Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: rina22 Moja hčerka pa pije AR formulo. Začela je piti v 5. tednu, zdaj je pa stara 12 tednov, pa je tam do 10. tedna bilo vse OK, ni nič polivala, zdaj se ji pa velikokrat spahuje in včasih tudi poliva P je sicer predlagala, naj ji postopoma začnem dajat nazaj "navadno" formulo, ampak po tistem mleku pa poliva še bolj, kot je prej, kot je začela jest AR. Pa me je full strah, da je zdaj še samo slabše in se tega ne bomo tak hitro znebili Ko je bila stara 5 tednov je bila zaradi tega v bolnici in so ji tam dali AR in naredili so ji UZ trebuščka pa je zdravnica rekla, da se bo to uredilo v roku meseca in pol, najkasneje v roku dveh mesecev, pa se ni Ima katera kaj izkušenj s tem? Strah me je, da po pozneje tudi GH polivala Veš, dokler dojenčki dobro napredujejo s težo in ne kažejo težav npr. pri požiranju, ko bi jim zaradi kislega refluksa kislina dražila požiralnik, pediatri ponavadi ne ukrepajo, tako je meni razložila naša P. Moj je bil tudi velik polivalček, je pa res, da je tudi bil bolj požrešen dojenček, ampak vseeno je polival veliko več, kot le tisto odvečno mleko, ki se ga je prenajedel. Jaz sem bila kar precej obupana, AR formula je malo pomagala, ampak preoblačili smo se še vedno nonstop, on in jaz. Z riževo sluzjo pa nismo poskusili, ker je bil že itak velik požeruh in se je primerno redil. Polival je tudi 2-3 ure po obroku, zato sem dvomila, da bo z GH kaj bolje. Ampak, da ti povem, samo začeli smo z GH in polivanja ni bilo več od danes na jutri. Polival je samo še pri obrokih mleka. Zdaj, ko dobi flaško samo še zvečer, polivanja ni več. Bruhne le še takrat, kadar s polnim želodčkom preveč nori, mogoče 3x na mesec. Kar ti hočem povedat je to, da je meni tudi P rekla, da se po 3. mesecu polivanje neha, pa se ni, nehalo se je šele okoli 6. meseca z uvedbo GH. Vem, da je polivanje zoprno, ampak če punčka s težo dobro napreduje in ne zavrača hranjenja (če jih zaradi kislega refluksa peče požiralnik, ponavadi nočejo jesti, ker jih boli), se nimaš kaj bati. Polivajo več ali manj skoraj vsi dojenčki in pri večino to tudi samo od sebe izgine. Enako je bilo pri nas (itak imave istega otroka ), dobili isti nasvet in se strinjam s katy-jinimi nasveti. Se pa pri nas polivanje ni prenehalo niti z GH. Tudi 2 uri po obroku kašice (pri 8 mesecih), je šla kašica ven. Jaz formule AR nisem menjala tako kmalu, šele pri 11,5 mesecih je začel normalno pit navadno formulo. Sem probala že vmes pri ene 9 mesecih, pa je bilo preveč polivanja in spet nazaj na AR. Zdaj se je pa uneslo, hvala bogu, polivanja ni več. Na GH pa je od 4,5 meseca. Delaj po občutku, AR formula mu ne bo nič škodila, če bo mal dlje časa na njej, bolje to kot navadna, pa da se ne redi, poliva in bog ne daj še zaduši v spanju.
|