Sofi
|
IZVIRNO SPOROČILO: robinzon Meni pa se to ne zdi tako blond. Pred Bošem sem imela stroj veliko manj zvenečega imena, pa mi je pomival z gelom, praškom ali s tabletami. Torej je bil tudi 3 v 1, le, da to na njem ni pisalo, ker, ko sem ga kupila, tablete še sploh niso obstajale. In je pomil in posušil precej bolje kot Bosch. Pomivalci novejše izdelave porabijo manj energije in vode, če hočem imeti dobro pomito vsaj pri mojem traja dve uri in še kakšno minuto čez. Po TV vsak dan poslušamo reklame za tablete 3 v 1, pa 5 v 1, pa x v 1, s sredstvom za lesk in ne vem s čim še vse. In, ker je pisalo na stroju 3v1, mi je prodajalka zagotovila, da to pomeni, da, če se uporabljajo te tablete in ni potrebno dodajat soli in sredstva za svetlenje. V resnici pa pomeni, da lahko uporabiš pomivalno sredstvo v katerikoli obliki, prašek, gel ali tableto. To se mi zdi čisti nateg oz. zavajanje kupca. Naj še na pralni stroj napišejo, saj tudi lahko pere z vsemi naštetimi oblikami pralnega sredstva. O branju navodil pred nakupom pa ne bi, ker ti niso pred nakupom dostopna. Sigurno bi ti jih dali v vpogled, če bi jih zahtevala, vendar dvomim, da bi si z njimi kaj pomagala.Me pa prav zanima, če katera od vas pri novem gospodinjskem aparatu prebere navodila za uporabi in vzdrževanje od a do ž pred prvo uporabo, še sploh pri aparatu, kjer gre za zamenjavo in ne nekaj popolnoma novega. Pred nakupom pa sploh dvomim, mogoče kakšno karakteristiko stroja, ne pa navodil za uporabo. Seveda, če ti je prodajalka zagotovila tako bedarijo, potem je šlo za zavajanje. Žal so nekateri prodajalci premalo poučeni in velikokrat govorijo kar nekaj na pamet in to vsekakor ni dobro. Glede navodil pa zopet nisi dobro brala, kar sem ti napisala . Navodila je potrebno prebrat (pa ne v celoti, ampak tiste ključne stvari) pred uporabo in nikakor ne pred nakupom . In robinzon, imaš prav, kar pišeš o pomivalcih novejše izdelave.