barni
|
Jaz sem to isto spraševala tukaj. Naša deklica 2,5 je nekako decembra fasala neko virozo in od takrat naprej se nismo znebili zamasenega nosa. Ponoči je zelo slabo spala, ker jo je matral nos, ker ni mogla dihati skozi nos. Posledično se je navadla dihat skozi usta - groza, čisto izsupena usta ponoči in razpokane ustnice... Tudi smrčala je, če je dihala skozi nos, če je skozi usta, pa ni. Potem smo skušali na vse možne načine sčistiti nos; fiziološka z brizgo, s Sterimar, s pumpico, pa nič. Tudi z ustnim aspiratorjem sem ji vlekla ven, pa ni šlo kaj dosti ven. Pa Operil P3 sem ji dajala, tudi več kot en teden skupaj, pa ni bilo kaj dosti bolje. Morda je bilo vmes kak dan mal bolš, potem pa spet isto. Sama sem takoj pomislila na povečano žrelnico, kar bi lahko bila posledica tiste viroze, ko žrelnica oteče. P mi je rekla, da bomo vsekakor počakali do poletja preden gremo na kakšne nadaljnje preiskave. Mislim, da je ta nos bolj mene moril kot njo. Je pa tut sovražila čiščenje noska. Pihne zelo dobro, kot odrasel in gre res veliko ven, če je kaj notri. Včasih pa ni, pa je vseeno zabassan nos. Menda je to posledica otekle nosne sluznice. Zdaj je bolje, hvala bogu. Začeli so se toplejši dnevi, manj kurimo in več je zunaj. Zdaj je nehala smrčati skozi nos in večinoma lahko lepo diha skozi nos. Tudi ko je bila pred dnevi prehlajena (brez vročine z obilnim izcedkom iz nosu), se je nosek lepo sščistil in je potem lahko normalno dihala. Ne vem, upam, da smo se rešili tega problema, ker sem bila na trenutke tako živčna k sem jo slišala da se matra dihat skozi nos, da sem včasih kar sredi noči vstala in šla v dnevno, zaprla vrat, ker je nisem mogla več poslušat - ta nemoč, da ji pomagam me je najbolj morila.
|