|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polovični del. čas :(
26.4.2005 9:52:58   
mtd
hojla,
sem bila včeraj na ogledih v službi, pa sem izvedela tole:
no, še prej vam povem pa to: vedno se mi je zdelo, kako da mamice ne koristijo svoje pravice do polovičnega del. časa, zdaj pa RAZUMEM!!

torej:
- plačujejo ti nižje prispevke, tako da, če greš pol na bolniško ali porodniško, je sr..., ker ni nič veliko keša, mi2 pa bi rada imela še enega mulčka ali mulčko:grrr:
- teče ti le polovična del. doba, če delaš 1 leto, se ti šteje le za 6mesecev!! grrrr!
- pa še glede urnika je pri nas na šoli vprašanje, če ne bi imela pol eno uro zjutraj, naslednjo pa ob pol dvanajstih ...:grrr:

Res sem razočarana nad našim, kaj vem, sistemom!
Ko podariš življenje mali osebici, postaneš menda nekak marsovec - vsi te čudno gledajo, delodajalci nefer obravnavajo, groza ...

Samo to sem hotla deliti z vami:(

Sem ves čas mislila, da bi delala pol časa, potem pa bila še malo doma z najinim fantičen, zdaj pa ...
Zdaj pa se morava z možem odločiti, kaj bo najbolje za najino družino.

lp vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
26.4.2005 9:56:40   
Mina1
Res je kar parviš, jaz sem tudi tuhtala oz. še tuhtam o tem, da bi delala samo 4 ure.

Ampak nevem, se še nisem odločila, kaj bo potem drugo leto februrja:zmeden:

Ker vse tisto, kar si napisala, drži, tako da:zmeden:

Poznam pa dve punci,ki sta to naredili, pa jima je čisto fino, ampak pri njima ati bajno zasluži, torej denar ni problem.

mene bolj skrbi tole glede prispevkov in polovične delovne dobe, torej dobiš tudi skoraj nič dopusta in tako.

:zmeden: pa-pa Mina1

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2005 10:06:25   
Carmen
a malica je pol tut sam 15 minut? :) se mal hecam, ampak, ja, tko je... na žalost. Čeprav, priznam, mene bi kar mal motilo, če bi en bil v službi 4 ure pa prejemal tolk plače kot tisti, ki bi bil tam 8 ur... Pa poizkusi s 6 urnim delovnikom, odšteješ četrtino povsod.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2005 10:11:32   
mtd
ne ne,
saj za plačo razumem, da je manjša, moti me predvsem del. doba in pa prispevki:(
lp

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2005 10:18:12   
baguSka
naš sistem = za bruhat

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2005 10:20:56   
Carmen
sej res, a katera ve, kako je to urejeno v kakšni drugi državi?

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2005 10:23:34   
baguSka
Žou ne. Mi je pa v uho padl marskej lepga že... Uglavnem povzetek = nosjo jih po rokah.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2005 10:25:17   
nejcko

Ne vem, če je ravno tako, kot ste napisale. Res j, da prejemate samo polovično plačo, vendar pa vam do otrokovega tretjega leta država plačuje polovico prispevkov, tako da vam v bistvu teče polna delovna doba.
Tako sem seznanjena jaz.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2005 10:27:47   
Olivija
to glede prispevkov je res,ker ti plačajo prispevke samo do zajamčene plače. Meni potem sploh ni jasno, kaj je v primeru, če dobiš za 6 urni delovnik več kot je zajamčena plača, ali potem oni sploh plačujejo kakšne prispevke?

Glede delovne dobe se mi pa zdi, da ni tako, saj zaradi tega ti oni plačujejo sploh socialne prispevke, sej imaš tudi cel dopust in celo malico.
Se bom pa za v naslednjo mal bolj pozanimala, definitivno grem pa po temu dojenčku spet na šest ur :bravo:.

Je bilo pri ta prvi prav fino, edino porodniško nadomestilo bom imela pa nižje :(, ker nisem šla takoj nazaj na osem ur.

LP

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2005 10:29:04   
tilka
Tudi jaz mislim, da ti ne teče polovična delovna doba. Jaz bi na tvojem mestu poklicala na Center za socialno delo, tam ti bodo povedali vse natančno, saj moraš tja tudi prinesti novo pogodbo in dobiš od njih neko odločbo (poznam kolegico, ki je šla skozi to). Kar se tiče denarja je 6 urni delovni čas kar znosen. Seveda v odvisnosti od prihodkov cele družine. Pa tudi ne rabiš delati celi dve leti tako. Lahko se odločiš za eno leto.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.4.2005 10:33:04   
Anonimen
Joooj men se porodniška izteka,pa še vedno ne veva kam bi dala Mašo:(
Sem mislila delat po štiri ure,pa nam ne bo zneslo.
Babice so še premlade,jasli mi ne dišijo pa tud pocen niso...,privat ne poznam nobene.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
26.4.2005 10:41:48   
Magi*
jaz sem tudi o tem razmišljala. pa se pri meni res ne splača. pri nas je delo zelo fleksibilno, kar pomeni enkrat manj, drugič veliko več. ogromno pa moram delat med vikendom in ob večerih doma. kar pomeni, da bi dejansko dobila poločvično plačo, še vedno pa bi delala cele večere in vikende doma. ergo - bom delala poln delavnik.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2005 10:43:01   
cukrček0
V PRIMERU, DA SE ODLIČIŠ ZA 4 URE, DOBIŠ PLAČO ZA 4 URE, CELO MALICO IN CEL PREVOZ, PRISPEVKE DO RAZLIKE ZA 8 UR TI KRIJE CSD OD (SORAZMERNI) RALIKE DO MINIMALNE PLAČE IN NE ZAJEMČENE, TAKO, DA IMAŠ CELO LETO DELOVNE DOBE IN NE SAMO 6 MESECEV, ČE GREŠ NA BOLNIŠKO TAKO ALI TAKO DOBIŠ PLAČANO ZA 4 URE, SAJ DELAŠ TUDI 4 URE, OSNOVA ZA IZRAČUN PA SE VZAME OSNOVA IZ PRETEKLEGA LETA, TAKO DA NISI NIČ NA SLABŠEM, KOT ČE BI DELALA 8 UR, RAZEN KOMPLETNE PLAČE - ALI RAZUMEŠ?
ČE KAJ NE RAZUMEŠ ŠE VPRAŠEJ

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.4.2005 10:56:10   
mtd
:zmeden: meni pa so v šoli rekli, da bi imela le 6m del. dobe za 1 leto, so to poudarili, zadj ga pa vedi, vraga:zmeden2:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.4.2005 10:58:06   
nejcko

Ja, očitno so te malo na finto vrgli, da se slučajno ne bi res odločila za kakšno krajšo varjanto.:zmeden2:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.4.2005 11:01:27   
mtd
ej, to so sv...!!!!
same barabe, vsepovsod, da ja kdo ne bi kaj boljšega za svojega otroka pogruntal, ej res užast!
bom klicala še na CSD, tam bojo že vedli, ne?
Je pa zanimivo, da ko sem to vprašala, so najprej vse babe v šoli rekle:"O, a nimaš varstva??" ne da bi kdo hotel biti s svojim otrokom kar tako, da bi jima obema blo boljše, neeeee
ej, zaj sem pa res jezna:((
lp

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.4.2005 11:10:05   
cukrček0
POLJ PA JAVI, KAJ SO TI REKLI NA CSD
LP

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.4.2005 11:11:18   
p@tricij@
mene pa zanima, ker mi junija poteče porodniška in grem na zavod, ki mi pripada 3 mesece. kaj pa pol recimo, da bi se zaposlila. ali je možno potem še tudi delati samo 4 ure? če ti pripada ali moraš iti takoj po porodniški na 4 ure?
malo sem zakomplicirala ampak upam, da razumete.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.4.2005 11:14:28   
nejcko

Mislim, da imaš do otrokovega tretjega leta pravico vzeti kadarkoli polovični del. čas. Nisem pa čist ziher.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.4.2005 11:14:35   
Anonimen
Mtd, ti zagotavljam, da imaš tudi v šolstvu šteto celo leto v pokojninsko osnovo in da ti pripada cel dopust, cel regres in celotni potni stroški.
Edino, kar je polovično, je plača. Pa še ta je dejansko malce višja od polovične, ker padeš v drugi davčni razred, tako da dobiš procentualno nekoliko več.
Glede ur je res lahko problem, zato pa se lahko zmeniš za podaljšano bivanje. Sama bom, ko se vrnem nazaj, v službi od 11.30 do 13.20.

Kar so ti rekli, je živa izmišljotina!!! Verjetno samo zato, da jih ne bi utrujala s kakimi dodatnimi papirji.

Vse, kar je povezano z urejanjem polovičnega delovnega časa, poteka s sodelovanjem CSD, pri njih dobiš tudi papir, ki ga izpolneš in oddaš. Priložiti moraš tudi aneks k delovni pogodbi, v kateri delodajalec potrjuje tvoj novi delovni čas.
Pa da te ne bodo spet na finto vrgli, da se mora delodajalec strinjati.

Sicer pa, vse stvari urejaj pisno. Daj pisno vlogo in zahtevaj pisni odgovor. Me zanima, če se bodo tudi potem tako izmišljevali!

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
26.4.2005 11:14:42   
mtd
meni so rekli, da ni treba takoj po porodniški na 4 ure, če češ, ker imajo marsikatere še dopust al kaj takega
kadar češ, greš, da 3. roj. dneva malčka pa imaš pravico
lp

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.4.2005 11:16:14   
mtd
:rozica::angel:oj, drage moje, hvala za vse tolažbe, zdaj grem pa klicat na csd, če dans splod delajo, se javim
lp

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.4.2005 11:18:53   
babylove
ja dobro no, pa kaj bi še rade? Celo leto ste lahko doma z dojenčkom, brez da bi bile finančno prikrajšane, pa vam ni dovolj? To je veliko več kot v marsikateri evropski državi, da ZDA sploh ne omenjam. Pozitivni ostanki socializma, ki pa tudi pri nas ne bodo večno trajali, ker je to enostavno preveliko finančno breme za državo. Drugje se ženska vrne na delovno mesto, ko ima otrok 2 meseca. Bi raje tako?

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.4.2005 11:21:39   
Anonimen
Drugje se ženska vrne na delovno mesto, ko ima otrok 3 mesece - ker se izteče obvezni del porodniškega dopusta. Neobveznemu pa se večinoma odpove, ker je preslabo plačan.
Tudi pri nas je porodniški sestavljen iz obveznega in neobveznega dela, slednji je, na srečo, plačan tako kot obvezni.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
26.4.2005 11:22:33   
nejcko

Veš kaj, babylove - če zakon nekaj dovoljuje, pač dovoljuje in ne vem, zakaj človek tega ne bi izkoristil. Smo sicer res lahko hvaležni, da imamo to možnost, ni pa fer od delodajalcev, da skušajo zakone zaobit.
Ti pa konec koncev lahko greš tudi delat, ko ti preteče 105 dni porodniškega dopusta. Zakon ti to dovoljuje!!!!!! Noben te ne sili, da si eno leto doma, če nočeš.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?