pa kaj drugega ne štima. Praviš, da otroka težko nahraniš? Kaj to pomeni? Mogoče je vzrok tu. Se strinjam z Mišni. Mene bi ravno tak stavek, kot ga navaja Rožica I potrl v nulo, zato tako razmišljanje mamicam z otročki, ki res ogromno prejokajo, nadvse toplo odsvetujem, drugače se boste psihično požrle!!!
|