|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč-depresija in nosečnost
22.8.2008 13:01:11   
Anonimen
rabila bi pomoč če katerave al kam se naj obrnem.imam problem.imam starega 5 letnega otroka,po porodu sem dozivela poporodno depresijo..bila je kar huda,sem se leto dni zdravila z antidepresivi in hodila k prihologinji.
letos februarja pa se mi je depresija ponovila dobila sem zdravila mirzaten 30mg eno na dan.kontracepciskih tablet ne smem jesti zato jih od poroda dalje ne jem.
sedaj je pa problem ker si želimo novega člana pa ne vem če lahko kjub temu da jem te tablete zanosim al lahko plot poškoduje?
psihologinja mi je rekla da ko bi ugotovila da sem noseča bi morala prenehat jest in tud depresivna baje nebi bila.
pregled imam šele v oktobru.imam pa željo da bi že ta mesec delala z fantom user posted image .
fanta imam  tud sam zdaj do konc meseca doma in glih plodne dneve imam.pol gre pa v slušbo in sam čez vikende domov hodi in bi bilo zelo težko da bi bil na plodni dan doma.ne vem kaj mi svetujete?res si pa želimo user posted image ne želim pa da bi zdravila vplivala na njega.
user posted image user posted image v navodilih pa  piše da se moreš posvetovat z zdravnikom.ne vem...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč-depresija in nosečnost
22.8.2008 13:04:35   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sedaj je pa problem ker si želimo novega člana pa ne vem če lahko kjub temu da jem te tablete zanosim al lahko plot poškoduje?

ne vem, na kakšen način naj bi tablete poškodovale plot. A ne stoji trdno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2008 13:09:38   
Shuka
Volga no user posted image user posted image user posted image

Drugače pa anonimna, depresija je resna bolezen, ki pa je nemalokrat odraz nezadovoljnega življenja, pa da ne bom pametna ni rečeno, da je pri vseh ljudeh tako, lahko je le stanje neuravnovešenih hormonov ipd.

Vsekakor je najbolje, da se za svoje vprašanje obrneš na svojega ginekologa in pa na osebnega zdravnika, ki ti je antidepresive predpisal.

Me bomo težko ocenile koliko so ta zdravila nevarna za plod.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2008 13:11:08   
Mišni
psihologinja mi je rekla da ko bi ugotovila da sem noseča bi morala prenehat jest in tud depresivna baje nebi bila.

Saj ti je psihologinja že odgovorila ...

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2008 13:26:46   
tul
Jst sem vso nosečnost jemala AD in sicer Asentra pa je z otrokom vse ok. Meni se je pojavljala tudi v nosečnosti. Samo da jst nisem imela poporodne depresije ampak zaradi stresnega dogodka (umrl mi je otrok v 32t nosečnosti).

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2008 14:15:04   
Anonimen
saj vem da je verjetnost zelo mala da bi sprva že zanosila,kaj pa če?zelo si želim dojenčka.
depresijo sem doživela tak leto dni po porodu,tak da ne vem če je glih poporodna depresija sem pa imela težko otroštvouser posted image ki ga ne morem pozabit in težko odpuščam ljudem ki me prizadanejouser posted image
ne vem pač taka sem.
psihologinja mi je rekla da bi nosečnost pozitivno vplavala name zaradi hormonov,sam ne vem a je mislila kljub temu da jem tablete.

(odgovor članu tul)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2008 14:33:02   
Shuka
Nosečnost sama ima veliko nihanja razpoloženja zaradi hormonov, nekatere to občutijo bolj močno druge spet ne.

Anonimna - če sama čutiš, da imaš še vedno problem s psiho ti je nosečnost ne bo pregnala, ker je problem v psihi in ne hormonih, reši se svoje preteklosti, ker v njej ni varno živeti, saj je ne moreš spremeniti, lahko pa si spremeniš sedanjost in posledično tudi prihodnost, če se preteklostjo soočiš. In tvoj odgovor - "ne vem pač taka sem", ni rešitev. Lahko se spremeniš, če imaš voljo, željo, vse se da le probati in vztrajati moraš. Kar pa se nosečnosti tiče ti privoščim, da ti v prvo rata, samo najprej poštimaj sebe. Imej se rada, začni odpuščati predvsem sebi in nato drugim in to delaj iz srca, kajti ujeta si v zamerah do drugih in to je tudi eden od razlogov za žalost in depresijo.

Nisem psiholog, ne psihiater a dala sem depresijo skozi in vem, da se da priti iz nje tudi brez zdravil.

Srečno. 

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2008 15:34:13   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

In tvoj odgovor - "ne vem pač taka sem", ni rešitev. Lahko se spremeniš, če imaš voljo, željo, vse se da le probati in vztrajati moraš. Nisem psiholog, ne psihiater a dala sem depresijo skozi in vem, da se da priti iz nje tudi brez zdravil.

Srečno. 

Živjo anonimna,
vem, da to ni tisto, kar želiš zdaj slišati, vendar se lahko samo 200% strinjam s Shuko.  Sama sem imela depresivne napade (že z napotnico za v psihiatrijo), pa sem se zavestno odločila, da bom to uredila brez zdravil, brez hospitalizacije. Sicer vem, da so primeri, ko so zdravila pač nujna, ampak...
Verjamem v to, da se človek MORA spreminjati (včasih kar na dnevni bazi), še posebej, kadar ima "nerazčiščene račune" s preteklostjo. Sklicevati se na "sem, kar sem" je fajn, samo kaj, ko tako pravi tudi 90% kandidatov, ki so se prijavili za slovenski Big Brother.
Naprej pa greš lahko le, ko preteklost sprejmeš (pomen odpuščanja - pa nisem verna - ni iz trte zvit, kajti z odpuščanjem se zdravi duša) in se posvetiš sedanjosti, prihodnosti. Kaj je vsekakor večji izziv. In nenazadnje tudi odgovornost - kajti nenadoma je vse "na tebi", in ne več "na drugih".

Predlagam ti, da pokličeš kdaj telefonsko številko 080 1113 (Samarijan - anonimna telefonska pomoč v stiski). Ne bodo ti dali odgovorov in rešitev - boš pa v pogovoru s predanimi poslušatelji prišla sama do pravih odgovorov, mirne duše. In to je največja nagrada, ki jo lahko daš sam sebi. SREČNO!

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2008 17:09:38   
Anonimen
Kar pa se nosečnosti tiče ti privoščim, da ti v prvo rata, samo najprej poštimaj sebe

Se strinjam.

(odgovor članu Shuka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2008 17:33:25   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Nisem psiholog, ne psihiater a dala sem depresijo skozi in vem, da se da priti iz nje tudi brez zdravil.

morda obstajajo različne vrste depresije, ampak pokojni dr.marušič je zagovarjal tezo, da je potrebno zdravljenje tudi s tabletami.  

sicer pa anonimna najbolje da se o tem posvetuješ s svojo psihologijo in ginekologom, se mi zdi da sta bolj kompetentna za take odgovore kot pa mi na forumu.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2008 20:01:29   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ne vem, na kakšen način naj bi tablete poškodovale plot. A ne stoji trdno?

Joj Volga pa ti ga pa res pri vsaki usekašuser posted image .

Mislim ,da je najbolje da se posvetuješ s psihiatrom,on bo najbolje vedel ker boš mogla z njim sodelovat,da ne bi prišlo po porodu do česa hujšegauser posted image .Razmisli,ker tvoj otrok te potrebuje.Jaz sem imela mamico ki je veliko časa preživela v psihiatrični bolnišnici in vrjemi da mi ni bilo lepo,kasneje pa si ni znala več pomagat in je odšlauser posted image .Depresija je resna bolezen in nekoč mi je zdravnica oddelka pri mamici dejala:veš za vsakega je v tej bolnici vzidana opeka ,pa naj bo direktor,doktor ali pa klošar.To se mi je zelo vtisnilo v spomin, pa čeprav sem bila še majhnauser posted image .Zato pa anonimna najprej se moraš naučit odpuščat sebi in potem še drugim.To je pot v novo življenje.Pa srečnouser posted image
Mogoče sem malo zabluzila ampak......včasih tudi meni pomaga da kaj povemuser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Vrtec Radlje ob Dravi

Mamice katerih otroci obiskujejo ta vrtec, kako ste zadovoljne z njim, z delom,..?

Zelo sem zadovoljna, vse se mi zdi super. Ne bi ga menjala. (54%)

Sem zadovoljna. (24%)

Je kar v redu, vend (22%)

Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!