enkratna
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka In tvoj odgovor - "ne vem pač taka sem", ni rešitev. Lahko se spremeniš, če imaš voljo, željo, vse se da le probati in vztrajati moraš. Nisem psiholog, ne psihiater a dala sem depresijo skozi in vem, da se da priti iz nje tudi brez zdravil. Srečno. Živjo anonimna, vem, da to ni tisto, kar želiš zdaj slišati, vendar se lahko samo 200% strinjam s Shuko. Sama sem imela depresivne napade (že z napotnico za v psihiatrijo), pa sem se zavestno odločila, da bom to uredila brez zdravil, brez hospitalizacije. Sicer vem, da so primeri, ko so zdravila pač nujna, ampak... Verjamem v to, da se človek MORA spreminjati (včasih kar na dnevni bazi), še posebej, kadar ima "nerazčiščene račune" s preteklostjo. Sklicevati se na "sem, kar sem" je fajn, samo kaj, ko tako pravi tudi 90% kandidatov, ki so se prijavili za slovenski Big Brother. Naprej pa greš lahko le, ko preteklost sprejmeš (pomen odpuščanja - pa nisem verna - ni iz trte zvit, kajti z odpuščanjem se zdravi duša) in se posvetiš sedanjosti, prihodnosti. Kaj je vsekakor večji izziv. In nenazadnje tudi odgovornost - kajti nenadoma je vse "na tebi", in ne več "na drugih". Predlagam ti, da pokličeš kdaj telefonsko številko 080 1113 (Samarijan - anonimna telefonska pomoč v stiski). Ne bodo ti dali odgovorov in rešitev - boš pa v pogovoru s predanimi poslušatelji prišla sama do pravih odgovorov, mirne duše. In to je največja nagrada, ki jo lahko daš sam sebi. SREČNO!
|