Anonimen
|
Najprej vam bom na kratko poskusila orisati situacijo, ki se dogaja znotraj širše družine. No prab na kratko ne bo šlo Mama in 2 hčeri. Starejša hči je malo mentalno zaostala, venar ravno toliko, da ni reva ampak ji seka v razgrajaško stran. Z različnimi moškimi je napedenala 3 otroke. Sprva so vsi z zadnjim descem živeli pri mami v 2 sobnem stanovanju. Tam živita še oče in mlajša hči. Potem so končno dobili neko zastonjkarsko stanovanje in se odselili. Razmere v tej družini so bile katastrofalne (noben ni delal, otroci lačni, umazani, kadili pr 4 letih, maltretirani in tepeni). Otroke je pobrala socialna in jih dala v rejo. Najstarejši od otrok je pri mami, 2 pri drugi rejniški družini. In te dva se imata super. Najstarejša hči se pravi vnukinja, ki je v reji pri stari mami pa ima iste fore kot njena mami - rahlo je mentalno očitno zaostala, saj so jo vtaknili v posebno šolo. Jaz mislim, da so jo dali tja, ker je problematična in se nobenemu v družini z njo ne ljubi ukvarjati. Tako že zdaj pri 12 letih grozi svoji stari mami, da denar, ki ga dobiva kot skrbnica zanjo, da je to njen denar in naj ji ga da, jo pošilja ne vem kam vse in govori te bom nekam sunila pa take fore. Skratka stara mama jo vzgaja v še eno hčerko z resnimi problemi. No potem je pa tu še mlajša hči. Stara je 20. Že nekaj časa nazaj je pustila šolo. Namerno! Tako ima samo osnovno šolo, nobene službe, niti stanovanja. Zavestno sta se s fantom odločila imeti otroka, ko je bila stara 18 let. Rodila je in spet vsi trije na stanovanju pri mami. Mislila, sem, da je zdaj poiskala kako službo, da iščeta stanovanje ampak izvem, da ne da je spet noseča, februarja ima rok, fant pa se je z vsemi skregal in odšel. Baje je rekel, da gre iskat stanovanje? Od kdaj se pa išče stanovanje tako, da izgineš? No saj ne vem če ste razumeli vse to pisanje. V glavnem pameti nimajo vsi skupaj za pet gramov zraka, še najmanj pa po mojem mnenju stara mama, ki vse to dopušča. Jaz sem že ne vem kdaj rekla, da bi sploh tamalo smrkljo, ki je pustila šolo že zdavnaj, nabutala, ne pa da ji še tako pride na misel, da se še množi in množi svojo nesrečo. Bogi otroci! Vem, da nimajo - materialno, ampak nimajo čisto zavestno! Očitno pričakujejo, da bo za njih poskrbela država, družina in drugi. No in to zapleteno situacijo razlagam svoji mami in ona me takoj napade, zakaj ji ne dam kaj za dojenčka, saj ostajajo zdaj ponošene cunje od mojih. Pa sem rekla ne ne dam! Ker ravno to pričakujejo. Oni se načrtno razmnožujejo, na koncu bomo pa mi skrbeli za njih in še za njihove otroke. Jaz bom plačevala vrtca 200€ za enega, oni ga imajo zastonj,...itd itd. Na koncu ko jaz poplačam vse svoje položnice in živim pošteno življenje, mi na koncu meseca ostane manj kot njim. Tako da??!! ne vem. Bi jim pa pomagala drugače, pa ne vem kako..da bi prišli k pameti namreč. Ampak tako jim pa ni moč pomagati, če tega sami nočejo, oz se jim način življenja ki ga furajo zdi super??!! Kaj menite o takih primerkih?
|