bygi
|
Meni tudi ni šlo. 3 tedne sem se mučila s pristavljanjem, zdelo se mi je, da zizo bolj zveči kot pa sesa(sesanje je trajalo več kot uro, jedla pa je na 2 do tri ure), potem pa sem uporabila dudo za spanje. Zize ni prav zgrabila, potem jo je, nato jo je zvečila. Enkrat mi je zmanjkalo mleka za obrok, dala sem ji adaptirano mleko in ga je malo spila. Potem ni hotela več prav sesat in sem si črpala mleko vsake 3 ure, potem čez mesec in pol sem zmanjšala na 4 krat dnevno. No sedaj pa si črpam 3 krat dnevno. Zjutraj okoli 300 ml, potem okoli 150 ml, zvečer okoli 250 ml, če je premalo dodam aptamil( navadila sem jo tako, da sem mešala malo svoje mleko, malo aptamil). Potem pa so mi govorili kaj se mučiš z dojenjem, več kot eno uro, to mora biti 20 minut, spet, ko sem si črpala, pa sem dobila pripombe, zakaj ne dojim. Pa saj itak dobi moje mleko z dojenjem ali s črpanjem. Men je ratalo črpanje, dojenje pa ne, spala sem 3 ure v kosu, kar mi prej ni ratalo. Prvo ti joče, se zbudiš, jo vzameš v naročje, jo daš na zizo, potem ne zgrabi prav, ko zgrabi sesa, potem začne zvečit, ker ne teče več, potem jo previješ, nato mine najmanj 2 uri, da je vse vredu, zaspiš za uro ali dve in se spet zbudi. Nisi naspana, si slabe volje in se jeziš, da ti ne gre. Odloči se, če ti je bolje, da si naspana vsaj malo ali da se mučiš s pristavljanjem in dojenjem in nisi nikoli spočita, zmeraj utrujena, ne da se ti nič druga kot dojenje, previjanje, mogoče še kopanje, tu pa tam malo pospraviš za drugo pa že nimaš časa.
|