|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poln nosek-kriva žrelnica?
21.4.2010 14:46:52   
vaney
Naš 2,3-letni sin ima že od septembra non stop pol nosek. Čistimo ga 3x dnevno z brizgo in fiziološko, zna tudi že fajn pihnit, po potrebi uporabimo baby vac, pa ni nič boljše. Bil je doma, da bi se ščistil nosek kot treba, pa ni bilo boljše. Na zraku je skoraj vsak dan. Drugače ni kaj dosti bolan, parkrat je imel vneto uho (najbrž posledica polnega noska). Nekaj tednov nazaj nama je pediatrinja dala kapljice Maxitrol prav zaradi noska. Po koncu jemanja je imel nosek čist en dan, potem spet po starem. Tako ima nosek poln že 8 mesecev!!! in ne vem več, kaj delat z njim. Če kam gre po vrtcu, imam takoj v glavi, kje bomo čistili nos, ker je vedno poln. Groza. Pediatrinja je rekla, da če ne bo boljše, bova dobila napotnico za ORL. Zdaj pa ne vem...koliko časa pa čakajo, da bo boljše? Ker mi že 8 mesecev nonstop čistimo in čistimo in čistimo ta smotani nosek, pa je kot sod brez dna, sin kar zelen rata, ko vidi brizgo, ampak kaj pa najuser posted image A je katera imela podoben primer? Kaj so vam rekli na ORL-ju? So dali žrelnico ven? Je bilo boljše? Saj več sama ne vem, kaj naj s tem nosom...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poln nosek-kriva žrelnica?
21.4.2010 19:25:32   
živa
Moj maksi je kar naprej jamral, da ima poln nos, in smo tudi večkrat na dan čistili, pa je še vedno tožil in pihal in prav prosil za vlivanje fiziološke v nos. Ali tvoj mali smrči? Če ja, ima zagotovo povečano žrelnico. Jaz bi šla za vsak slučaj kar čimprej na ORL, da tam pogledajo situacijo in svetujejo. Moj je bil sicer zelo veliko bolan, ampak je šlo večinoma za viroze, vnetje ušes je imel po mojem ravno dvakrat in ene tolikokrat angino (do pregleda na ORL malo pred 3. letom).

Lp,

živa 

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2010 19:50:03   
tinaaja
A pa pride kaj ven pri ciscenju? Nasi ni, ceprav smo imeli skoz filing zabasanega nasu. Najprej smo mislili, da je kaksna alergija na cvetni prah, ker se je zacelo glih tkole nekako eno leto nazaj. Decembra je bila odstranjena zrelnica (so bili se drugi razlogi) in ni vec obcutka zabasangea nosu, koncno pri ciscenju s fiziolosko pritece cez drugo nosnico ven in KONCNO pridejo ven tudi smrklji. In to ogromno - prej pa NIC. To gredo ven po 5cm dolgi smrklji zjutraj. Evo, tok o ansi izkusnji. Jaz bi tud rekla, cim prej do orl,sploh ce se to velce ze 8m.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2010 19:55:25   
vaney
Ven mu skoraj vedno (98%) pridejo rumeni ali zeleni šmrklji...saj pravim, nikdar koncauser posted image user posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2010 22:17:55   
tally
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Naš 2,3-letni sin ima že od septembra non stop pol nosek. Čistimo ga 3x dnevno z brizgo in fiziološko, zna tudi že fajn pihnit, po potrebi uporabimo baby vac, pa ni nič boljše. Bil je doma, da bi se ščistil nosek kot treba, pa ni bilo boljše. Na zraku je skoraj vsak dan. Drugače ni kaj dosti bolan, parkrat je imel vneto uho (najbrž posledica polnega noska). Nekaj tednov nazaj nama je pediatrinja dala kapljice Maxitrol prav zaradi noska. Po koncu jemanja je imel nosek čist en dan, potem spet po starem. Tako ima nosek poln že 8 mesecev!!! in ne vem več, kaj delat z njim. Če kam gre po vrtcu, imam takoj v glavi, kje bomo čistili nos, ker je vedno poln. Groza. Pediatrinja je rekla, da če ne bo boljše, bova dobila napotnico za ORL. Zdaj pa ne vem...koliko časa pa čakajo, da bo boljše? Ker mi že 8 mesecev nonstop čistimo in čistimo in čistimo ta smotani nosek, pa je kot sod brez dna, sin kar zelen rata, ko vidi brizgo, ampak kaj pa najuser posted image A je katera imela podoben primer? Kaj so vam rekli na ORL-ju? So dali žrelnico ven? Je bilo boljše? Saj več sama ne vem, kaj naj s tem nosom...

Pri nas je stanje enako, imam punčko staro skoraj 2 leti. Odkar je šla v vrtec je skos nosek zabasan in tako kot vi čistimo vsak dan po 5x in zmeraj pride vn toliko sluzi da je joj. Zdej se je že navadila in bi si kr sama fiziološko v nos dajala. Pa sem jo ravno tako imela en čas doma ker sem mislila da je prehlajena, da se nos sčisti pa ni pomagalo. Bili smo tudi pri P in je rekla da tudi če je žrelnica pred 4 letom nič ne naredijo user posted image . Smrči pa kot odrasel človek tudi ko ni nos zabasan.

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2010 23:27:53   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: tally

Bili smo tudi pri P in je rekla da tudi če je žrelnica pred 4 letom nič ne naredijo user posted image . Smrči pa kot odrasel človek tudi ko ni nos zabasan.

To ni res. Moj je bil operiran pri 3 letih. In če smrči, najbrž je povečana žrelnica. Ti jo kar prosi za napotnico za ORL.

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2010 7:03:22   
pupika
Žrelnico se lahko operira po 2 letu starosti. Če otrok smrči in če ne more dihat skozi nos, kljub temu, da ni prehlajen, ima vedno odprta usta, naj bi bila povečana žrelnica. Mi smo imeli lani v juniju datum za operacijo, naš mali ni smrčal, samo nonstop je bil prehlajen 3 mesece in v tistem času je prebolle kar nekaj vnetij ušes, potem pa se je s februarjem vse končalo, namereč v tistem času smo kupili baby-vac in vnetje se je ustavilo, tudi prehladsi so prenehali. Ker je imel od takarat pa do junija samo kaki prehlad in ni smrčal, sem operacijo odpovedala in so mi takrat rekli, da če je tako,da lepo normalno diha potem operacija ni potrebna, in da se žrelnica lahko sama popravi do 7 leta starosti.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2010 7:34:27   
barni
Jaz sem to isto spraševala tukaj. Naša deklica 2,5 je nekako decembra fasala neko virozo in od takrat naprej se nismo znebili zamasenega nosa.

Ponoči je zelo slabo spala, ker jo je matral nos, ker ni mogla dihati skozi nos. Posledično se je navadla dihat skozi usta - groza, čisto izsupena usta ponoči in razpokane ustnice...
Tudi smrčala je, če je dihala skozi nos, če je skozi usta, pa ni. Potem smo skušali na vse možne načine sčistiti nos; fiziološka z brizgo, s Sterimar, s pumpico, pa nič. Tudi z ustnim aspiratorjem sem ji vlekla ven, pa ni šlo kaj dosti ven. Pa Operil P3 sem ji dajala, tudi več kot en teden skupaj, pa ni bilo kaj dosti bolje. Morda je bilo vmes kak dan mal bolš, potem pa spet isto.

Sama sem takoj pomislila na povečano žrelnico, kar bi lahko bila posledica tiste viroze, ko žrelnica oteče. P mi je rekla, da bomo vsekakor počakali do poletja preden gremo na kakšne nadaljnje preiskave.

Mislim, da je ta nos bolj mene moril kot njo. Je pa tut sovražila čiščenje noska. Pihne zelo dobro, kot odrasel in gre res veliko ven, če je kaj notri. Včasih pa ni, pa je vseeno zabassan nos. Menda je to posledica otekle nosne sluznice.

Zdaj je bolje, hvala bogu. Začeli so se toplejši dnevi, manj kurimo in več je zunaj. Zdaj je nehala smrčati skozi nos in večinoma lahko lepo diha skozi nos. Tudi ko je bila pred dnevi prehlajena (brez vročine z obilnim izcedkom iz nosu), se je nosek lepo sščistil in je potem lahko normalno dihala.

Ne vem, upam, da smo se rešili tega problema, ker sem bila na trenutke tako živčna k sem jo slišala da se matra dihat skozi nos, da sem včasih kar sredi noči vstala in šla v dnevno, zaprla vrat, ker je nisem mogla več poslušat - ta nemoč, da ji pomagam me je najbolj morila.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2010 9:26:16   
tally
IZVIRNO SPOROČILO: živa

IZVIRNO SPOROČILO: tally

Bili smo tudi pri P in je rekla da tudi če je žrelnica pred 4 letom nič ne naredijo user posted image . Smrči pa kot odrasel človek tudi ko ni nos zabasan.

To ni res. Moj je bil operiran pri 3 letih. In če smrči, najbrž je povečana žrelnica. Ti jo kar prosi za napotnico za ORL.

Očitno se potem mnenja razlikujejo, naša P je tako rekla. Zdej ko je malo topleje zunaj ji gre manj iz nosa , še vedno pa smrči.Bomo vidli kako bo do naslednjega meseca, če ne bo izboljšanja bom težila za napotnico.

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
Ko je otroka strah pustnih mask ...
Kaj storiti, ko se otrok boji pustnih šem, se tudi sam noče našemiti ter mu je vse okrog pusta nekako strašno in preveč?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?