|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polovično varstvo v vrtcu
14.9.2007 13:10:17   
solatja
kako uredite to časono? pri nas je ob pol 9h zajtrk, ob 11 nekje (ali malo kasneje) je kosilo, potem pa grejo spat. zdaj pa razmišljam, če nam pripada 4-6 ur varstva, pa če v vrtcu ne hodi spat, pol jo imam tam res samo za 3 ure?? user posted image user posted image kako dolgo pa navadno spijo v jaslih? ker bi jo magari še puščala za spat... se mi zdi, da se mi skoraj ne splača za tako malo jo dajat (no, seveda user posted image user posted image , ampak vseeno...). dane s em namreč govorila z vzgojiteljico (začnemoz oktobrom) in je rekla, da se bo pa potem hodila samo igrat, po kosilu pa domov spat user posted image

kaj svetujete?

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polovično varstvo v vrtcu
14.9.2007 13:40:55   
cindi
živjo
V jaslih, pa tudi v vrtcu spijo od uro in pol do dve uri. Običajno tam spijo dlje, kot na primer doma. Zakaj bi jo pa jemala ven pred spanjem? Misli m, da je bolje za tamalo in zate, da ujameta ta ritem v jaslih, kasneje v vrtcu. Če jo boš jemala ven po teh urah, ti bo čez čas ko jo boš hotela tam pustit težko, ker mala ne bo navajena. Poskusita enkrat tam prespat, pa boš videla. Pri nas imajo zajtrk ob 8.00, kosilo ob 11.00, ko vstanejo pa še malico nekje ob dveh. Naš fantek je star dve leti in pol, je letos šel prvič v vrtec in je kar okej. Po začetnem joku in po dveh dneh že tam spi in se je vživel dokaj solidno. Varstvo ti pripada tako dolgo, dokler ne prideš po otroka. Če po kosilu ne prideš ponj, bo pa tam zaspala. Poskusi.
lp,
c.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2007 14:08:56   
Naja31
Varstvo ti pripada tako dolgo, dokler ne prideš po otroka.

Če ga imaš vpisanega v polovični program, je to 4 do 6 ur in ne dokler ne prideš ponj.

Če si se odločila, da jo hodiš po kosilu iskat, potem je pač tam do kosila, ne glede na to ali je to skupaj 3 ure ali 5 ur. Če bi jo zjutraj pripeljala ob 8h in hodila ob 12h, bi bilo 4 ure.

Ne vem kaj je v bistvu tvoje vprašanje? Nisi prepričana če naj jo hodiš po kosilu iskati? Če imaš čas zakaj pa ne?

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2007 14:18:25   
solatja
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Varstvo ti pripada tako dolgo, dokler ne prideš po otroka.

Če ga imaš vpisanega v polovični program, je to 4 do 6 ur in ne dokler ne prideš ponj.

Če si se odločila, da jo hodiš po kosilu iskat, potem je pač tam do kosila, ne glede na to ali je to skupaj 3 ure ali 5 ur. Če bi jo zjutraj pripeljala ob 8h in hodila ob 12h, bi bilo 4 ure.

Ne vem kaj je v bistvu tvoje vprašanje? Nisi prepričana če naj jo hodiš po kosilu iskati? Če imaš čas zakaj pa ne?

ja, nisem prepričana. čas imam, ampak bi ga rada imela še več user posted image user posted image fora je v tem, da bom doma, ampak imam stvari za počet (študij). bolj ko razmišljam bolj se mi zdi, da jo bom puščala tudi spat v vrtcu, ker  se mi precej razbije, če hodim po njo, pa jo dajem doma spat. je veliko bolj produktivno, če ona spi v vrtcu. kaj pa vem.

moje vprašanje pa je bilo, kako imate uejeno tiste mame, ki imate otroka v polovičnem varstvu? ali ga tako zgodaj pripeljete, da se do spanja že nabere dovolj ur, ali otroka pripeljete nekolio kasneje in ga pustite do konca,... se pravi, vaša praksa... (priznam, da vprašanje ni jasnouser posted image )

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2007 19:13:21   
Jančika_
Moja dva sta sicer v celodnevnem programu (no, do 9 ur ali kako je že to), a če se le da, grem ponju ob dveh (tamali se tam nekje zbudi), torej sta tam dobrih 6 ur. Če gre po njiju mož, sta do treh, 7 ur. Pripeljeva ju malo pred osmo, na zajtrk.

Če otrok še spi čez dan, se mi vsekakor zdi boljše, da spi v vrtcu, tako je potem fino spočit; doma se zna zgoditi, da niti nočejo zaspati. Je pa to čisto odvisno od situacije in posameznega otroka. Meni tako pač bolj ustreza in zdi se mi, da je otrokovo bivanje v vrtcu tako nekako zaokrožena celota.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2007 21:45:59   
Janeja
V našem vrtcu je poldnevni program (4-6ur) samo do 12h ne glede na to, kdaj otroka zjutraj pripelješ. In mislim, da to velja za vse vrtce!

Drugače bi bila lahko pa prava zmeda. Si predstavljaš, da bi starši otroke vozili kadarkoli dopoldne in jih hodili iskat, ko bi pač minilo 6 ur. user posted image Sicer preveri še v vašem vrtcu, ampak mislim, da boš morala malo iskat kar po kosilu, ali pa jo vpisat v celodnevni program.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2007 8:34:03   
Anonimen
Polovično varstvo ni noben baubau,nikogar ne oškoduje,ne vrtec,kot ustanovo,ne vzgojiteljice niti ostale otroke.Še sreča je,da je dovoljeno.
Naš je v polovičnem varstvu,celega ne potrebuje.Od 8h,do 12,30,se pravi po kosilu gre domov.Popoldansko spanje ne potrebuje že dolgo časa.
Prav se mi zdi,da lahko izkoristimo to možnost.Naš je v vrtcu,ne toliko zaradi tega,da bi potreboval varstvo,kot zaradi družbe,komuniciranja,učenja biti med sovrstniki.Tu kjer živimo namreč ni otrok s katerimi bi se igral,samo z nami odraslimi pa ne more biti.Samo pozitivno je zanj v vseh pogledih.
Ponj pa prihaja pa njegov nono,ker mamica nima rednega urnika,nikoli ne ve kdaj bo zaključila z delom.
Vrtci niso samo ustanova v katero daš otroka zato,ker si v službi in tako imaš zagotovljeno varstvo.vrtec je tudi šola za življenje.Druženje,učenje,igranje,navadi se otrok življenja z sovrstniki,da ne bo šokiran ko bo prestopil prag šole in se znajdel v veliki gužvi sovrstnikov pa ne bo vedel kako in kaj.

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2007 11:45:36   
Enolla
Sem šla prav pogledat v pravilnik našega vrtca in v njem piše, da je poldnevno varstvo, ki traja od 4 do 6 ur do kosila. Starši ahko kosilo odpovejo. Se pravi brez spanja.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.9.2007 15:09:52   
Pikca
koliko pa je cenejše od celodnevnega varstva? med letom najbrž ni možno spremeniti celodnevnega v polovičnouser posted image  

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.9.2007 20:08:44   
Janeja
Pri nas se temu programu reče "dopoldanski" in ne polovični, lahko pa prijavo spremeniš kadarkoli iz enega v drugi program. Mislim, da je potrebno na upravo sporočit pred koncem meseca in velja za naslednji. Ne moreš pa spremenit sredi meseca.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2007 8:11:56   
Blink1
Tudi mene zanima kakšna je razlika v ceni med celodnevnim in varstvom do kosila.

Naša se namreč v vrtcu ne naspi dovolj in potem hodi okrog kot mesečnik, zato bo po kosilu šla k babici spat, kjer lahko spi do onemoglostiuser posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2007 8:49:30   
Nika v službi
Polovično oz. dopoldansko varstvo je pri nas do 12. ure oz. do kosila (kosilo vključeno). Mi smo zaenkrat sicer še v celodnevnem programu, vendar bom verjetno z naslednjim mesecem prešla na polovično.

Zajtrk imamo ob 8:30 (pripeljemo jo kakih 15 minutk prej), malico ob 10:00, kosilo ob 11:30, po kosilu pa jo bo prišla iskat babi.

Naša je navajena, da je veliko zunaj, v vrtcu pa te opcije zaenkrat ni, ker se vseh 14 uvaja in še ne hodijo ven (samo na teraso). Naša je najstarejša in je že navajena na gugalnice, tobogane, tako da ji je notri malce dolgčas.

Se strašno veseli, ko gre po kosilu domov in je potem še slabo urico zunaj z babi, potem pa gre spat.

Stari smo 2 leti in ker je taka opcija (babica in dedek), ji ne želim kratiti svobode in jo zapirati med štiri stene.

Koliko pa stane polovični program, pa nimam pojma, še čakam odgovor od naše svetovalne delavke. Ustna informacija pa je taka, da je nekaj več kot polovica običajne cene. Jaz računam tam okoli 70% siceršnje cene....

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2007 13:30:19   
solatja
meni je ravnateljjica rekla, da jo moramo vzet iz vrtca najkasneje do 14.30, do takrat pa je lahko katerekoli 4-6 ur, kolikor traja program. se pravi, da jo lahko pripeljem takrat, ko se odpre (ob 6huser posted image ), pa 6h ali pa tako, da se čisto s koncem izteče ta čas. je pa res, da se z vzgojiteljico o tem nisva pogovarjali preveč natančno. ker v vrtcu je treba red spoštovati in nikakor si ne morem zmišljevati, da bi se takrat, ko otroci spijo, moja igrala, ker bo ravno takrat prišla user posted image

mi je pa v enem drugem vrtcu, ko sem se ravno tako zanimalo za to opcijo, rekla vzgojiteljica, da imajo najrajši, da pride otrok lepo zjutraj, najkasneje na zajtrk, pa se potem vključi. v nasprotnem primeru se vedno moti ritem skupine (pride en otrok z mamo, pa recimo joče ipd.). to je treba spoštovat in se mi zdi popolnoma prav tako.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?