giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 giotti, nisem sestavila načrta. Niti nimam namena... pogovarjala sem se z babico v naši porodnišnici, pa je rekla - kaj pa ti misliš, da bi ti pasalo? Na koncu ti bo najlažje na postelji, boš videla... in se niti nisem potem več preveč ubadala s tem položajem... S kerega konca pa si ti? no, tega ne verjamem, ker sem prebrala čisto preveč zgodb (nekaj tudi slišala osebno), ki pravijo, da je leže na hrbtu in še noge v luft rodit najtežje in najbolj boleče. Da ti ful paše, če si sklonjen naprej. Seveda nisem brala zgodb iz slovenskih porodnišnic, kjer je še vedno science fiction, da se greš "alternativo", ki pa mimogrede sploh to ni, ker pred uvedbo porodnišnic so pač rojevale, kakor je najbolj pasalo. Aboridžinke rojevajo stoje oziroma na pol čepe, naslonjene na drevo, Romkinje rodijo čepe, v arabskih deželah si skopljejo luknjo in rodijo čepe, v Indiji rojevajo čepe itd... ampak pri nas pač porodnišnice niso prilagojene tako, da bi lahko ženske rojevale, kakor bi jim pasalo, ampak tako, da babice najlažje vidijo in kontrolirajo. Ne verjamem v to, da babica bolj ve od ženske intuicije, kaj je v dolečenem trenutku prav. Ja, za tiste komplicirane in rizične porode, teh je pa samo 10 %! Kakorkoli, srečno Anika in potem nujno poročaj!!! Sem pa iz tvojega konca, čeprav živim v Ljubljani. Ampak grem rodit kamorkoli, samo da bom jaz "glavna", ne babica, če me razumeš
|