|
RE: polivanje, bruhanje 10.10.2009 21:47:10
|
|
|
|
olea
|
ojla! no, pri nas smo oz še imamo probleme s tem...začelo se je po 1 tednu starosti, dojila sem ga non-stop (na 40 minut), pa je šlo vse ven...jaz sem bla čist fertik, tamal pa ni pridobival na teži...skratka, pristala sva v bolnici, na gastro oddelku, kjer so ga pregledal itd, in je ima lažjo obliko refluksa..torej je potrebno izvajati antirefluksne ukrepe: DVIGNITI VZGLAVJE OZIROMA LEŽIŠČE ZIBKE, POSTELJICE ZA 30 STOPINJ, TUDI PRI NEGI OTROKA. DRUGA POMEMBNA STVAR PA JE, DA OTROKA VEDNO DAJEŠ SPAT NA LEVI BOK, KER JE TAKO ŽELODČEK MANJ NA UDARU. Jaz sem mu morala nato dodajat hiperkalorično mleko, ki sem ga gostila z 2 % rižem...dojila pa sva se samo tri mesece, na žalost, ker smo na koncu ugotovili da ima mali priraščen jeziček in ni mogu vsega mleka popit iz joške, ampak samo tisto k je samo teklo...in večji kot je bil, več je porabil, vlečt pa ni mogel. No, sedaj je uredu, je prišel k sebi in je pravi bajsi . To je moja zgodba, s polivanjem pa se neha, ko je na GH, tako so mi povedali tam. Kar se pa tiče bruhanja v loku, je pa to nekaj groznega...sem tam videla par mamic z dojenčki ki majo to in to definitivno ni enako polivanju, tam gre dobesedno v pol meterskemu loku . Aja, pa še ena zanimiva stvar: meni so vsi govoril da moram dojit na njegovo željo...pa so mi v bolnici kar na grd način povedal da je to najslabše če ga pogosto dojiš, ker je vedno nov vnos hrane in še bolj polivajo. Na koncu res nisem vedla kaj pa kako, no hvala Bogu je zdaj uredu... Upam da se vam čimprej izboljša stanje
|
|
|