|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč-celjski konec
23.9.2010 9:27:45   
nadka30
pozdravljeni doma imam 14 dni staro punčko, ki je bila rojena s cr in tako sma tudi midve dobile mleko full kasneje, ker me je na začetku full pogrizla sem si pomagala z nastavki, na začetku ko je bil naval mleka je bilo vse ok, sedaj ko pa se mora malo bolj potrudit je vsega konec in tudi nastavki ne pomagajo več, meni mleko enostavno zmanjkuje in tako je že dvakrat dobila umetno mleko.
Ker si full želim dojiti, pri prvi sploh ni bilo problema me zanima če kater ve če je katera svetovalka za dojenje na celjski konec, da vidim kaj delam narobe da nimm mleka oz. dobrodošli bodo vsi predlogi, graje.Za začetek sma tudi ukinili nastavke in sedaj upam da nama uspe, torej rabim pomočuser posted image user posted image user posted image user posted image

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč-celjski konec
23.9.2010 9:48:21   
josephine27
pri meni je bila zelo podobna zgodba. rodila s cr, mleko kasneje, dojila z nastavki zaradi bradavic. tud jaz sem si zelo želela dojit. in ne boš verjela da sem jokala ko mi je prvič zmankalo mleka in sem mu mogla pripravit umetno, pa čaprav je imel takrat že 3 mesece. sedaj vem da ni konec sveta če otrok dobi umetno mleko in da to ne pomeni nujno da je z dojenjem konec. jaz sem ga  potem dojila do 1 leta ko je sam prenehal.v tem času sem imela ene 3x krizo ko mi je mleko za nekaj časa zmanjkovalo.

svetujem ti da jo pogosteje pristavljaš in ščasoma bo mleka več. napr. če se sedaj doji cca. vake dve uri ji sedaj ponudi že po eni uri.
sicer pa meni so zelo pomagale svetovalke na forumu za dojenje med.over.net ( linka ne znam pripopat). pa pazit moraš da dovolj piješ.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2010 9:49:42   
polho3006
Tudi sama sem rodila s CR, mleko dobila 3. dan po porodu in do takrat so bile moje bradavice dobesedno scuzane in bolele kot 100user posted image user posted image , zato sem začela dojiti z nastavki in fant je danes star 9 mes. in se še vedno dojiva z nastavki. Mleka je bilo vedno dovolj , tako da...kako pa veš da nimaš mleka? Ko nehaš dojiti stisni bradavico in sigurno šer kaj priteče-. Če, potem imaš mleko. Ti malo samo pristavljaj ko bo želela jesti in NE DAJAJ JI NADOMESTKA, ker bo tvoje dojenje kmalu zaključeno.
Če hočeš ti lahko na ZS pošljem tel. št. in me pokličeš.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2010 10:01:15   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Tudi sama sem rodila s CR, mleko dobila 3. dan po porodu in do takrat so bile moje bradavice dobesedno scuzane in bolele kot 100user posted image user posted image , zato sem začela dojiti z nastavki in fant je danes star 9 mes. in se še vedno dojiva z nastavki. Mleka je bilo vedno dovolj , tako da...kako pa veš da nimaš mleka? Ko nehaš dojiti stisni bradavico in sigurno šer kaj priteče-. Če, potem imaš mleko. Ti malo samo pristavljaj ko bo želela jesti in NE DAJAJ JI NADOMESTKA, ker bo tvoje dojenje kmalu zaključeno.
Če hočeš ti lahko na ZS pošljem tel. št. in me pokličeš.

tudi prvo sem rodila z cr in ja skoz sem jo dojila z nastavki do cca 9 meseca ko ej sam prenehala sedaj pa ne rata in ne rata.Pa se skozi cel dan nalivam z vodo, čaji v glavnem tekočina mi gleda že skozi uho.
Bi te pa lepo prosil če mi pošlješ svojo telefonsko,pa te bom poklicala

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
23.9.2010 10:08:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2010 21:32:11   
Goldy
Tudi jaz sem pila sezamov čaj in čaj za dojenje, pa pristavljala, pa dajala nadomestek, ker sama enostavno nisem imela dovolj mleka. No, in potem se je hči nekega dne odločila, da ne bo več pila mleka iz flaške - pri 2,5 mesecih, ampak se bo samo dojila. Res sva bili nekaj dni kar naprej priklopljeni, potem je pa zadeva stekla in sem imela mleka za izvoz. In je bila potem izključno dojena.

Ne vem povedati, kaj se je takrat zgodilo, predlagam pa, da vztrajaš, mogoče res spiješ sezamov čaj. Ne strinjam pa se s polho 3006, da če otroku daš nadomestek, da je potem zgodba z dojenjem zaključene. Lahko, da je v večini primerov tako, vendar pri nas ni bilo.

Pa srečno!!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2010 7:36:26   
sanosan
Moj nasvet je tale, najprej se umiri in ko boš dojila, si predstavljaj, da ti mleko teče v potokih, potem pristavljaj otroka čim bolj pogosto, tudi za umiritev namesto dude, kajti sesanje spodbuja nastajanje mleka (nastavki nimajo tu nobene veze, ker sem jih sama pri vseh treh uporabljala prvi mesec). Več bo otrok sesal, bolj bo spodbujal nastajanje mleka. Če ti mleko ne teče, še ne pomeni, da ga nimaš. Glede pravilnega pristavljanja pa mislim, da ga glede na to, da si prvega otroka dojila, skoraj ne moreš napačno pristavljat.

Verjamem, da vama bo uspelo.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?